Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Anunci :: antifeixisme : criminalització i repressió : xarxa i llibertat
"No a la impunitat del feixisme"
20 mai 2013
La jove Yolanda González era una jove dirigent estudiantil de Madrid, d'origen basc, que militava en l'organització trotskista Partit Socialista dels Treballadors (PST). L'1 de febrer de 1980 va ser segrestada i seguidament assassinada per un comando de l'organització feixista...
YOLANDA 05.jpg
mb el lema de no a la impunitat i la denúncia de la complicitat de l'Estat, la plataforma de familiars, amics i companys de Yolanda González i la Fundació Andreu Nin, convoquen un acte el dia 24 de maig al barri de Gràcia (Barcelona) en memòria de la jove assassinada per un comando feixista el 1980 i el assassí, l'ultra Emilio Hellín, treballa actualment pel Ministeri de l'Interior donant cursos i assessorament a policies i guàrdies civils. En l'acte, entre d'altres, intervindrà Carlos Jiménez Villarejo, l'exfiscal anticorrupció de l'Audiència de Barcelona.

La jove Yolanda González era una jove dirigent estudiantil de Madrid, d'origen basc, que militava en l'organització trotskista Partit Socialista dels Treballadors (PST). L'1 de febrer de 1980 va ser segrestada i seguidament assassinada per un comando de l'organització feixista anomenada Batalló Basc Espanyol (organització de falsa bandera, com al seu dia ho va ser el GAL) i els autors materials del crim van ser Emilio Hellín Moro i Ignacio Abad Velázquez. El primer li va disparar dues bales al cap la jove, i el segon la va rematar quan jeia a terra encara amb vida. A més dels citats, van ser col · laboradors necessaris i condemnats per això, els subjectes Félix Pérez Ajero, José Ricardo Prieto, David Martínez Loza, que en el moment dels fets era el Cap Nacional de Seguretat de Força Nova, el partit d'extrema dreta fundat pel polític franquista Blas Piñar, i Juan Carlos Rodes, que era agent de la Policia Nacional. Rodes, al costat d'altres companys, va participar en la vigilància del domicili de la jove, i es va assabentar del fatal desenllaç per la premsa del dia següent i, penedit, va confessar els fets als seus superiors, el que va ajudar a detenir els culpables i aconseguir una substancial rebaixa de pena per a ell, que només va complir tres mesos de presó. Iolanda, una jove antifeixista que res tenia a veure amb cap comandament de la ETA com va quedar demostrat, malgrat l'acusació dels seus assassins, vessar la seva sang al final de l'anomenada Transició Democràtica. Tenia 19 anys d'edat.
Però aquesta història de l'Espanya negra on les fronteres entre les clavegueres de l'Estat i les organitzacions parapolicials es difuminaven, i que sobretot s'encebaven en la repressió de l'esquerra no homologada, la no oficial, la que no estava en la cursa de pactes i tripijocs per assegurar-se un lloc en els governs de la Transició, dic que aquesta història no hagués saltat una altra vegada als mitjans sí, un altre nou insult a la memòria de la jove lluitadora ia tota la societat democràtica, es destapés en aquests dies.

Emilio Hellín Moro va ser condemnat a 43 anys de presó, encara que el Codi Penal contemplava els 30 anys com a pena màxima. Hellín només va complir 14 anys de presó, a més de protagonitzar una sonada fugida a Paraguai després d'un permís carcerari que, tant el fiscal com les autoritats penitenciàries, desaconsellaven. És clar que hi havia jutges que tractaven amb guant de seda als terroristes si eren de l'extrema dreta. Sigui com sigui, Hellín va sortir de la presó i es va construir una vida, començant per canviar, amb un tràmit administratiu, el seu nom de pila, i ara es diu Luis Enrique Hellín Moro, de 63 anys d'edat. Imaginem que la seva experiència parapolicial li ha servit per muntar la seva empresa "New Technology Forensics", dedicada al peritatge judicial i criminal ... Quina ironia! A més és tècnic informàtic i en telecomunicacions. I és en aquests camps quan ens assabentem que, l'assassí de Yolanda González, dóna cursos i presta els seus serveis com parito i assessor de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, el Ministeri de Defensa, la policia autonòmica basca (Ertzaintza) i la policia autonòmica catalana (Mossos d'Esquadra). O el que és el mateix, que amb l'erari públic estem pagant tots a aquest individu. Potser, algú pugui pensar que en realitat mai va deixar de treballar per a les forces de seguretat de l'Estat.

Per debatre sobre l'assumpte, el proper dia 24 de maig, a les 19.00 h, a "L'Ateneu Roig de Barcelona", situat al carrer Ciudad Real, 25 (metro Joanic) del barri de Gràcia, se celebrarà un acte públic amb els següents intervinents:

- Carlos Jiménez Villarejo, antic fiscal en cap de l'Audiència de Barcelona.

- David Companyon, diputat al Parlament de Catalunya (ICV-EUiA).

- Manel Márquez, fundador de Kaosenlared.

- Luis Carlos Gómez-Pintado, amic i company de Yolanda.

- Andreu Pagés, moderador.
Mira també:
http://www.loquesomos.org/
http://www.loquesomos.org/index.php/es/autores/217-javier-coria

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more