Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia : especulació i okupació : dones
La PAH negocia amb l´Administració el reallotjament de la comunitat okupa. Les famílies del Bloc Salt necessiten més temps
05 des 2013
dimecres 4 de desembre de 2013/Les famílies del Bloc Salt necessitem més temps: 13 raons
COMUNICAT

Les famílies del Bloc Salt necessitem més temps: 13 raons.

1. El bloc serà tapiat després del desallotjament. La mateixa Generalitat reconeix que la venda d’aquests habitatges és molt complicada. Per tant no hi hauria d’haver cap pressa. La SAREB no ha dit en mai que tingui comprador o llogater de l’immoble.

2. El bloc duia tres anys buit. Ara, si és desallotjat, no tornarà tenir ús social en molt de temps. A més, la SAREB ha enviat una empresa per tapiar-lo.

3. Som famílies que venim de desallotjaments anteriors en d’altres immobles i que després de trucar a la porta de totes les Administracions sense trobar resposta, hem decidit lluitar per aconseguir els nostres drets més elementals, a l’habitatge i a una vida digna.

4. Cal que l’Administració respecti els processos personals d’adaptació als canvis. En aquesta ocasió el canvi de casa és un tràngol. No es poden forçar els ritmes ni per a grans ni per a petits.

5.El nou espai comú (a Salt) que hem acordat amb la Generalitat servirà perquè les famílies puguin continuar fent pinya, cooperant i oferint suport mutu. Encara no se’ns ha concretat la ubicació d’aquest local.

6. Cal temps per explicar als nens i a les nenes del Bloc Salt que aquest no és un adéu per sempre. Que si les negociacions arriben a bon port, tindran un espai per continuar trobant-se amb els seus amics del bloc i que seguirem treballant per aconseguir lloguers socials en un edifici.

7. El desallotjament de les famílies no pot fer-se, en cap cas, precipitadament. S’hauria de preveure el temps necessari per fer un trasllat: sofàs, mobles, llits, neveres, armaris...

8. Cal que les famílies llegim amb calma, entenguem i assimilem les clàusules de cadascun dels nous contractes oferts per la Generalitat.

9. Les famílies sabem què pagarem durant el primer any en els nous allotjaments. Tot just comencem a negociar que, a partir del segon any, no es produeixi un increment segons el preu de mercat.

10. La Generalitat no ens ha informat de quina manera les famílies que no tenen cap ingrés podran assumir el pagament dels serveis (aigua, llum, gas).

11. Les famílies no estem d’acord amb la clàusula del contracte de cessió d’ús que preveu que, en cas de no poder pagar una sola mensualitat, serem desnonades.

12. Les famílies hem fet vincles entre nosaltres en moments molt durs. Ens hem donat suport, hem col·laborat, ens estimem. Estem més espantades per la separació que per un possible desnonament de la policia.

13. A què respon la pressa de l’Administració per desallotjar un edifici ple de famílies, si la SAREB no ha explicat que tingui compradors i per tant no se li preveu un ús immediat?
Les famílies del Bloc-Salt demanen temps per acabar les negociacions amb la Generalitat

Les famílies del Bloc-salt i la PAH-Girona no troben adients algunes de les propostes de la Generalitat; com ara anar a una pensió o que dues famílies amb diversos fills menors convisquin juntes. Reclamen més temps per poder assignar un habitatge a totes les famílies que ara viuen al Bloc-Salt ja que en aquests moments encara hi ha casos pendents de resolució.

Les negociacions amb la Generalitat avancen de forma positiva, però tot i així encara queden diverses unitats familiars a les que no s'ha ofert cap alternativa a dia d'avui. La Generalitat s'ha compromès a facilitar la cessió d'un local a Salt, per protegir i promoure el model convivencial i cooperatiu que ha practicat el col·lectiu de famílies residents al Bloc-salt. L’objectiu de la PAH-Girona és aconseguir que les famílies puguin tornar a conviure juntes el més aviat possible.

La Generalitat va reconèixer en el seu moment que s'havia implicat en el cas molt tard, iniciant fa només unes setmanes la seva col·laboració per aconseguir alternatives que fessin efectiu el dret a l'habitatge, instat pel Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg (TDHE). “És imprescindible disposar del temps necessari per fer les coses ben fetes”, ha explicat Marta Afuera, portaveu de la PAH-Girona.

