Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
11 des 2013
Durant dècades hem heretat els principals vicis del règim franquista, que mai ens cansarem de denunciar: la continuïtat de la política econòmica, de les institucions reciclades, de l’Espanya indivisible, del patriarcat més salvatge, de la cruel repressió política… L’anomenada ‘transició’ no va ser sinó una Transacció de Poders en què la plàcida successió en la Prefectura de l’Estat, del dictador al successor triat per ell mateix, és la seva més elevada expressió. El paper de l’esquerra reformista, que es va incorporar a aquest procés claudicant i abandonant pràcticament totes les demandes de l’oposició popular al franquisme, va ser fonamental per aconseguir aquesta fita. La ruptura democràtica a l’Estat espanyol quedava i encara queda ara pendent.
2013-12-06-11.37.08.jpg
Avui, quan es compleixen 35 anys de la Constitució Espanyola del 1978, les organitzacions juvenils revolucionàries dels pobles sota jurisdicció de l’Estat espanyol, renovem la nostra voluntat de prendre les regnes del nostre destí en un context en què el dret a decidir (indistintament de la seva possible aplicació sobre els nostres pobles, els nostres cossos, sobre el model econòmic, sobre l’ús de l’espai i de l’entorn, etc.) és permanentment vulnerat. Aquesta data tan simbòlica, orgull del règim espanyol que aconsegueix imposar en un clima de por i tutela de l’Exèrcit espanyol les seves regles de joc és la que hem triat les diferents organitzacions juvenils dels pobles oprimits per anunciar la creació d’un espai de lluita estratègic. Sempre des del respecte i reconeixement a les dinàmiques que marquen el treball en cada territori, i per tant, a la sobirania de tots ells.

La situació del jovent en els nostres pobles és absolutament crítica: precarietat laboral, atur, exili, atac als drets sexuals i reproductius, elitització del sistema educatiu, empobriment, mercantilització dels llocs i activitats d’oci, negació de la cultura i llengües pròpies, etc. A més, no podem deixar de denunciar la criminalització i repressió a la qual el règim espanyol sotmet al jovent conseqüent i combatiu per desenvolupar les activitats de lluita militant. Tot aquest panorama, però, no ens fa caure en el desànim, sinó que ens empeny a redoblar esforços en la construcció de les alternatives existents, tangibles i serioses, que neixen del poble i estan dirigides al poble.

Davant del seu capitalisme devorador, davant del seu imperialisme espanyolitzador i enfront del patriarcat, el jovent alegre i combatiu apostem fermament per l’alliberament nacional dels nostres pobles, el feminisme i el socialisme. La qüestió de gènere, la de classe i la nacional són els nostres tres eixos de lluita prioritaris. Els nostres moviments no existeixen per pidolar engrunes. Neixen per vèncer i per conquerir el futur mitjançant la constància, la conseqüència i la fortalesa ideològica que ens caracteritza .

Des de les organitzacions juvenils dels pobles oprimits per l’Estat Espanyol, volem fer pública la nostra ferma decisió d’avançar per aquest camí d’il·lusió i esperança. I especialment fer-ho amb l’internacionalisme per bandera, sabent que la destrucció de tot l’entramat institucional del règim espanyol, de l’economia criminal capitalista i de les mentalitats obsoletes ha de ser una tasca compartida per tots i totes les que creiem en la justícia social. Des d’aquí desafiem al règim espanyol i reiterem el nostre ferm compromís de continuar lluitant des dels nostres territoris, dia a dia i costi el que costi fins a aconseguir el ple alliberament nacional, social i sexual dels nostres pobles. Sinó ens deixeu somniar serem el vostre pitjor malson!

A Madrid , a 6 desembre 2013


ARRAN (Països Catalans)

ISCA! (Galiza)

BRIGA (Galiza)

DARRÉU (Asturies)

ERNAI (Euskal Herria)

JALEO!!! (Andalucia)

PURNA (Aragón)

YESCA (Castilla)

INEKAREN (Canarias)

AZARUG (Canarias)
Mira també:
http://arran.cat/blog/2013/12/06/les-organitzacions-juvenils-dels-pobles-oprimits-juntes-contra-el-regim-espanyol/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
11 des 2013
Que pesadilla?...
Si fan amb nosaltres el que volen..
L'enemic és de classe
11 des 2013
Tranquil.jpg
Ni Pàtries ni Nacions entre els treballadors
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
11 des 2013
corriente roja, david fernandez, las cup, politicos, periodistas, indymedia, las mentiras, falsos debates, la nacion-estado, la democracia del siglo xxi. raoul tarrou

El pensamiento unico se caracteriza por repetir machaconamente la mentira, para asi no dejar paso al pensamiento libre y asi la juventud de la clase obrera se forme como creyente del dogma de fe, nacion-estado-democracia, y de ese modo negarles a los jovenes la practica de la accion directa que les daria una practica para tener la opurtunidada de ser libres pensadores.

Los falsos debates de la izquierda parlamentaria, sirven de altavoz para la predica estatista, que mediante la ilusion de la politica, impone la esperanza en la funcion social, del mercado, la propiedad y la democracia, esa trinidad sagrada, que garantiza a la elite dominante el ganar mas dinero con la legitimacion del parlamento y la bendicion de las urnas.

