Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
La PAH protesta davant el pis de l'alcalde
15 ago 2013
La PAH protesta davant el pis de l'alcalde de Salt per a què no els desnonin

15/08/13 02:00 - SALT - Imma Bosch email protegit Facebook Twitter Google + LinkedIn

Reclamen que no els facin fora del bloc ‘alliberat' i que acceptin empadronar les famílies que hi viuen

Diuen que, en cas contrari, denunciaran el consistori

15/08/13 02:00 - SALT - Imma Bosch email protegit Facebook Twitter Google + LinkedIn
Notícies de ...

Salt Girona La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha decidit apujar el to de les protestes. És per això que ahir es van plantar davant del bloc de pisos on viu l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, per reclamar que no els desnonin del bloc ocupat en aquesta població. Després de trucar el timbre del pis on viu l'alcalde, situat en una zona del centre del municipi, com que no van rebre resposta, van decidir explicar les seves reivindicacions a veïns i comerciants de la zona. La representant de la PAH, Marta Afuera, però, va assegurar que continuaran lluitant per aconseguir habitatge digne per a totes aquelles persones que ho necessiten, i que si no els fan cas “seguiran l'alcalde on sigui”.

En paral·lel, la PAH també ha entrat una bateria de sol·licituds al registre de l'Ajuntament de Salt. Unes, per reclamar que empadroni les famílies que viuen al bloc de pisos del carrer Castany, alliberat per la PAH i propietat de la Sareb (el banc dolent), on hi viuen actualment dinou nens i vint-i-quatre adults. Les altres sol·licituds que es van entrar ahir van ser per reclamar que no es talli l'aigua a qui no pot pagar els rebuts. Si l'Ajuntament no els empadrona, la PAH ha anunciat que portarà el consistori als jutjats aquest setembre.

“És necessari que les persones es puguin empadronar on viuen, entre altres coses, perquè, si tenen algun problema de salut, sàpiguen on han d'anar o si han de portar la mainada a l'escola”, va explicar la portaveu de la PAH. Des de l'entitat sostenen, a més, que no cal cap mena de paper per poder fer efectiu aquest tràmit, sinó que n'hi hauria prou amb una visita de la policia local al bloc alliberat perquè aixequés acta. L'Ajuntament, sempre segons Afuera, els diu que per empadronar-se cal presentar un contracte de lloguer o les escriptures de propietat, “documents que evidentment no tenen”. La portaveu de la PAH assegura que s'han assessorat amb advocats i que, per això, han decidit reclamar a l'Ajuntament que empadroni les famílies del bloc alliberat. Per Afuera, el pas d'empadronar-se no té res a veure amb el que decideixi la justícia sobre si aquesta persona té dret a viure o no en aquells pisos. De moment, després que l'Audiència de Girona ordenés el desallotjament del bloc, cap dels qui hi viuen ha rebut l'escrit perquè l'abandonin.

Pel que fa a l'aigua, la plataforma demana que l'Ajuntament intercedeixi per evitar que les companyies tallin l'aigua a les famílies que no poden pagar el rebut, “perquè l'aigua és un dret bàsic”. Entre els darrers casos que han arribat a l'entitat, hi ha el de la Jessi, una dona nigeriana de 34 anys, que en fa cinc que viu a Salt amb els seus dos fills i a qui fa un mes i mig que li han tallat l'aigua.






LA FRASE

La normativa deixa clar que qualsevol persona que visqui a Salt té dret a empadronar-se




Marta Afuera

PORTAVEU DE LA PLATAFORMA D'AFECTATS PER LA HIPOTECA





Darrera actualització ( Dijous, 15 d'agost del 2013 02:00 )




Publicat a

El Punt Avui. Comarques Gironines 15-08-2013 Pàgina 11

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more