Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
>>> Criminalitzar per il·legalitzar
18 des 2013
El diari ABC va publicar ahir un article que faria riure si no fos una qüestió tan seriosa. Un periodista del diari, que vist què escriu faria bé de dedicar-se a alguna feina intel·lectualment menys exigent, 'identifica' una quinzena de membres de l'ANC com a pròxims a ETA. De Fèlix Martí a Blanca Serra i de Josep-Maria Terricabras a Jaume Renyer, per dir tan solament quatre noms coneguts de la insòlita llisteta.
abcanc.jpg
La reacció lògica és riure. Però alhora hauríem de ser conscients que algú mou fils per promoure una il·legalització i ho fa amb insistència. Quan David Fernàndez va brandar la sabata contra Rato la premsa espanyola va engegar una cacera de bruixes identificant la CUP com un moviment violent. I El País va fer un d'aquells editorials seus que històricament han precedit sempre una actuació repressiva greu de l'estat.

Però el cas és que pocs dies després ha estat el torn de l'ABC, aquesta vegada contra l'ANC. Amb un article de formes molt barroeres però amb un objectiu coincident: criminalitzar l'independentisme acostant-lo a la violència. Fabricant-la i inventant-se-la. Que en la llista dels quinze de l'ANC hi apareguen set militants de la CUP i el cap de llista europeu d'ERC no és casual. Ho vaig advertir aleshores i ho repetesc ara: alerta, que algú a Madrid pensa a fer la jugada basca; si no pots canviar el país il·legalitza partits i guanya fent trampa. La CUP, l'Assemblea i fins i tot Esquerra podrien ser-ne els objectius. I la insídia, la mentida de fet, seria el mètode triat.

http://www.vilaweb.cat/editorial/4162592/criminalitzar-illegalitzar.html
---


L'ABC apunta contra l'Assemblea Nacional Catalana

Publica els noms de tretze membres de l'entitat i els acusa de 'tenir vincles proetarres' · Fa servir arguments rocambolescs

El diari ABC ha començat a atacar l'Assemblea Nacional Catalana. Avui dedica dues pàgines i un espai de la portada a una informació en què esmenta membres de l'entitat i els vincula amb Terra Lliure, amb l'MDT o amb organitzacions de suport a presoners bascs. 'L'independentisme català coqueteja amb els pro-etarres', titula el diari. I assenyala amb noms i cognoms una dotzena de membres de l'ANC, amb arguments rocambolescs.

L'ABC esmenta tots aquests noms: Carles Castellanos, Aureli Argemí, Carles Benítez, Guillem Roure, Fèlix Martí, Jaume Renyer, Francesc Ribera 'Titot', Blanca Serra, Lluís Serra Santos, Josep Sort, Josep-M. Terricabras, Josep Poveda, Josep Emili Puig Soler i Anastasio Pulido Chozas.

De Castellanos, històric militant independentista, militant del MDT, el diari diu que va ser acusat de pertànyer a Terra Lliure i d'una suposada col·laboració en l'atemptat que va costar la vida a Emília Aldomà el 1987 que el diari mateix admet que no es va demostrar mai.

D'Aureli Argemí, en diu que va penjar els hàbits de monjo de Montserrat 'per a centrar tot el seu radicalisme en la causa independentista de Catalunya'. I que pertany al CIEMEN i que el 2002 va subscriure una declaració contra la il·legalització de Batasuna.

De Carles Benítez diu que fou 'un dels màxims caps de Terra Lliure' i que formava part 'en el sumari obert contra el comando Manresa'. Afegeix que és membre de l'entitat Amics i Amigues d'Euskalherria, 'des de la qual ha brindat suport a presoners d'ETA'.

També parla de Guillem Roure, ex-militant de Maulets: membre de l'Alternativa Estel, 'una plataforma que va organitzar un homenatge el 2002 a la UAB al grapo Francisco Brotons'.

De Fèlix Martí, en diu que 'té estrets vincles amb l'esquerra abertzale, que el van portar a fer una reunió el 1995 amb l'ex-regidor d'HB a Tolosa Jonan Fernández, que dirigia Elkarri.'

De Jaume Renyer diu que el 2004 va acompanyar Josep-Lluís Carod-Rovira a Perpinyà en la reunió amb ETA.

També parla del cantant Francesc Ribera, 'Titot'. 'És un músic que en els seus concerts solia homenatjar presoners de Terra Lliure i d'ETA.' I afegeix que és membre d'Amics i Amigues d'Euskalherria i que el 1985 el van detenir a l'Hospitalet de Llobregat per desordres públics.

També assenyala Blanca Serra, de qui diu que fou detinguda el 1980 per suposada col·laboració amb ETA. Afegeix de passada que Lluís Serra Santos va ser detingut el 1985 per desordres públics.

I continua amb Josep Sort, que 'va tenir contactes amb l'esquerra abertzale' i que el 2002 també va subscriure un manifest contra la il·legalització de Batasuna; i amb Josep-Maria Terricabras, que diu que és simpatitzant de l'esquerra abertzale i que va presentar una xerrada d'Arnaldo Otegi a Barcelona el 1999.

L'ABC apunta també contra Josep Poveda, membre del secretariat de l'ANC, perquè va ser detingut acusat de pertànyer a Terra Lliure el 1992 en l'operació Garzón. Poveda fou un dels detinguts i torturats aquell any olímpic. Això no ho recorda el diari, que diu de Poveda que després va 'impulsar homenatges i actes de benvinguda a presoners d'ETA i dels Grapo'. De Josep Emili Soler diu que visitava presoners d'ETA. I d'Anastasio Pulido Chozas que va donar suport a la plataforma Egunkaria.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/editorial/4162592/criminalitzar-illegalitzar.html
http://www.vilaweb.cat/noticia/4162475/20131217/labc-apunta-lassemblea-nacional-catalana.html

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more