Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Vuit membres d’Ecologistes en Acció s’enfronten a penes de presó per una acció a la seu de Caixabank
28 feb 2013
Al desembre del 2001 Ecologistes en Acció va fer una acció de denúncia a la seu central de Caixabank (La Caixa) a Barcelona. Es tractava de cridar l'atenció sobre les agressives polítiques mediambientals i socials dutes a terme per les transnacionals controlades per aquesta entitat financera. Ara, com expliquen al següent comunicat, algunes persones s'enfronten a penes de presó.


200 organitzacions contra CaixaBank

Vuit membres d’Ecologistes en Acció s’enfronten a penes de vuit mesos de presó per una acció no violenta a la seu de Caixabank a Barcelona. Dos centenars de col·lectius han signat un manifest en suport dels imputats. Sindicats com a UGT i CCOO, partits com Chunta Aragonesista, Equo i Esquerra Unida, organitzacions com Greenpeace i Amics de la Terra, demanen que s’arxivi la causa ara que l’Audiència Provincial ha de prendre una decisió sobre aquest tema.

Al desembre de 2011 més de 300 membres i simpatitzants d’Ecologistes en Acció, van desplegar tres pancartes a la seu central de CaixaBank a Barcelona amb els textos “La Caixa arrasa el planeta”, “Justícia social i ambiental” i “Allibera’t de la banca”. Vuit dels participants van ser identificats per desplegar les pancartes. Se’ls acusa ara de “allanament d’establiment obert al públic”, un delicte tipificat en el codi penal. Un tipus que segons la defensa, no hauria d’aplicar-se en aquest cas, ja que no es va arribar a entrar a la seu del banc i, per tant, no es va atemptar contra l’anomenada intimitat de l’empresa.

No només se’ls acusa, sinó que la fiscalia demana per a ells penes considerablement altes: vuit mesos de presó i vuit mesos de multa a raó de deu euros diaris. La decisió està ara en mans de l’Audiència Provincial, que haurà de decidir aviat si admet el recurs presentat per Ecologistes en Acció o continua el judici.

Davant la gravetat de la situació, més de dos centenars d’organitzacions de tot l’Estat s’han sumat a un manifest demanant l’arxiu de la causa. Figuren en la llista de signataris sindicats com a CCOO, UGT o CGT, partits com a Chunta Aragonesista o Esquerra Unida, grups ecologistes com Greenpeace o Amics de la Terra, moviments socials aixi com diverses assemblees del 15M, ATTAC o Baladre.

En el manifest es ressalta que l’acció va denunciar fets contrastables. “El primer tenia a veure amb la denúncia de l’enorme acumulació de poder polític i econòmic en el sector bancari”, subratlla. El segon “va partir de l’evidència que CaixaBank controla part de les accions d’empreses espanyoles transnacionals d’enorme rellevància en els sectors energètic, de l’aigua i de les infraestructures. Parlem d’empreses amb polítiques ambientals i socials molt agressives, tant al nostre país com en altres països del Sud: Agbar, Repsol, Gas Natural – Fenosa o Abertis”. I “la tercera línia de denúncia va tenir a veure amb l’aposta de CaixaBank, abans La Caixa, per l’especulació urbanística”.

"És cert que Ecologistes en Acció podia haver escollit un altre mitjà per comunicar les seves crítiques a l’entitat. Probablement hagués estat més efectiu que hagués pagat anuncis en els mitjans de comunicació de masses, com fa CaixaBank. No obstant això és obvi que Ecologistes en Acció, ni cap altre moviment social, té la capacitat econòmica per fer-ho”, apunta el manifest.

D’aquesta manera, les organitzacions signatàries no solament consideren legítima aquesta acció de desobediència civil no violenta, sinó que se sumen a les reivindicacions que la van motivar.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vuit membres d’Ecologistes en Acció s’enfronten a penes de presó per una acció a la seu de Caixabank
28 feb 2013
Un altre company de la PAH (Cartagena ) assassinat pels bancs.
Re: Vuit membres d’Ecologistes en Acció s’enfronten a penes de presó per una acció a la seu de Caixabank
28 feb 2013
esto esta lleno de reformistas. mira que no pedir la abolición del estado...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more