Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Setembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Primavera Verda
14 abr 2013
L’Assemblea d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (@pah_sabadell) a la societat sabadellenca i al país:
L’Assemblea d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (@pah_sabadell) a la societat sabadellenca i al país:

Avui hem alliberat un tercer bloc amb 40 habitatges a la nostra ciutat, al carrer Sant Ferran, cantonada amb Reina Leonor. El bloc d’obra nova, que mai ha estat habitat, és propietat (adjudicat en subhasta) de Caixa Penedès- Banc Mare Nostrum (BMN) arran de la incapacitat dels promotors de poder vendre aquests 40 pisos que porten 4 anys buits. És el 8è bloc alliberant per la campanya d’ocupació de blocs L‘Obra Social la PAH, i el 3r a Sabadell. Anunciem també que la setmana vinent farem públic un dossier formatiu sobre com executar accions com aquestes perquè pugin fer-ne ús les més de 130 PAHs de l’estat.

En les properes hores algunes famílies que estan a punt de perdre el seu habitatge o que

han hagut d’entregar-lo per quedar sense deute aniran allotjant-se en aquest bloc. Valorarem

col·lectivament, com fem sempre, quines són les prioritats i les urgències més clares d’entre els centenars de famílies organitzades i lluitadores de la PAH de Sabadell.

Podríem haver-ho fet en qualsevol bloc de qualsevol de les entitats financeres que han deixat, o deixaran en breu, al carrer a les famílies -cada cop més i més- que engreixen les files del nostre col·lectiu. És vergonyós que siguin les caixes i els bancs l’agent social que més bens immobles acumula mentre s’espolsen la seva responsabilitat en aquest drama i es neguen a cedir habitatges a l’administració. Volem donar a conèixer algunes dades sobre aquesta entitat que els poden ser d’interès, però vagi per davant que hem triat aquest bloc a l’atzar i podríem utilitzar argument similars d’altres entitats bancàries:

•El BMN ha estat intervingut per l’Estat i rebrà més de 730 milions d’euros de diners públics. Actualment el procés encara és obert i la quantitat podria arribar a ser superior.

•Com totes les entitats bancàries, el BMN acumula centenars de pisos buits sense intenció de posar-los a disposició de la ciutadania i provocant la seva degradació.

•Caixa Penedès compta amb una història recent de comportaments mafiosos i d’impunitat. Aquest passat mes de febrer la fiscalia anticorrupció va posar una querella contra Ricardo Pagès -ex-president de Caixa Penedès- per robar més de 31,6 milions d’euros durant una dècada amb la finalitat de garantir-se una ‘jubilació daurada’.
Alliberar aquest tercer bloc a la nostra ciutat és una necessitat, una declaració i una reivindicació.








És una necessitat en el moment que ens trobem amb desenes de famílies cada setmana a les nostres assemblees que ja estan al carrer o estan a punt de ser-ho. Ni l’administració ni les respectives entitats bancàries els ofereixen cap solució digna i vàlida. Els serveis públics estan desbordats i així ho asseguren a les famílies en situacions d’emergència a qui ni el sistema de benestar social ni l’Ajuntament de Sabadell ha pogut donar resposta. Fins i tot l’Ajuntament s’ha compromès a no criticar públicament aquestes accions d’ocupació de la PAH davant la negativa dels bancs a cedir habitatges buits a l’administració.


És una declaració, perquè diem ben alt que no cedirem davant de lleis irresponsables i injustes. Som l’únic agent social que ha pogut afrontar i posar solucions a les problemàtiques concretes de centenars de famílies.


És una reivindicació perquè posem de manifest la nostra decisió col·lectiva de recuperar espais i recursos i dotar-los de l’ús social que els ha usurpat una especulació salvatge que ha comptat amb la complicitat activa o per inacció dels poders públics.


Hem pogut constatar que estem orfes d’agents institucionals que garanteixin els nostres drets més bàsics i posem de manifest la nostra funció popular de reorganitzar els recursos existents mentre no hi hagi voluntat política de retornar al poble el què és del poble.





Ara més que mai, i cada cop amb més convenciment, farem nostre un lema que fa anys que

cridem i que ara pren més rellevància que mai: “Gent sense casa i cases sense gent? no s’entén.”






Sobretot si les cases sense gent van quedar en mans d’un sistema financer que ens ha portat on som i

que no sembla disposat a assumir-ne la responsabilitat.





Fa temps que presentem propostes i solucions viables per resoldre la problemàtica creixent de la vulneració del fret fonamental a l’habitatge, però la classe política no només no ens escolta sinó que ens criminalitza i ens reprimeix. En l’escena mediàtica dels darrers dies en tenim un clar exemple. La Iniciativa Legislativa Popular que hem fet arribar fins el Congrés és una proposta de mínims però l’entenem essencial per començar a posar fil a l’agulla i encarar d’arrel la problemàtica. Hem pogut presenciar com el PP -igual que abans el PSOE quan tenia responsabilitat de govern- aposten per a seguir defensant els privilegis de les grans entitats financeres i perpetuar una estafa denunciada per òrgans estatals i internacionals de tot tipus. Nosaltres assenyalem la lluna i ells segueixen assenyalant el nostre dit. No ens deixen més opció que desobeir l’absurd.


La desobediència és l’únic camí que ens queda per evidenciar que les solucions i els recursos estan al nostre abast. Que sí que es pot, i encara que ells no vulguin, ho fem possible dia a dia. Aquests 40 habitatges alliberats avui en són un exemple.


Volem assegurar deixar clar als veïns que només serem aquí al carrer, davant de l’edifici,
aquests primers dies, per assegurar i resistir una possible actuació policial. I que us convidem a
conèixer la nostra lluita. No hem vingut a molestar, hem vingut a rescatar persones en un sistema
que només es preocupa per rescatar els bancs.



ILP o ESCRACHE

ILP o OBRA SOCIAL!














Dissabte 13 d’abril

Tv3 TN Migdia - Minut 7
La Drecera – La PAHC expropia el tercer bloc a Sabadell
Isabadell- La PAH ocupa un bloc de 40 pisos al barri de Gràcia
La Directa – L’Obra Social de la PAH ocupa el tercer bloc de pisos buits a Sabadell
El Diario – Miembros de la PAH ocupan un bloque de 40 pisos nuevos en Sabadell
El mundo - Afectados por Hipoteca (PAH) ocupan un bloque de 40 pisos nuevos en Sabadell
El País - Afectados por la Hipoteca ocupan un bloque de 40 pisos nuevos en Sabadell
La Vanguardia - Afectados por la Hipoteca ocupan un bloque de 40 pisos nuevos en Sabadell
Ara – La PAH ocupa un bloc de 40 pisos nous a Sabadell
20minutos- Miembros de la PAH ocupan un bloque de 40 viviendas de obra nueva en Sabadell
El Punt Avui - La PAH ocupa un bloc de 40 pisos nous a Sabadell
Ràdio Sabadell – La PAH ocupa un bloc de 40 pisos per a persones desnonades al barri de Gràcia de Sabadell
Cadena Ser – Miembros de la PAH ocupan un bloque de 40 pisos nuevos en Sabadell
324 - Membres de la PAH ocupen pisos de Caixa Penedès-Mare Nostrum a Sabadell

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more