Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
AVÍS: Tot i el títol provocador, aquest text no és una crítica destructiva més cap a l’esquerra independentista a l’estil d’algunes que realitzen autoanomenats anarKistes via xarxes socials o mitjans alternatius.
forcadell.jpg
CENU.jpg
El referèndum i la independència, el monotema

Com ja sabeu (i sinó ho sabeu deveu viure en una cova allunyats de la civilització) el 2014 el govern de la Generalitat té pensat realitzar un referèndum on es preguntarà si estem d’acord en que Catalunya sigui un nou estat dins la UE o no. Sembla ser que després de la multitudinària manifestació del passat 11 de setembre a Catalunya fins i tot les pedres són independentistes i els peixos porten quatre barres. El govern de la generalitat, juntament amb associacions ultrasubvencionades com Òmnium Cultural, i especialment l’Assemblea Nacional Catalana han posat com diuen en castellà “toda la carne en el asador” per mobilitzar l’anomenada societat civil catalana per tal de que es celebri aquesta consulta al 2014. L’últim acte va ser un multitudinari concert al Camp Nou, segurament si el concert s’hagués realtizat en solidaritat pels centenars o milers de treballadors/es que s’han quedat a l’atur en prou feines s’haguessin venut uns pocs milers d’entrades (sent molt generosos), de fet, ni haurien cedit el Camp Nou. I és que la independència de Catalunya ens agradi o no, és el principal tema de debat a aquest país, i no només al ARA o al racocatalà, sinó també fins i tot diaris sociates de tota la vida com el Periódico sembla que s’hagin passat al camp independentista.

Sobre el moviment independentista s’ha de dir que tot no és igual, encara que alguns anarKistes (vegis que ho escric amb K) ho posin tot el mateix sac. Podem parlar de dos corrents independentistes, l’independentisme ranci i l’independentisme que pretén transformar la societat catalana, de l’esquerra independentista.

L’independentisme ranci

En la meva modesta opinió l’independentisme ranci és el majoritari. És aquest independentisme que no va més enllà de les típiques frases i arguments de “Espanya ens roba” (com si el govern de la Generalitat no, i oblidant totes les corrupteles convergents -també dels altres, però al haver governat menys, han pogut mangar menys-); els que es pensen que els catalans som tots gent emprenadora, amb seny i els espanyols es passen tot el dia al bar, prenent el sol, i els andalusos a més vivint del PIRMI; els de primer la independència i després ja veurem; els que basen els seus arguments en que una Catalunya independent seria una Suïssa del mediterrani, tots tindríem feina i viuríem feliços, ja que tots els mals provénen de Madrid.

Si, segurament que si Catalunya fos independent tindria més recursos, però això no vol dir directament que afavorís a la població, dependria de com el govern redistribuís aquests recursos entre aquesta.

Aquests són els mateixos del tòpic difòs pels historiadors oficials de la Generalitat de que els murcians de la FAI que es dedicaven a assaltar esglésies i convents i cremar-los, robar als botiguers, i tots parlaven en castellà i odiaven profundament Catalunya. S’obliden de la gran obra cultural que van realitzar els anarquistes en forma d’ateneus, escoles racionalistes, cooperatives, biblioteques i la seva participació en el Consell d’Escola Nova Unificada (CENU). També recorda’ls-hi que quan el poble català va ser més lliure fou a partir del juliol del 36 fins al maig del 37 quan els treballadors i treballadores gestionaven ells mateixos les fàbriques, comerços, transports, en fi, gran part de l’economia del país, sense dependre de cap govern ni amo.

CENU

Després el nacionalisme eleva personatges com el rei genocida Jaume I, Els torturadors dels germans Badia, o et venen els Almogàvers com uns guerrers patriotes catalans, quan no éren res més que uns mercenaris que es dedicaven a saquejar els pobles mediterranis. També gent de l’esquerra independentista eleva a alguns d’ aquests personatges, coses del patriotisme… Això si, els únics genocides de pobles, són els castellans, els catalans som gent assenyada, culte i treballadora, un altre tòpic pujolista. Si els catalans haguessim tingut la oportunitat segurament que haguessim fet exactament el mateix a Amèrica i sobre els altres pobles de la península.

Exemple d’independentisme ranci:

forcadell

L’independentisme transformador

Entenc com a independentisme transformador aquell que vol crear un nou estat català per transformar les relacions socio-econòmiques. Garantir serveris públics com la sanitat, l’educació i els transports, així com una economia més solidària, fomentant el coopertativisme. En la meva opinió tot i la crítica al capitalisme, es tracta d’una redistribució més justa de la riquesta i de garantir aquests serveis públics bàsics, és a dir, més aviat, d’idees i pràctiques pròpies de la socialdemocràcia. Socialdemocràcia abandonada per partits com ERC, que més enllà de les seves joventuts i Joan Tardà, fa temps que han abraçat el model liberal.

