Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[ARRAN] 7 de novembre: Al Nord, al Sud, arreu… El jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!
06 nov 2013
Després de 354 anys d’ocupació a les comarques de la Catalunya Nord, el jovent dels Països Catalans tornarem a recordar el 7 de novembre com el dia en què la signatura del Tractat dels Pirineus va suposar la divisió política i cultural del nord del nostre país. Una divisió que va donar pas a l’inici d’un intens procés d’assimilació cultural amb l’objectiu últim de minoritzar fins a fer desaparèixer la nostra cultura i la nostra llengua. Aquest procés es fa palès encara a dia d’avui amb l’ofensiva jacobina que han protagonitzat els diversos governs de la República Francesa al llarg de la història.
9nov-copia-724x1024.jpg
Els signes de descatalanització de la societat de la Catalunya Nord són clars i nombrosos. Una catalanitat afectada des de fa anys per projectes que no fan res més que intentar disminuir la identitat catalana. L’Estat Francès no ha deixat d’aplicar polítiques contra el català. I és ara quan amb l’eterna i fal·laç excusa de la crisi volen deixar de finançar la poca educació infantil i primària en la nostra llengua, tot deixant només que un 5% de l’alumnat pugui accedir a un ensenyament en català. Mentrestant, la Universitat de Perpinyà Via Domícia (UPVD) segueix retallant en pressupostos i deixa en segon pla la nostra llengua, tot fent que els estudiants universitaris tinguin també cada cop menys eines per poder cursar assignatures en català. Addicionalment, La desaparició d’espais culturals com l’actual tancament de la corresponsalia permanent de TV3 fa cada cop mes alarmant la situació de la nostra llengua a la Catalunya Nord, reduint així el nombre de parlants.

El jovent dels Països Catalans ens trobem cada dia més colpejats per la crisi del capitalisme. Les receptes neoliberals imposades per les institucions antidemocràtiques de la Unió Europea (UE) tenen com a resultat un índex d’atur i de pobresa cada vegada més elevats. La precarietat i la temporalitat són el pa de cada dia als nostres llocs de treball i les polítiques de retallades que ens roben els pocs drets socials obtinguts per dècades de lluita incansable de la classe treballadora al nostre país. Catalunya Nord és un exemple paradigmàtic d’aquesta situació, ja que és un dels departaments mes pobres de l’Estat francès i es colpejada per un índex d’atur i inactius de més del 30%.

El feixisme avança de forma preocupant també al Nord de l’Albera. El sorgiment de col·lectius xenòfobs i d’extrema dreta cada dia prenen mes força a la Catalunya Nord amb una gran presencia del Front National, com també de grupuscles d’extrema dreta identitaris amb un discurs clarament neonazi. Aquest discurs populista i xenòfob fa del feixisme i el racisme una realitat cada dia més preocupant als nostres carrers i també a les institucions franceses. Un exemple d’això és la menyspreable política xenòfoba del ministre de l’interior del govern francès Manuel Valls (PSF), que ha despertat importants protestes les darreres setmanes al conjunt de l’Estat.

L’independentisme és una realitat cada dia més viva a la Catalunya Nord. El creixement notable de l’independentisme a la Catalunya Nord es va posar de manifest el passat 11 de setembre, quan milers de persones van desafiar les fronteres imposades amb el tram 722 de la Via Catalana. Hem de celebrar aquest pas endavant. Però cal sobretot seguir treballant per la independència amb la mirada posada al conjunt dels Països Catalans. Una independència que ens permetrà alliberar-nos de l’Estat Francès i l’Estat Espanyol, així com també de la Unió Europea.

Cal que ens organitzem i ens mobilitzem per poder crear un moviment juvenil fort i capaç de fer front a totes les agressions que patim com a persones joves, poble, com a dones i treballadores. Treballant colze a colze amb totes aquelles que lluiten per la llibertat del nostre poble i perquè la normalització del català sigui, d’una vegada per totes, una realitat a la Catalunya Nord.

Per la independència, el socialisme i el feminisme a tots i cadascun dels racons dels Països Catalans, el jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!

Al Nord, al Sud, arreu

El jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!
Mira també:
http://arran.cat/2013/11/05/7-de-novembre-al-nord-al-sud-arreu-el-jovent-trenquem-les-regles-per-canviar-ho-tot/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [ARRAN] 7 de novembre: Al Nord, al Sud, arreu… El jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!
06 nov 2013
Opinió personal: el voler dur una estratègia nacional, a vegades pot resultar negatiu per algunes parts del país.

