Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : pobles i cultures vs poder i estats
AGIPCAT (Agrupació D'Entitats Gitanes dels Països Catalans) Diada Gitana del 8 d'Abril
02 abr 2013
El pròxim 8 d'abril es commemora, un any més, el Dia Internacional del Poble Gitano
[[8 d'abril. Dia Internacional del Poble Gitano 2013 ("Entre tots, hem de sortir d'aquesta crisi")]]



2013 ha estat designat com “Any Europeu dels Ciutadans”. I aquest 8 d'abril, Dia Internacional del Poble Gitano 2013 és, per tant, una bona ocasió per a recordar —i per a reclamar— la ciutadania dels gitanos i gitanes, com ciutadanes amb nacionalitat amb igualtat de dret dins la Unió. La ciutadania europea suposa, entre altres drets i deures, la lliure circulació i residència en els països de la Unió, poder votar en el Parlament Europeu (per al qual hi ha eleccions l'any que ve), el dret a reclamar davant situacions de discriminació o la garantia de l'accés a l'educació pública i de qualitat.
Però garantir els drets ciutadans també requereix tenir garantits prèviament els drets socials, que l'actual crisi està atropellant de manera implacable. Començant per l'ocupació, amb uns índexs d'atur que no deixen de créixer i que, a les nostres comarques i barris, arriben ja a extrems escandalosos i amb poques expectatives de millora.



A més, ja no es tracta solament d'una crisi econòmica i financera més o menys passatgera, sinó que el nostre país ha caigut en el pou d'una crisi social que, amb les retallades en els serveis públics i en els mecanismes de protecció, fa augmentar dia a dia les situacions de pobresa severa i la bretxa de la desigualtat, amb un clar risc de fracturación social, de pura i dura injustícia, i amb grans incerteses de cara al curt, mig i llarg termini per a moltes famílies.
Les conseqüències més greus i dilatades en el temps les estan sofrint els grups de població més vulnerables, amb menor qualificació i amb menys recursos, entre els quals es troben moltes famílies gitanes, per no dir la gran majoria d'elles. Els importants avanços en la inclusió social i en la conquesta de la igualtat de la comunitat gitana en les últimes dècades estan sofrint una deterioració accelerada i alarmant. I no veiem des dels poders públics i des de la mateixa societat majoritària una mostra clara de preocupació, de mobilització, de solidaritat. En les administracions públiques sembla que el camí de l'austeritat, la reducció del dèficit, les retallades o la simple paràlisi es converteixen en la tònica dominant, amb clars efectes en la prestació de serveis fonamentals (en la salut, en l'educació… ), en les mesures de protecció social o directament en els plans d'inclusió o en el propi Pla de Desenvolupament Gitano. S'agreuja per tant la situació doblement per a la població gitana, a l'aprimar les prestacions socials de l'Estat del Benestar, però també aquelles més específiques que buscaven pal·liar les diferents condicions de partida d'una comunitat secularment exclosa.


En el procés de configuració de la imatge social i dels prejudicis, cal recordar el tremend dany que poden fer determinats continguts difosos pels mitjans de comunicació en horaris de gran audiència (un cas evident és el programa Paraula de Gitano), amb efectes en l'imaginari col·lectiu molt difícils de contrarestar i amb greus repercussions també en el recent fenomen de les xarxes socials i Internet, on prenen força els pitjors fantasmes del racisme en una lluita desigual per la debilitat i insuficiència de les eines disponibles per a combatre'ls. És aquest terreny també és fonamental la solidaritat, la labor conjunta per a aconseguir una societat més digna, més justa, més decent per a tots, també per als gitanos i les gitanes.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: AGIPCAT (Agrupació D'Entitats Gitanes dels Països Catalans) Diada Gitana del 8 d'Abril
02 abr 2013
Es nota que no vius en un barri de gitanos. Són una comunitat exclosa perquè ells han escollit aquest camí. En els temps actuals, els esforços s'han d'adreçar als qui han fet quelcom per tirar endavant, i no a aquests paràsits que han viscut tota la vida de robar, enganyar, traficar amb drogues i pidolar pagues a l'assistenta social.
Re: AGIPCAT (Agrupació D'Entitats Gitanes dels Països Catalans) Diada Gitana del 8 d'Abril
02 abr 2013
Si volen ajuts socials, que els els demanin al Josep Anglada, que per això els gitanos voten PxC. Durant una campanya electoral, els gitanos de Badalona van ovacionar el polític ultra i el van passejar a les espatlles, a l'estil torero.
Re: AGIPCAT (Agrupació D'Entitats Gitanes dels Països Catalans) Diada Gitana del 8 d'Abril
04 abr 2013
champú,alguna tonteria més?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more