S’ha de reconèixer que el David Fernández parla molt bé, fins i tot li diu lladre a un banquer i després milers de persones ho twitegen (o com s’escrigui) o ho comparteixen al facebook, coses del circ parlamentari… Però vaja que com he dit abans les crítiques d’alguns anarKistes via internet cap el parlamentarisme no han passat del “muerte al estado” o “CUP igual a CiU”, apart d’alguna excepció: http://ingovernables.noblogs.org/post/2013/01/31/del-partit-antipartit-a/

Un dels problemes dels plantejaments de la CUP és per exemple el tema del trencament amb la Unió Europea, tot i que aquesta tampoc ha dit clarament si trencaria amb aquesta, si que ho diuen altres organitzacions de l’esquerra independentista. El problema de trencar amb la UE és que Catalunya hauria de buscar altres aliats polítics i econòmics, per no trobar-se aïllada. Catalunya en matèria energètica no és autosuficient, a no sé per exemple que es destruís el teritori començant a treure gas per exemple de les comarques de Girona, com ja han intentat amb el fracking, o que s’apostés per les energies renovables però per això és necessària una gran inversió i també es produïrien problemes per exemple amb el tema d’on col·locar els parcs eòlics. És cert que sortir de la UE no vol dir necessàriament cada aïllat d’Europa, però si que segurament suposaria més traves per l’intercanvi de productes.

Catalunya hauria de buscar-se aliats a l’exterior, d’aquí la importància que la sortida de la UE no la realitzi només un país, sinó diversos i que aquests estableixin aliances entre ells. Si surt Grècia de la UE poc els hi molestaria als alemanys, però si Grècia, Itàlia, Espanya, Portugal i Irlanda, sortissin i establissin una aliança econòmica entre ells, un altre gall cantaria.

I nosaltres què hi pintem en tot això?

La CNT com a anarcosindicat, en cas de realitzar-se un referèndum no ha de realitzar cap campanya pel si ni pel no. Tampoc s’ha d’oposar a la realització d’aquest referèndum, tot i que aquest només contempli dos opcions que no són els objectius de la confederació, quedar-se a l’estat espanyol o crear un nou estat dins la UE. Personalment penso que una Catalunya independent a nosaltres ens afavoriria (poc, també s’ha de dir) més que no perjudicar-nos:

-S’acabaria la historieta de l’Espanya ens roba ( tot i que si la cosa anés malament, encara serien capaços de dir que és a causa dels 300 anys de repressió espanyola).

-Els que fan viatges a Madrid per protestar contra l’administració central, s’estalviarien gasolina, ja que la tindrien més aprop.

-Podríem acabar d’una vegada amb tot el discurs monotemàtic entorn a la independència de Catalunya i que dolents que són els polítics espanyols, per centrar-nos en els milers de treballadors/es acomiadats/es, les retallades en els serveis públics,etc. En fi, que la cosa quedaria molt més clara i els hi costaria molt més fer “la puta i la ramoneta”.

Igualment per nosaltres, en un nou estat català continuaríem lluitant, aquesta vegada contra aquest nou estat. Ja que a diferència de la resta de l’esquerra, nosaltres aspirem a que un dia siguem els treballadors i treballadores els que administrem l’economia i tota la nostra vida, sense governants ni amos.

Arnau

Secretaria d’Organització

CNT Sabadell
Mira també:
http://cntsabadell.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
"en cas de realitzar-se un referèndum no ha de realitzar cap campanya pel si ni pel no. Tampoc s’ha d’oposar a la realització d’aquest referèndum, tot i que aquest només contempli dos opcions que no són els objectius de la confederació, quedar-se a l’estat espanyol o crear un nou estat dins la UE. "

Ostres, a can PSC hi falta gent. Ho sabeu, no? perquè trobo això més proper a les tesis de Pere Navarro fins i tot que alguns membres del seu partit.

Fora bromes: amb aquesta estretor de mires i nul·la comprensió de l'independentisme com a moviment social, jo vaig a invertir-la (per que vegis l'absurditat i el simplisme extrem del teu plantejament), i diré que d'anarquistes n'hi ha de 2 tipus principalment: uns Negres Tempestes, l'anarquisme coherent, i l'anarquisme "ranci", TOTA LA RESTA, com un sol bloc homogeni i compacte.

Que, et sembla sensat això com a lectura de l'anarquisme? doncs està a l'alçada del teu plantejament...


