Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: dones
Una concentració pel dret al propi cos contraresta la marxa antiavortista a la Sagrada Família
26 set 2013
VÍCTOR YUSTRES / @VICTORYUS3 | 26/09/2013

Més de 150 persones es van concentrar ahir a les vuit del vespre a l'avinguda Gaudí de Barcelona, davant de la Sagrada Família, en defensa de l'avortament lliure i gratuït. L'acte polític estava emmarcat dins la campanya "Independència per canviar-ho tot", però va servir també per a convocar els actes de "#SOSdretalpropicos, Jo decideixo, jo desobeixo", una iniciativa que han impulsat les dones de diversos col·lectius feministes del Barcelonès aquesta setmana i que tindrà com a acte més destacat la concentració del dissabte 28 de setembre a les 18h davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona. La campanya denuncia el retrocés que suposa la reforma de la llei de l'avortament impulsada pel ministre de Justícia del govern espanyol, Alberto Ruiz Gallardón, i el PP.

Dues militants feministes van recordar ahir que aquesta reforma constitueix un atac contra els drets sexuals i reproductius de les dones i una ofensiva ultracatòlica. A més, una d'elles va relacionar el dret al propi cos amb el dret a decidir sobre el model econòmic que volem o el futur del poble català. "Cap poble pot ser lliure si les seves dones no són lliures", va ser una de les frases més aplaudides de l'acte. Tot seguit es va cel·lebrar una "missa feminista", amb oracions reivindicatives i espelmes enceses, com també una lectura de poemes.

Confrontació amb els antiavortistes L'acte no es convocava en aquest punt per casualitat: per l'avinguda Gaudí desfilen des de l'Hospital Sant Pau fins a la Sagrada Família el dia 25 de cada mes diversos grups antiavortistes de la plataforma Catalunya Vida Sí, com ara Hazte Oír, Derecho a Vivir o e-Cristians; i ahir no n'era l'excepció. Abans de començar l'acte, uns agents dels Mossos d'Esquadra van identificar a una membre de la campanya, avisant que si es bloquejava la marxa carregarien contra les avortistes, com ja ha passat en altres ocasions. Finalment, però, menys de cinquanta manifestants "provida" van poder travessar l'avinguda Gaudí protegits per una vintena de mossos, davant la forta escridassada de les assistents a l'acte feminista i sense cap agressió.

La campanya pel dret al propi cos i l'avortament lliure i gratuït continuarà tota la setmana, amb mobilitzacions i accions arreu del territori. La culminació serà aquest dissabte 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament, quan també es faran concentracions a les delegacions del govern espanyol i seus del PP a Lleida, Girona, Tarragona, Mallorca i València.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/una-concentracio-pel-dret-al-propi-cos-contraresta-marxa-antiavortista-lavinguda-gaudi

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una concentració pel dret al propi cos contraresta la marxa antiavortista a la Sagrada Família
26 set 2013
2013-09-25-21.22.34-1024x768.jpg
2013-09-25-21.22.51-1024x768.jpg
fotos

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more