La PAH-Girona és conscient que ara la Generalitat està fent un esforç amb l'objectiu que demà dijous, abans de les 10 del matí, totes les unitats familiars estiguin residint fora del Bloc-Salt. A hores d'ara, però, encara hi ha moltes qüestions no resoltes i que en cap cas garanteixen un habitatge adequat en unes condicions que respectin els drets bàsics de les persones. Exemple d'això és el cas de la Núria i dels seus dos fills, a qui es demana que comparteixin el pis de dues habitacions amb una de les famílies que han signat el contracte de Cessió d'Ús Temporal i que també tenen mainada. O també el cas de la Natàlia i dels seus dos fills, a qui es proposa que s'instal·lin provisionalment en una pensió. Per la PAH-Girona el que cal és més temps. Consideren que no és possible reallotjar a les 15 famílies de forma adequada abans del termini imposat per la Generalitat, que acaba demà dijous a les 10 del matí. Recorden que hi ha 18 menors d'edat que necessiten ser atesos de forma especial per preservar els seus drets com a infants. La PAH-Girona és conscient que la Generalitat està tenint problemes a l’hora de trobar un allotjament adequat, ja que disposa de poquíssims habitatges públics. Aquesta és una de les arrels del problema: la manca d'habitatge públic i de polítiques encaminades a assegurar que es faci efectiu un dels drets més importants que recull la Constitució espanyola. La PAH-Girona reitera el seu pronunciament en contra de la venda de l’habitatge públic a inversors privats.

A banda del reallotjament, una petició important de la PAH-Girona que la Generalitat ja ha fet seva és la necessitat de que les famílies disposin de l'ús d'un espai comunitari autogestionat per tal de preservar i aprofundir en el model convivencial i cooperatiu que s'ha practicat els darrers vuit mesos i que s'ha demostrat un èxit. La PAH-Girona celebra que la Generalitat entengui que no es pot malbaratar la feina feta en una experiència que ja des dels inicis i en condicions molt adverses s’ha convertit en un referent de bones pràctiques en matèria de cohesió social i convivència ciutadana.
Una altra de les qüestions polèmiques que estan en vies de resolució és el contracte de Cessió d'Ús Temporal que la Generalitat ofereix a les persones signatàries d'habitatges d'emergència. La PAH-Girona ha defensat que a les famílies els cal estabilitat i no pas temporalitat. Per aquesta raó, de l’entitat es defensen els contractes de Lloguer Social. Fins ara, aquesta solució no estava prevista per la Generalitat, que només havia proposat Contractes de Cessió d'Ús i a més ho feia amb un document d'adhesió (és a dir, redactat només per una part, la Generalitat, de manera que no s'hi recollien els drets de les persones usuàries i signatàries i de la resta de persones que hi conviuen).La PAH-Girona s’ha preocupat especialment per la clàusula del contracte on s'explica que "l'Agència Catalana de l'Habitatge de Catalunya es reserva el dret a resoldre el present document si ho justifiquen circumstàncies sobrevingudes d'interès públic". La Generalitat ha rebut amb bons ulls el document aportat per la PAH-Girona on es proposa la modificació d'aquesta i d'altres clàusules del contracte perquè siguin els serveis jurídics de la Generalitat els que l'estudiïn i en un breu termini de temps, de 45 dies, es puguin substituir aquest tipus de contractes de l’Administració, arreu de Catalunya, per un model nou que defensi els drets de les famílies.

Finalment, en l'acord que s’enllesteix entre la Generalitat i la PAH-Girona, s’acorda la creació d'una Comissió Mixta de Treball, entre la Coordinació de la PAH-Girona i l'Agència de l’Habitatge de Catalunya. Un acord que tindrà per objectiu crear un marc estable de relació per resoldre els casos de les persones afectades per la pèrdua de l'habitatge o en risc de perdre'l. A la Comissió Mixta es vetllarà per aconseguir la coordinació amb els ens locals.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La PAH negocia amb l´Administració el reallotjament de la comunitat okupa. Les famílies del Bloc Salt necessiten més temps
05 des 2013
Reformistas.
Re: La PAH negocia amb l´Administració el reallotjament de la comunitat okupa. Les famílies del Bloc Salt necessiten més temps
05 des 2013
no creo k representes a la "FAC"
Los d la pah estan haciendo un curro brutal i hay muchisimas infos i matices (QUE HAY QUE CO-NO-CER)antes de insultarles a la ligera, ademas es un movimieno vastante diverso.
Tampoco no representan a las okupas clasicos asi k tranki
Re: La PAH negocia amb l´Administració el reallotjament de la comunitat okupa. Les famílies del Bloc Salt necessiten més temps
06 des 2013
KdM también empezó un proceso de negociación y su abogada dijo que dejaba de ser su abogada porque ella no defendía okupas que negocian.

Lo que pasa es que a la calladita TODO vale

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more