I una darrera cosa: si és monotemàtic el debat de la independència, igual, i només igual, és perquè és un de les coses que li preocupen a la gent. Encara que la propaganda del règim (aplaudida/reproduida per l'estupidesa protoespanyolista) sigui negar sistemàticament que això "no li interessa a la gent", que el que li interessa "són altres coses i punt".


I segona observació: el nivell d'èxit de la CUP, de l'EI, no és si el DF parla millor o pitjor, si treu més diputats o menys, sinó si aquest INSTRUMENT LI SERVEIX PER AMPLIAR LA BASE SOCIAL/MILITANT. És d'això del que es tracta, perquè aquí ens poden anar fent palles que si la revolució, que si no se que i no se quantos, però amb la base social extremadament reduida NO ES FA RES. Quantifiquem-ho: sense DESENES DE MILERS de militants disposats a certes coses no arribes enlloc.

La CUP i l'EI encara no els tenen, com no els té ningú, però el dubte llavors és si l'entrada al Parlament ha estat un INSTRUMENT EFICAÇ per tenir més presència en la societat catalana i acumular més forces, i també més contradiccions per a intentar resoldre.

La resposta és un SÍ ROTUND i INNEGABLE. Desenes de noves assemblees i centenars de persones s'han animat a lluitar i organitzar-se en aquest espai polític.

Ara digam no com vols que sigui la revolució com a palla mental sinó COM creixes en base social/militant i influència en el sí de la societat.

Perquè les institucions són això, INSTRUMENTS, de la mateixa manera que per la CNT ho pot ser els jutjats, instruments de l'estat en els quals no crec que hi cregui però que hi fa un ús constant per tenir una acció sindical eficaç.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
El titular de l'article és una mostra (més) d'acomplexament d'alguns respecte l'Esquerra Independentista. Sempre mirant, mirant i tornant a mirar el que fa l'EI.

Ara et pregunto: tu veus a la gent de l'EI mínimament preocupada del creixement dels altres?
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
Per cert, quin model tan "vertical" que el que diu el secretari d'organització de la CNT és la opinió de la CNT:

per CNT-AIT Sabadell
Email: cntsabadell (nospam) cnt.es (verificat)


perquè, siguem sincers, de veritat que els milers d'articles d'opinió política que fa la CNT Sabadell (més que qualsevol altra secció local) tothom pensa el mateix? o són només 2-3 persones que fan seguidisme a un lider o si són més no s'enten que tots vagin a "l'unison" en qüestions si més no controvertides.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
1.)El federalisme anarquista de la CNT no té res a veure amb el federalisme del PSOE. La CNT no nega que es puguin confederar els territoris dels PPCC si aquests així ho decideixen. La CNT és antiestatitsta, els PSC vol un estat espanyol federal i l'esquerra independentista un estat als Païssos catalans.

2.) També pot ser que sigui el monotema per tot el linxament mediàtic desde TV3, l'Ara, l'Avui i sumant-li la publicitat que li fa la premsa espanyolista i els seus polítics. El nacionalisme espanyol és molt cutre, i el que ha fet és crear encara més independentistes.

3.) El text no mostra cap preocupació pel creixement o no de l'esquerra independentista, no parla pas d'això. I bé, prefereixo que creixin ells que CiU.

4.)La majoria de conflictes que ha guanyat la CNT -almenys al meu sindicat- no han sigut els jutjats sinó mitjançant l'acció directa, com vagues, piquets,etc.

5.) No només és la quantitat sinó què estan disposats a fer aquests militants i quins objectius tenen. I no, al parlamentarisme no és un instrument més qualsevol, per nosaltres implica delegar les problemàtiques en professionals de la política, participar en tot el circ mediàtic,etc.

6.) No crec que amb l'entrada de la CUP el parlament s'hagin animat centenars de persones, jo sempre veig als de sempre al meu poble. El mateix et puc dir dels anarquistes,eh. Però vaja si voleu seguir amb la història de que sou la hòstia per aconseguir 3 parlamentaris, endavant.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
Pues quien quiere escribir articulos de opinión en la web de CNT escribe, si sólo escriben 4 no es nuestra culpa. Eso si, si a los afliados no les gustan los articulos pueden pedir responsabilidades o en caso de tener cargo que lo tenga que dejar. Y no dice el texto que es la opinión de toda la CNT, sino del que lo escribe.

Bueno, la verdad es que tenemos un líder con su foto en els despacho y oramos por el cinco veces al dia.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
1- No sé si té a veure la proposta, però coincideix totalment en les formes amb el discurs al PSC: ni sí ni no a la independència, no oposició al referèndum.

