Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
7 Caixes
17 mai 2013
"És un divendres amb 40 graus a la ciutat d'Asunción.
Victor, 1 carretó de 17 anys, somia amb ser famós absort en la tele d'un lloc d'electrodomèstics en ple Mercat abril ... "
sala98.jpg
Un amic et recomana una pel · lícula com a original i excel · lent ¡que atreviment!, T'afanyes a anar a veure-la, el títol no ho has sentit mai, cap referència ia més és paraguaiana, té tota la pinta de durar molt poc a la cartellera comercial que mantenen les sales de projecció.

"És un divendres amb 40 graus a la ciutat d'Asunción.
Victor, 1 carretó de 17 anys, somia amb ser famós absort en la tele d'un lloc d'electrodomèstics en ple Mercat abril ... "

El món, el seu món és un laberint de carrerons estrets, de tendals entrellaçats, tota la resta és exterior, la frontera la marquen els somnis a través d'un televisor, les il · lusions de gravar la imatge, el poder del "cel · lular" de nova gamma , fantasies llunyanes que només sobre els diners, el poder és els diners.

"... El món del Mercat és hostil, competitiu i hi ha milers com ell esperant portar coses. Víctor entén que necessita moure per aconseguir una mica de plata aquell dia ... "

A vegades les oportunitats arriben quan més ho necessites, altres vegades quan menys les esperes, però en la majoria de les ocasions el que se suposa una oportunitat és només un complement de suport, i com més gran és la misèria més és la condemna a romandre en ella.

"... Rep llavors una proposta cosa inusual, transportar 7 capses de les quals desconeix el seu contingut, a canvi de la meitat esquinçada d'un bitllet de 100 dòlars. L'altra meitat se li entregarà quan acabi el treball. Victor, que mai va veure un bitllet d'aquest valor, no té idea de quants guaranís significa. Però sap molt bé, que no té dret a preguntar. És més gran la necessitat que la seva curiositat ... "

I sense canviar res, sembla que la desgràcia, la desventura s'allunya, l'oportunitat de tenir patrimoni, encara que sigui miserable, sempre s'acaricia i s'inicien els viatges, la recerca de "El Dorado", entre els estrets tendals de laberint, entre carrerons entrellaçades.

"... Creuar les 8 pomes que cobreix el Mercat semblava fàcil, però les coses es compliquen en el trajecte: li roben una caixa, perd el mòbil amb què es comunicava amb la seva contractista i la policia envolta el lloc buscant una cosa que ell ignora per completa ... "

I el que està a prop de sobte s'allunya, però la necessitat de diners et fa ser homèric, o al menys audaç, i cada racó és un pas endavant o cap lloc, però és un pas que pot ser èpic, diners, diners, i en el camí aquesta l'amistat, i fins l'amor.

"... A això se li suma un grup de carretoners que estan disposats a escortar també les caixes. Ha alguna cosa en elles que genera una veritable persecució de carretons en els passadissos més recòndits i lúgubres del Mercat ... "

I la vida, la vida és diners, té preu?, De sobte també tot s'ensorra, i els camins són més complicats i el retrat social del teu món és més que un laberint entrellaçat de carrerons i tendals, el teu món és la subsistència entre la misèria i l'estretor.
La teva vida és èpica i la teva frontera són els diners.

"... Sense saber-ho, Víctor i els seus perseguidors s'aniran involucrant en un crim de què desconeixen tot: la causa, la víctima i el victimari. Tots són còmplices, perquè la necessitat els obliga a córrer, a cridar, a callar, o simplement a fer-se el ñembotavy (paraula en guaraní que significa fer-se el ximple). "

I surts del cinema i el comptes que has vist una pel · lícula difícil d'explicar, però que impressiona, que és bona, que val la pena, i que aquesta interpretada per persones, per gent comú, amb la qual et pots semblar, que la trama no perd "ganxo" fins al final, que els plans d'imatge són quimèrics ... I que aquesta durant més en cartellera del que es podia pensar.

Py'aiteguive ¡roguerohory!
Mira també:
http://loquesomos.org/index.php/es/autores/229-inaki-alonso
http://loquesomos.org/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more