M'explico: nosaltres estem acostumats als "esquemes del sud" del país, on hi ha diversos territoris, amb un % variable però important en tot cas de catalanoparlants (30%, 40%, 60%, etc.) i per tant, en la mesura en que parlen català i compartim una mateixa història d'opressió i resistència, som poble, malgrat que els nivells d'identificació amb els Països Catalans (també en aquests sectors de catalanoparlants) són reduits. El combat nostre és per transformar principalment aquests sectors de catalanisme cultural en polític (combat que, gràcies a l'estratègia aniquiladora oberta del PP, ens està posant fàcil).

A la Catalunya Nord, però, passa un fenomen invers: molt poca gent realment parla en català. Però en canvi, MOLTA gent s'identifica amb la catalanitat, no com a element d'identitat política (una minoria, igualment) sinó com a idntitat cultural. No entenen la necessitat de parlar una llengua "regional" i gens útil a la República Francesa i al món com és el català, en canvi, es saben orgullosos de ser d'on són, del "Pays Catalan".

Potser faria falta una reflexió de que cal organització PRÒPIA i específica per aquesta realitat específica que els principatins no entenem, no forma part del nostre esquema mental, tal i com han fet els bascos aquest cap de setmana, creant una organització juvenil independentista del nord, Aitzina!, diferent a la del sud Ernai!

http://arran.cat/2013/11/05/donem-la-beinvinguda-a-aitzina-la-nova-organ/


De joves independentistes i d'esquerres a la Catalunya Nord hi ha, i uns quants a més. Que l'EI del sud hi conecti més o menys ja és una altra cosa.
Re: [ARRAN] 7 de novembre: Al Nord, al Sud, arreu… El jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!
06 nov 2013
6319630848_7f828b2cf3_b.jpg
Un exemple gràfic
Re: [ARRAN] 7 de novembre: Al Nord, al Sud, arreu… El jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!
06 nov 2013
Per canviar-ho tot, però parlant exclusivament d'allò públic-estatal, del treball assalariat digne (ben remunerat), etc.

No podria ser el canviar-ho tot l'abolició de tot "Estat-nació" en pro de l'autodeterminació autogestionària i assembleària de municipis i comunitats, amb la col·lectivització dels mitjans i inmobles econòmics, que ja decidiran elles si volen el català o qualsevol altre idioma com a llengua vehicular i de cohesió.

Això de "canviar-ho tot" per ara us queda un pèl gran.

I si parleu de "canviar-ho tot" a l'estil marxista-leninista o "socialisme del segle XXI" veneçolà, millor oblidar-ho.
Re: [ARRAN] 7 de novembre: Al Nord, al Sud, arreu… El jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!
06 nov 2013
"per cambiar-ho tot", al pati.
Re: [ARRAN] 7 de novembre: Al Nord, al Sud, arreu… El jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!
06 nov 2013
De poder podria ser... però llavors ja no seria l'Esquerra Independentista, sinó una altra espai.