2- T'ho preguntaré d'una altra manera: els mitjans sempre han parlat igual del conflicte polític català? perquè ara en parlen més "de sobte"? no acaba la gent arrossegant als mitjans a que parlin d'allò que els interessa? els mitjans parlen d'això perquè han estat arrossegants, no tenen més remei.

3- Només amb el titular (nom de la nova campanya de l'EI, però al revés) ja s'indica moltes coses, quin són marcs referencials, etc. Això ho ensenyen a primer de periodisme.

4- Desconec el %, però la qüestió no és el % sinó el fet en sí: l'anarcosindicalisme enten que hi ha eines pròpies de l'estat que en pot fer un ús intrumental (per exemple, jutjats, legislació laboral, etc.) malgrat no la reconegui com a pròpia, no? dons exactament el mateix que les esquerres independentistes (no només la catalana, per extensió) fan de les institucions espanyoles (totes ho són, també els ajuntaments).

5- Té gràcia que parlis de "delegació", tu. Vaja, sembla que CNT et delega la representació alhora d'opinar d'aquest tema, no (que no deu ser precisament homogeni i sense debat)? perquè això s'ha enviat com a CNT. Entenc que és perquè, un cop llegit, t'han delegat el seu suport i que no ho has enviat unilateralment per la teva banda en nom del sindicat...

6- Mira, uns exemples perquè és molt detonto del poble això de dir: "a si? pos a casa meva no ho he notat!". A part del creixement de més gent en assemblees ja existents, se n'han fet de nous:

La CUP ha incorporat 30 noves assemblees des de novembre ençà. Només en aquest consell polític ja s'hi van incorporar 10 de cop:
http://www.llibertat.cat/2013/02/el-consell-politic-de-la-cup-aprova-la-

Arran ha incorporat 15 noves assemblees en pocs mesos:
http://arran.cat/externa/2013/04/16/14-assemblees-noves-suneixen-a-arran/

A això li podríem sumar l'augment de nous casals i ateneus de l'EI (més de 20 en 1 any), noves seccions sindicals de la COS i presència a nous sectors laborals, i un llarg etc.

I que quedi clar: això NO és obra d'haver entrat al Parlament. Però sí, l'altaveu mediàtic hi ajuda.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
"Uno de la CNT de Sabadell" no sé si és un problema de comprensió lingüística, així que si vols t'ho dic en castellà:

El escrito NO ha sido enviado como "Arnau, afiliado a CNT Sabadell" o Arnau, secretario de org. de CNT. Ha sido enviado como CNT- Sabadell, de lo que se desprendre que esta ES la opnión de CNT Sabadell, capicci ahora?

per CNT-AIT Sabadell
Email: cntsabadell (nospam) cnt.es (verificat)
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
1.) Les formes no fan el contingut, servidor votaria que si, per si et sorprèn. Que sempre esteu amb el que estàs amb nosaltres o contra nosaltres.

2.) No. Ara bé, que aquest país el nacionalisme català ha dominat la vida política, em diràs que no té res a veure el discurs de 30 anys de pujolisme als mitjans, a l'educació,etc. O sinó mira algun episodi de Dragui, jeje. Quan el pujolisme li ha interessat s'ha convertit en independentisme, però el discurs porta molts anys realitzant-se. (Ara em diràs que estic fent el discurs de ciudadanos, jeje)

3.) Et repeteixo que el text parla del conjunt de l'independentisme no únicament i exclusivament de l'esquerra independentista. Si, el títol fa referència a la campanya de l'EI del revés, perquè és tal com veig que va el procés.

4.) Doncs a Sabadell el 100% dels conflictes com el de la residència de les monges, treure sancions a treballadores d'ISS, readmissions, s'han gaunyat per acció directa. Ara ja saps el %. Per mi no és el mateix jugar a la carta parlamentària, amb tot el que implica, podem parlar també de les subvencions que es rep com a grup parlamentari que utilitzar la via judicial com a reforç i si fracassa l'acció directa.

5.) No, qualsevol de la CNT Sabadell pot opinar sobre el tema. O és que no podem opinar? Doncs mira, si que ho he enviat unilateralment, perquè al sindicat per assemblea així m'ho deixa fer. Ara bé, si algun dels afiliats no li agrada per majoria em poden fer fora del càrrec per exemple o fins i tot expulsar del sindicat si així ho decideix una assemblea. A la CNT de Sabadell no fem assemblees per enviar articles.

6.) Gràcies per dir-me tonto. Però suposo que coneixeré més la meva ciutat que tu, dic jo. A no sé que siguis de Sabadell clar.
Doncs em sembla molt bé que creixeu, ja et dic que us prefereixo a vosaltres que a CiU o ERC. Nosaltres també estem creixent, però no es tracta de veure qui la té més llarga.

