Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
La Llagosta crearà horts socials a Can Xiquet. Precedent vinculat a Can Piella
31 des 2013



Els propietaris cedeixen temporalment els terrenys i l'Ajuntament inicia un estudi de demanda

La Llagosta Dilluns, 30.12.2013. 19:00 h

Una part dels terrenys de Can Xiquet de la Llagosta, a tocar de l’estació de tren, podran utilitzar-se com a horts socials, gràcies a un acord entre l’Ajuntament i el grup de propietaris del sòl, que el cediran temporalment per a usos socials. De fet, el projecte es remunta a l’any 2012, quan un grup de joves que van participar al Fòrum jove van proposar fer uns horts socials a la Llagosta. Un any després, enmig de les negociacions amb els propietaris, un col·lectiu iniciava una experiència d’horts socials, que ara es podrà regularitzar.


Fa prop de dos anya les regidories de Medi Ambient i de Joventut van impulsar la constitució d’una comissió per elaborar un reglament d’ús i la creació dels òrgans de funcionament necessaris per la gestió dels horts. L’objectiu és condicionar part dels terrenys de Can Xiquet per al conreu agrícola amb destinació a l’autoconsum.

Abans d’iniciar el projecte, però, l’Ajuntament ha iniciat un estudi més afinat de la demanda per part de la ciutadania de la Llagosta. Així, a través del web municipal o adreçant-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a la Casa de la Vila, les persones i col·lectius interessats poden facilitar les seves dades. Amb tot, el consistori alerta que no es tracta d’una inscripció de cara a les adjudicacions que es faran més endavant. “Ara el que es vol fer es un llistat provisional de persones interessades”, indiquen fonts municipals. Quan s’obri el termini oficial per a l’adjudicació s’informarà pels canals habituals a tota la ciutadania i de forma especial a tots els veïns inscrits al llistat.



Precedent vinculat a Can Piella

Al març una cinquantena de persones ocupaven un dels solars de Can Xiquet per crear un hort popular. Amb el lema Davant la vostra crisi, recuperem la nostra terra, els impulsors reclamaven una alternativa alimentària a la situació de crisi que pateixen molts veïns del municipi. L’acció tenia el suport del col·lectiu de Can Piella i l’associació internacional Reclaim the Fields. De fet, Can Piella va aprofitar la trobada europea de Reclaim the Fields per proposar la creació d’aquests horts comunitaris. L’alcalde ja alertava llavors que s’estaven mantenint converses amb els propietaris per tal d’impulsar el projecte.



font: Ara Vallès

This work is in the public domain

Comentaris

pel poble el q es del poble
31 des 2013
al tanto al penjar noticies del mass merda, encara q siguin comarcals.

encara q sempre haguem de llegir entre linies, ens les van colant. Els horts s´han conseguit per l'accio directa de la gent, despres l'ajuntafems s'apunta el tanto.

la lluita ens dona lo que els politics fan veure que ens donen, pero q si poden ens treuen.

Si els politics de la llagosta volguessin realment q la gent del poble tingués terres fa temps q les tindrien. Tenen molts mitjans per fer'ho: expropiar terrenys a inmobiliaries, cedir a grups de veines...
Molt més util que ´¨elaborar llistats provisionals de persones interesades¨´
Re: La Llagosta crearà horts socials a Can Xiquet. Precedent vinculat a Can Piella
01 gen 2014
boicot mass merda
Re: La Llagosta crearà horts socials a Can Xiquet. Precedent vinculat a Can Piella
02 gen 2014
Aquests horts com molt bé senyala el pagès es van aconseguir per la acció directa de les veïnes que els van ocupar.
Per altra banda hi ha un petit hort que ha anat funcionant durant més de mig any en aquest espai.
L'ajuntament fa més d'un any que suposadament volia crear hortets pels veïns però no ho feia mai, ara un cop s'han organitzat les veïnes sembla que es posen les piles.
Les veïnes ara hauràn d'anar en compte per a que no cooptin el projecte que ja hi ha i posin mil parceletes on es perdi l'esperit cooperatiu del hort actual.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more