En la nacion-estado que se avecina ,(y que pediran que aprobemos en referendum, a lo que corresponderemos como anarkistas, absteniendonos), hay varios detalles que hacen que se le vea el plumero, a esos revolucionarios socialistas, comunistas y republicanos, el primer detalle es la creacion de un ejercito para el nuevo estado, y entre las facultades de esas fuerzas armadas, sera la de sujetar a los pobres, si estos desde la presion de la revuelta desbordara a la clase politica.

Otro detalle que tambien nos enseña la catadura de periodistas y politicos propagadores de la democracia del siglo xxi, es que con el nuevo estado aqui no va a cambiar gran cosa, pues se seguira garantizando la propiedad privada de los medios de produccion, siempre que esa propiedad cumpla la funcion social, es decir que la propiedad de las fabricas cumpla la funcion social.

Para el nuevo estado, el parlamento con sus socialisttas, comunistas y republicanos, ya no hablamos de los fatxas de derechas catalanes o no, la funcion social seguira siendo el explotar a los trabajadores, que se ven forzados a VENDER SU FUERZA DE TRABAJO POR UN SALARIO inferior al valor producido. Este excedente va para el consumo de lujo de la elite dominante, la ampliacion del capital y por ultimo la ampliacion de la industria. Las lineaS marcadas desde el nuevo estado y su parlamento, seguiran siendo la desigual distribucion del poder de compra consustancial a la democracia, es decir que no se invierte para hacer frente a las necesidades de comida, vivienda y salud para los pobres, sino para que la elite dominante pueda ganar mas dinero.

El parlamento que sale de las ultimas elecciones, nos muestra, que lo que importa no es la forma de gobierno y su composicion, lo que importa es la defensa de la propiedad, y para ello es por lo que se crea el frente soberanista o independentista, una grande y verdadera coalicion , que aunque si tenga divisiones profundas estara siempre unida por el vinculo de un lazo fortisimo en comun, que pone a todos lo s partidos concordes en conservar la economia de mercado y en reconocer que la propiedad privada de los medios de produccion, cumple normal y beneficiosamente la funcion social. ni dios ni patria ni amo, ni madre autoridad. viva la anarkia.
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
11 des 2013
Frikis i refors.
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
11 des 2013
mira que es pesao el español este de mierda... y friki a mas no poder

espabila idiota, tu puta iberia se desintegra!
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
12 des 2013
"somos vuestra pesadilla", jajajaja, si, están temblando de miedo. "Ostia, que vienen los yesca y arran, cedamos a sus exigencias"... Aunque antes se preguntaran: "y estos quien son??"
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
12 des 2013
Se desintegra espanya? Dejame que lo dude. Esl estado es mucho mas fuerte de lo que parece. Ninguna de estas orgas excepto ernai, azarug o arran pasa de ser un grupo testimonial en sus respectivos territorios.
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
12 des 2013
Una proposta de futur, per a l'acció política i activista pública:

deixar de flipar-se
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
12 des 2013
vuestra pesadilla?
en tiempos de crisi el nacionalismo es cortina de humo, y vosotros haceis vuestra papel ayudando al poder.
Independencia? Sí, pero del capital!
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
12 des 2013
Pesadille? Que pesadille pueden suponert estes mamarraches? Con catalunye o espanye, el mercat sempre guanye. Val més que ens quedem asseguts vora el foc a explicar histories ácrates i apátrides.
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
12 des 2013
A veure tu, anarcastizo, com vols independentitzar-te del capital dins del marc constitucional espanyol? Et recordo que merkel y rajoy han elevat el deute a rang constitucional? O ni ho sabies? L'única manera q tenim de marxar de la UE i l'OTAN ara per ara és la independència. Això és realitat i totes les altres mogudes dogmàtico-teòriques dels anarcopollas són l'autèntica cortina de fum. La independència no significa alliberar-se necessàriament del capitalisme, igual que una quimioteràpia no implica necessàriament curació total, perquè hi pot haver metàstasi, però és la única oportunitat que tenim.
A més,a ixò de titllar de simple "nacionalisme" la proposta d'aquests nanos és de dogmàtic i de garrulo a més no poder.
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
12 des 2013
anarcopolla en tu boca, tonces las naciones-estado no oprimidas por otras naciones-estado no tienen oportunidad ninguna de librarse de la ue-otan-capitalismo?

la independencia de un pueblo es mas que librarse de españa para seguir bajo la bota del estado y el capital, asi es por lo menos para el proletariado, claro que no lo es asi para la burguesia, la pregunta no te molestes en contestarla polla-loca...

salir de la carcel no significa vivir en libertad mas que para un democrata y burgues.
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
13 des 2013
Rajoy, te malsons nomes pensant en yesca o arran... "una autentica pesadilla" per l´estat. Ostia, si veu aixó, que ho dubto, es pixarà de riure.
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
14 des 2013
la fijl si ke es una pesadilla para el estado, pero lo tienen facil, con meter 5 o 6 al talego ya tienen toda la organizacion ilegalizada
Re: Manifest | Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits juntes contra el règim Espanyol
15 des 2013
Ya, pero que yo sepa, no dicen que sean "su peor pesadilla", como estos. Cuidado Rajoy, que los purna y los jaleo! van a por ti!! ah, y los yesca (de pan?) y arran también!!
Sindicat Terrassa