Està bé això de l'altaveu mediàtic, però aneu em compte que no sigui aquest altaveu el que acabi guiant o no les vostres accions.

Salut!
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
Aunque ni soy de CNT, ni de Sabadell, sé que hay que leer "hasta el final", como en la lucha, "hasta el final".

Entiendo, sin tener estudios de "perrodismo", que se envía desde el correo del sindicato pero "AL FINAL", se entiende, para los que leen "hasta el final", que lo escribe un tal Arnau de la Secretaria d’Organització de la CNT Sabadell.

No es comprensión lingüística, es dificultad de comprensión con INDEPENDENCIA de la lengua en la que esté escrito... A tú déficit, es al que muchos llamáis "amplitud de miras". Todo vale, todo cabe.

La lógica del poder y del capital, que en todas partes necesita encontrar jefes y líderes, y reproduce su pensamiento convencido que así debe ser el de los demás.

La extrema derecha también coincidía con la extrema izquierda en contra del ingreso de "espanya"en la CE, pero los intereses y objetivos eran bien diferentes.

Sólo algunas personas de la izquierda independentista se cuestionan el papel de "eeuuropa" y se posicionan en el anticapitalismo "hasta el final". Los demás, se quedan en diferentes lugares del camino, pero no tienen la más mínima intención de salir porque son muy conscientes de lo que supone.

Que una parte importante del independentismo se han pasado mucho tiempo mirando lo que hacían los demás, es un hecho. Sólo hay que recordar las continuas estúpidas acusaciones de que ganaba la derecha por culpa de la abstención anarquista o el intento de captar el voto anarquista para las CUP, o la continua queja contra quienes se expresan en castellano, sin importarles de dónde son o qué piensan, eso sí, sin olvidarse de insultarles llamándoles "españolistas".

Que los medios crean opinión a la gente y que no es la gente la que consigue que los medios se interesen por algo, es otro hecho más que irrefutable. Y aunque siempre hay excepciones, es la competencia entre medios la que marca los debates y quienes crean "opinión pública". Sólo hay que ver lo que tenemos delante, por ejemplo, el juicio de George Zimmerman en USA está en boca de todos de manera premeditada. No es un absurdo cuando se dice "los medios le han condenado". Poco importa ya lo que diga el juez, aunque excepcionalmente fuese lo contraio que dijeran los medios.

Es cierto que los españolistas con su odio descerebrado y sensacionalista han conseguido que muchas personas se impliquen en Catalunya a favor de la independencia, pero no se puede olvidar que también han conseguido que el odio al catalán, fuera de Catalunya, se extienda.

La propaganda contra Catalunya, sólo es creíble por el grupo de fanáticos españolistas y por quienes viven completamente alejados y al margen de la realidad catalana..

En fin, que a mi esta independencia de Catalunya, ni fumanchú, ni fumanchá.

Independiente de uno para depender de otro más grande, como antes, en la misma estructura vertical del capital.

Intentar maquillar la realidad, borrando las sombras y sólo mostrando las luces, es el mismo engaño de la democracia, de la transición, etc...

Si alguien se consuela con "el menos da una piedra" o "por algún sitio tenemos que empezar", es cuestión de tiempo que se vuelva a desengañar. Lo que no es legítimo, es intentar convencer a los demás de su propio autoengaño
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
potser lo de que arran hagi sumat noves assamblees podria ser nomes podria ser perque hi hagut un procs de confluencia entre cajeis i maulets¿?

pero lo important aqui no es aixó sino deixar d'una vegada per totes els debats esterils ja que al cap hi ha la fi totes tenim la nostre forma de veure les coses i d'aqui no ens en sortim i potser seria mes interesant afilar cadascu desde la seua banda el seu discurs i practica i veure on ens porta aquest.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
L'Ei, si se la critica es perquè ja vàrem conèixer el Maig del 37, com a defensors de l'ordre burges.
Llavors i ara sou el mateix: Quintacolumnistes del capital.
Escriviu merda a les vostres pagines..
Vosaltres com deia Lenin, a ser pesats,
que sempre s'arrossega algú
Au, a fer la ma
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
15 jul 2013
L'Ei, si se la critica es perquè ja vàrem conèixer el Maig del 37...