Convenç als teus per a que donin suport a això que proposes i deixa de donar la brasa a l'EI
Re: [ARRAN] 7 de novembre: Al Nord, al Sud, arreu… El jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!
07 nov 2013
Estic dacord amb l' ultim comentari, però quins ideals defensa l' EI?
Es sap? Ho sabeu? Marxistes-leninistes? Estalinistes? Comunisme llibertari? Situacionistes? Perquè jo veig gent que tira cap a unes direccions oposades a una altra i altres que no saben cap a on van, i tots están dins l' EI..
La pregunta és, com s' autodefineix l' EI?
Re: [ARRAN] 7 de novembre: Al Nord, al Sud, arreu… El jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!
07 nov 2013
es banderes negres que aixecaren el treballadors del camp per damunt les falses airades, rapidament secundats per menestrals i obrers de la ciutata de barcelona, aquell juny del 1640 en defensa de les llibertats i de la dignitat, segueixen indeclinables perque les llibertats i ladignitat continuen essent una exigencia no assolida.
La gent ufana i superba, absorvidora de poder, menyspreaodora del poble i de las sevas necessitats, segueix exercint la violencia i depredant a benefici particular. El muntatge d, un estat que justifiqui l, elitisme i una creixent burocracia que afirmi las decissions d, aquets pocs per damunt de tota rao i de tota justicia, era llavors i es ara el corc que se, ns volia i se, ns vol imposar. El govern contra del qual s, aixecavan els sempre perjudicats, es presentava ja llavors amb la seva accio ofegadora i repressiva que no ha fet mes que creixer amb els temps.
El problema de fons, no ha canviat. Uns volem el poder al mes amnutegat posible en mans d, uns pocs, amb institucions democratiques que les donem cobertura i els qui reclamen l, accio directa del poble i per el poble.
Amb el referendum a vista de comprobar ben a bastament, els qui cregerem la fallacia d, un nou estat que no te altra missio que l, alienament. Mai el pujolisme ni els seus continuadors, podiem haver iamginat heure a mes baix preu la desmovilitzacio popular i una imatge valida internacional, sobre tot cara a europa. L, operacio galdosa dels partits, ajudats pels respectius sindicats grocs, ha estat clarificador per a molts gent.
La petita contapartida es aquest decensis general davant la democracia manipuladora i el fet que a la no-fussio entre oficialitat i realitat, entre poder i poble, cal afegir- hi ara la confusio del front soberanista, qui tracta de amagar la seva voluntat reaccionaria, amb el support de uns supossats revolucionaris que demanan l, unitat amb l, excusa del antifascisme.
DE quina manera recuperar el camins veritables del protagonisme i de rersponsabilitat de la base? Quan fer entrar en rao alguns dels actual figurants de bona fe?. De primera intencio, entendre prou clarament que els partits politics no es valen. Un treballador, un individu, ha d, esser quelcom mes operatiu que un simple votant, el seu poder de decissio i de responsabilitat ha de poder exercir-se de manera mes continuada i amplia.
Aixi tenim que aquest nou estat, el poble tampoc es tingut en compte, pels propis partits politics, exercint accions de consens i camarilla al seu propi marge, pactan amb menysteniment.
Cal potenciar el debat en totes las diverses manifestacions del moviment llibertari, i denunciar que ciu-erc (capitalisme) i icv-cup(marxisme) son les dues caras d,una dictadura oligarquica atrinxerada
en una burocracatitzacio que, cada vegada creixent agafa formes ja demencials. El capitalisme i el marxisme atemptan a la llibertat ,la dignitat i els interessos de la clase treballadora, d,els humils i explotats, i marginan al mateix temps els incoformes amb la seva prepotencia d, una manera cruel.
Nomes el sentit llibertari de la vida i de la societat, podra fer front a aquests elements (capitalisme i marxisme), desorbitats i deshumianitzadors. Qualsavol estat, es abus de poder i d, autoritat, font d, injusticias i cal fer-li front amb totes les nostres disponibilitats, i la solidaritat iberika anarkista, te un gran paper a jugar, dinamitzan la resposta de l,actual societat rebel, que te la necesitat que cuan vingui un altre juny sigui el d,esmolar ben be les eines que preconitza els segadors.
Re: [ARRAN] 7 de novembre: Al Nord, al Sud, arreu… El jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!
07 nov 2013
On va? pots llegir les declaracions de principis de les orgs. per saber que defensen.

De totes maneres, el "magma" de la Unitat Popular és plural, tal i com el seu nom indica. No tenim el Partit Marxista-leninista-maoista pensamiento Gonzalo per alguna raó... sinó Candidatures d'Unitat Popular, partint d'una premisa: l'esquerra rupturista (en les seves expressions polítiques i armades) ha estat DERROTADA, ENFONSADA, etc. com li vulguis dir.

Per tant, toca agrupar sectors de "supervivents" d'arreu, comunistes, llibertaris, posmos, etc. EL QUE SIGUI, que tingui ganes de continuar plnatant cara. No ens passem el dia preocupant-nos de que ens separa a l'EI sinó de que ens uneix.

Les "policies de la doctrina" i la "unidad de destino (ideológic) en lo universal" ho deixem per altres, per qui ho vulgui.

Nosaltres intentem aixecar un mur popular de resistència.
Re: [ARRAN] 7 de novembre: Al Nord, al Sud, arreu… El jovent trenquem les regles per canviar-ho tot!
07 nov 2013
Au, calla "x", tros d´imbècil. Que sembles el "marhuenda" de la cup. Au, ves a conduir el "camió".
Sindicato Sindicat