Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sexualitats
[andorra] Homofòbia desfermada pel Copríncep episcopal i arquebisbe de l´Urgell al referir-se al dret d'adopció
23 mai 2013
DIARI D'ANDORRA
Redacció - Andorra la Vella - 23/05/2013

El Copríncep durant l’entrevista a ‘Al cap del dia’.El Copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, va lamentar, en una entrevista al programa Al cap del dia, de la Xarxa de televisions locals de Catalunya, “la lleugeresa” amb la qual, al seu entendre, s’aborda i s’accepta l’adopció de nens per part de parelles homosexuals.

El Copríncep va ser contundent en afirmar que ser fill de pares del mateix sexe pot ocasionar trastorns als menors. “Un dia l’Estat tindrà un disgust, perquè els posaran una querella quan seran grans alguns d’aquests nanos amb problemes i els hauran de pagar un psiquiatre fins al final de la seva vida”, va manifestar. I és que Vives va dir que “és una qüestió que no està prou investigada. I fer provatures amb criatures no em sembla prou just”.


L’arquebisbe d’Urgell va voler deixar clar el suport “al col·lectiu de persones homosexuals, transexuals i bisexuals”. “El que hem de fer és que se sentin valorats, estimats, reconeguts. Han patit molt i s’han de vindicar”, va afegir. Però va insistir a mostrar-se molt crític amb la possibilitat que persones del mateix sexe tinguin fills i es va demanar si és realment un “bé”. “A Espanya no hi ha pare i mare, hi ha progenitor A i progenitor B”, va criticar.

Durant l’entrevista, Joan-Enric Vives va parlar a bastament sobre la successió al Vaticà i el nou Papa, tot recordant l’estranyesa de Bergoglio quan va veure un religiós entre els caps d’Estat que havien acudit a l’entronització. I, en aquest sentit, va insistir que el Coprincipat perdurarà mentre els andorrans ho vulguin. Sí que va reconèixer que hi ha qüestions que podrien posar l’Església “en una dificultat”, i es va referir a l’avortament, tot explicant el darrer intent [fallit] de despenalització al país. “L’Església catòlica té un posicionament sobre aquests temes i nosaltres servirem els andorrans però des de la nostra idiosincràsia, la nostra consciència”. El Copríncep va afegir que creu que la població “ho entén”, de la mateixa manera que comprèn que no seria possible aprovar una llei contrària als principis de la República francesa.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more