...Ja se sap que la mitjana d'edat de l'EI és de 87 anys. I que son antiPOUMistes recalcitrans.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
16 jul 2013
"servidor votaria que si" en esta corta frase ke esta vez se ha kedado fuera del texto original arnau pero ke la ha dejado caer en los comentarios me parece realmente interesante y donde se muestra aunke sea a titulo individual digamos un avance a tener en cuenta

la cnt no debe promover un proceso ke acabe en un referendum y unas votaciones pero si debe posicionarse y participar en el, claramente sin ambiguedades, "SI" a la independencia de los paisos catalans "NO" al nuevo estado en europa, y no solo participar a nivel de cataluña sino a nivel nacional, ejem... es decir estatal

"un referèndum on es preguntarà si estem d’acord en que Catalunya sigui un nou estat dins la UE o no." si esta va a ser la pregunta ke la sea, es lo de menos, muy en una linea socialdemocrata de "ke keremos construir" ke no solo cala ondo en partidos de izkierda, pero no pueden negar el caracter destructivo ke es el ke me importa ni con una lista de 100 preguntas trampa, el estat catala es el manto ke la burguesia catalana intenta construir para intentar salvar su culo en una posible situacion pre-revolucionaria, un estat catala en el ke no creen ni ellos principalmente porke delante tienen a españa, mas ke independentistas de derechas son oportunistas nacionalistas y saben ke el estado español no cedera jamas a no ser de estar españa totalmente sumida en el kaos, una situacion ke no convence ni a la derecha catalana ni a la derecha española, ni sikiera a las izkierdas o a kienes se situan fuera de estas

la pregunta desde abajo con la cual participar en esta farsa de referendum y de democracia burguesa debe ser otra, mas enfocada en lo ke se kiere destruir ke en lo ke algunos kieren construir, y en lo ke kieren tapar con la pregunta de turno ke planteen, por ejemplo, si estamos de acuerdo en ke españa desaparezca como estado y puestos a pedir y a preguntar ke a su vez arrastre al foso de la historia a todos los estados, a la misma ue, ademas de la otan tambien u otras ongs del estilo, por ke no

y la respuesta hablando en plata ya la decian los rip, vivo con una idea fiel descojonarme de la ley vivo con una idea fiel dar por culo a españa y al rey!

antes se solia decir, despues de la muerte de franco creo, ke todo debia de cambiar para ke todo permanezca igual, kizas nada a de cambiar para ke comience a cambiar todo

http://www.youtube.com/watch?v=sgnBynkhfCQ
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
16 jul 2013
per Un que s'escolta a si mateix:
Si que ets curt de gambals,
Ho imaginava
Franco es viu i tu amb el cola cao.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
16 jul 2013

les banderes negres que aixecaren el treballadors del camp per damunt les falses airades, rapidament secundats per menestrals i obrers de la ciutat de barcelona, aquell juny del 1640 en defensa de les llibertats i de la dignitat, segueixen indeclinables perque les llibertats i la dignitat continuen essent una exigencia no assolida

La gent ufana i superba, absorvidora de poder, menyspreaodora del poble i de las sevas necessitats, segueix exercint la violencia i depredant a benefici particular. El muntatge d, un estat que justifiqui l, elitisme i una creixent burocracia que afirmi las decissions d, aquets pocs per damunt de tota rao i de tota justicia, era llavors i es ara el corc que se, ns volia i se, ns vol imposar. El govern contra del qual s, aixecavan els sempre perjudicats, es presentava ja llavors amb la seva accio ofegadora i repressiva que no ha fet mes que creixer amb els temps.
El problema de fons, no ha canviat. Uns volem el poder al mes amnutegat posible en mans d, uns pocs, amb institucions democratiques que les donem cobertura i els qui reclamen l, accio directa del poble i per el poble.
Amb el referendum a vista de comprobar ben a bastament, els qui cregerem la fallacia d, un nou estat que no te altra missio que l, alienament. Mai el pujolisme ni els seus continuadors, podiem haver iamginat heure a mes baix preu la desmovilitzacio popular i una imatge valida internacional, sobre tot cara a europa. L, operacio galdosa dels partits, ajudats pels respectius sindicats grocs, ha estat clarificador per a molts gent.
La petita contapartida es aquest decensis general davant la democracia manipuladora i el fet que a la no-fussio entre oficialitat i realitat, entre poder i poble, cal afegir- hi ara la confusio del front soberanista, qui tracta de amagar la seva voluntat reaccionaria, amb el support de uns supossats revolucionaris que demanan l, unitat amb l, excusa del antifascisme.
DE quina manera recuperar el camins veritables del protagonisme i de rersponsabilitat de la base? Quan fer entrar en rao alguns dels actual figurants de bona fe?. De primera intencio, entendre prou clarament que els partits politics no es valen. Un treballador, un individu, ha d, esser quelcom mes operatiu que un simple votant, el seu poder de decissio i de responsabilitat ha de poder exercir-se de manera mes continuada i amplia.
Aixi tenim que aquest nou estat, el poble tampoc es tingut en compte, pels propis partits politics, exercint accions de consens i camarilla al seu propi marge, pactan amb menysteniment.
Cal potenciar el debat en totes las diverses manifestacions del moviment llibertari, i denunciar que ciu-erc (capitalisme) i icv-cup(marxisme) son les dues caras d,una dictadura oligarquica atrinxerada
en una burocracatitzacio que, cada vegada creixent agafa formes ja demencials. El capitalisme i el marxisme atemptan a la llibertat ,la dignitat i els interessos de la clase treballadora, d,els humils i explotats, i marginan al mateix temps els incoformes amb la seva prepotencia d, una manera cruel.
Nomes el sentit llibertari de la vida i de la societat, podra fer front a aquests elements (capitalisme i marxisme), desorbitats i deshumianitzadors. Qualsavol estat, es abus de poder i d, autoritat, font d, injusticias i cal fer-li front amb totes les nostres disponibilitats, i la solidaritat iberika anarkista, te un gran paper a jugar, dinamitzan la resposta de l,actual societat rebel, que te la necesitat que cuan vingui un altre juny sigui el d,esmolar ben be les eines que preconitza els segadors.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
16 jul 2013
muy curioso el libro maldito del semprum, con el titulo de ni patria, ni dios ni amo ni cnt, hay arnau hay la cnt de sabadell, como es la historia, sabadell fue el centro en catalunya de los sindicatos de oposicion, siempre donde hubo se retuvo. hablas de la cup y del fernandez, quizas lo mas significativo es el lema que tienen para poder ser y hacer lo que hacen en eso que se llama frente soberanista, el democracia del siglo xxi. QUE TENEMOS QUE VER EL MOVIMIENTO LIBERTARIO con la democracia, a no ser que gente como tu aspire a que la cnt tenga conseller, sea alcades y ya el no va mas ministros, joder joder con la cnt de sabadell.
el movimiento libertario se expresa a traves de la abstencion, en un intento de responsabilidad social.Atreverse a imaginar la posibilidad de otras formas de sociedad, en que la uniformidad de lo democratico deje de ser el centro fundamental, e inexorable donde nos quieren hacer creer que gira la convivencia social.
El hecho democratico demuestra, que los habitantes socialmente subordinados, relativamente pobres y carentes de poder de areas deprimidas, estan controlados socialmente por metodos de tecnicas psicologicas, basados en el discurso politico de formas mitologicas que se institualiza y se uniforma en lo democratico, tejiendo la estructura en que reposan las normaS y valores sociales, que crean la cultura democratica, en la cual los intereses sociales, economicos y biologicos, son establecidos a traves de definiciones conceptuales, que son los instrumentos que utilizan los grupos dominantes para el control de la conducta, objetivo este ultimo en la inducccion para que los subordinados delegen la responsabilidad social, a traves del voto en un gobierno democratico que asi legalizado perpetue la injusticia social.Si uno observa la persistencia de las grandes disparidades de status, riqueza y poder entre las diversas partes de la sociedad democratica contemporanea, a pesar de las continuas elecciones, uno llega a ver la realidad objetiva, que la democracia es signo de la descriminacion social y la perservacion de los privilegios por la minoria dominante.
La mitologia del sufragio, es el medio por el que se perpetua y se refuerza, la democracia, es decir el conjunto de creencias colectivas no probadas, que se aceptan acriticamente, `para justificar las instituciones sociales, y asi aparecer como razonables las opciones a votar, pero que en esencia son uniformadas, y sirven como garante a los grupos dominantes, para propagar el mito que fundamenta la estructura democratica, soporte de dominacion de la elite dirigente, y darle una apariencia natural.la entente entre una parte del movimiento libertario en barcelona, y los politcos independentistas catalanes, el escrito del arnau viene a confirmarlo, da fuerza a una parte independentista que trata de integrar a la juventud libertaria, y asi
dar un sentido a la puasa social, para asi no crear dificultades al gobierno soberanista en su politica
de ejercer el poder. La estrategia colaboracionista se materializa a traves de la colaboracion con los massmierda, y la estrategia antirrepresiva
de los abogado

Esta muestra de debilidad del movimiento libertario en barcelona que produce la entente, nos lleva al divorcio entre los que asumen el compromiso de los moderados que les lleva a participar en el juego electoral
del 25n, este compromiso les convierte en un apendice del gobierno de la generalitat, lo que significa que son la punta de lanza para vaciar de contenido anarquista el movimiento libertario en barcelona, y como se puede comprender se encuentra en oposicion a esta linea los que señalan el miedo que sintieron los politicos y los sindicatos cobardes con la jornada del 29m, en la que los enfrentamiento callejeros, hizo que hubiera una visualizacion clara del mencionado divorcio entre los moderados y los anarquistas, al dar luz verde los moderados a los politicos, para que estos ejercieran la represion contra toda expresion anarkista.
A partir de la claudicacion de los sindicatos cobardes, que quedan sometidos a la estrategia antirepresiva de los abogados, estos ultimos comprometidos con la entente con los politicos, se pone de relieve, en el movimiento libertario en barcelona, la existencia de dos tendencias ya antagonistas, que ven de manera diferente el momento politico-independentista catalan de manera diamentral opuesta. Y como los problemas son de fondo y no de forma, se presenta un combate que va a ser muy duro, los anarkistas no van a claudicar, pues si lo hicieran, renunciarian a su fisonomia acrata, y caerian directamente en la integracion del juego electoral legitimando al estado. Que es lo que hace el arnau o la cnt de sabadell, que como todos los rollos politicos no se sabe muy bien que es que , o que es quien, pero vaya se acaba colaborando con el estado siendo ministro anarkista, eso si sacrificandose por la cnt, pero bueno siempre es mejor llevarse bien como cnt de sabadell con la cup y arran que no con esos anutanomenados anarkistas, no sea que vayan a decir que la anarkia es el kaos, vale arnau ja saps endavant, ni espanya ni franca paissos acatalans.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
16 jul 2013
Si acraci tu sigue con tus sermones del movimiento libertario de Barcelona tiene la misión y blablabla... Mucho mejor oponerse al referendum por la anarquia -o mejor dicho, por España-. Pues me parece que los de Sabadell no son muy amigos de los mass media ni de abogados, pero tu sigue con tus pajas mentales...

Pues si, mejor llevarse bien con algunos independentistas que con anarkistas como tu que se dedican dia si y dia también a sacar su bilis via indymedia.
https://www.facebook.con/acraci.bzkaiaperez?fref=ts
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
16 jul 2013
http://www.red-libertaria.net/noticias/modules.php?name=News&file=articl
http://es.wikipedia.org/wiki/Carlos_Sempr%C3%BAn
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
16 jul 2013
"tu veus a la gent de l'EI mínimament preocupada del creixement dels altres?"

por el crecimiento de otros nose, pero por el que diran estais la ostia de preocupados. ya se ve que según se os contradice en un portal anarquista/autónomo como indymedia o en un sitio ML(como el de estos giraos http://rsamadrid.wordpress.com/2013/07/11/cronica-del-rebrot-encuentro-d/ ) saltais como perretes.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
16 jul 2013
escolta "Ni dios, ni amo ni.." a mi tampoc m'agrada el discurs, ni el contingut ni el continent, ni moltes de les formes, però treure noms i informació de persones a indymedia és de molt mal gust.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
16 jul 2013
És veritat, treure noms i informació de Semprun a indymedia és de molt mal gust.
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
16 jul 2013
"y caerian directamente en la integracion del juego electoral legitimando al estado. Que es lo que hace el arnau o la cnt de sabadell" no creo ke sea asi, arnau dice ke votaria y lo ke haga la cnt de sabadell en pleno me parece ke se alejaria bastante de la opcion ke tomara alguien de la secretaria de organizacion respecto a un posible referendum independentista

de todas maneras, no son unas elecciones cualkiera sino un referendum, y en el estado español si no me ekivoco solo se ha realizado un referendum en 35 años de democracia burguesa, el de la otan, no se cual fue la posicion ke tomo la cnt entonces pero carteleria y agitacion contra la otan y los ejercitos me imagino ke si harian

haciendo una fuerte campaña por la abstencion activa en las siguientes elecciones sean cuales fueran, aunke la cnt de sabadell en pleno y no solo arnau hubieran decidido votar en el referendum, dejarian claro ke de "caer en el juego electoral y legitimar el estado" res de res

en todo caso se les podria achacar de haber legitimado y participado con el voto en una consulta, en un referendum ke al fin y al cabo viene a ser la misma mierda, pero keda mucha tortura no nos vamos a engañar, asi pues habria ke matizar

ahora, el españolismo mas rancio pedira la abstencion eso seguro, y jugaran la baza de como si aki no pasara nada, un par de editoriales en periodicos fachas, un par de programas en intereconomia tirandose de los pelos a cuenta de lxs separatistas y a seguir con el barcenas de turno
Re: [Opinió] Independència per no canviar res
17 jul 2013
El neofeixisme més descarat.
Possar la foto i dades d'una persona, tretes del facebook dels collons, a la xarxa?
Ets ruc, poli, confident o vas senyalant, a qui no combrega amb tu?
Les rancúnies personals, us les foteu a la cara!!!
Les B.P.S. d'avui, ho estaran celebrant
Sindicat