Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
nou edifici okupat a gracia
16 feb 2013
Després del cercavila pel dret a l'habitatge s'ha llegit aquest text: a Gràcia hi un edific okupat per families i joves treballadors que avui s'ha fet públic.

GENT SENSE CASA?, CASES SENSE GENT?....
HI HA SOLUCIONS: CASES AMB GENT


El passat dilluns, día 11 de febrer, veins i veïnes de la Vila de Gràcia han ocupat varis pisos per a famílies i joves treballadores.

Mentre Gràcia es va construint com a a barri d'elit on s'obren pisos turístics, apartaments de luxe i hostels, moltes treballadores i precàries han hagut d'abandonar el seu habitatge pressionades per els alts costos dels pisos i uns ingressos que no paren de reduir-se o bé desapareixen. On avui passa el cap de setmana un turista solvent o viu un nou ric gracienc ahir vivia una família treballadora que ha hagut de marxar: Les polítiques d'urbanisme no són innocents, són culpables d'un apartheid econòmic que segrega els més precaris i vulnerables pujant preus de lloguer i venta d'habitatges, obrint botigues, bars i restaurants de luxe, canviant la fisonomia de la Vila per atraure rics i turistes. I els pobres i precaris fan nosa.

Fa pocs anys es comptabilitzaven a Barcelona 80.000 pisos buits i al Districte de Gràcia 8.000. Segons informacions aparegudes a L'Independent (abril de 2011, núm. 387) citant fonts de l'Observatori DESC, que basa el seu informe en les dades del Tribunal Superior de Justícia “...només en el primer mes d'anàlisi s'han detectat 36 desnonaments a Gràcia; això és més d'una família al dia que ha hagut de fer les maletes i marxar de casa perquè no ha pogut fer front al pagament de la hipoteca o del lloguer”.

Reivindiquem una vila combativa i solidaria, una vila que no es plegui als designes de les grans constructores, dels polítics, de la banca, de la patronal; que no es doblegui als negocis i beneficis dels rics sinó de la gent que hi viu en ella. Reivindiquem una Vila digne on ningú hagi de marxar a causa de la precarietat laboral, on tothom pugui tenir garantit un sostre i on la solidaritat i el suport mutu no siguin quatre almoines per rentar-se la consciència sinó una actitud i una pràctica entre totes les treballadores que poblem la vila.

La riquesa d'una minoria privilegiada és la misèria d'una majoria treballadora.
La solidaritat és la nostra millor arma.

Des del grup d’Habitatge i Espai Públic de l’Assemblea de la Vila de Gràcia no permetrem que ningú es quedi al carrer o hagi d’anar-se fora de la Vila per motius ecónomics. Si ens toquen a una ens toquen a totes!


    Grup d’HABITATGE I ESPAI PÚBLIC de
l’ASSEMBLEA de la VILA de GRÀCIA (AVdG)
16 de febrer de 2013


Les persones què estàn visquent en aquesten vivendes tenen les següents edats: 53, 40, 37, 33, 33, 30, 28, 28, 19,19,19,19, 17, 13, 7, 2 anys, 1 any i una de 2 mesos.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: nou edifici okupat a gracia
16 feb 2013
bueno, sembla que un parell o tres de famílies s'han inclós en una okupació clàssica de jovent, ...

esperem que no acabi com l'edifici del 15o i de veritat la okupació sigui una eina de palanca social per a afrontar els problemes reals de la societat y no la manca d'experiències, ...

si voleu experiències pren una Fanta i disfruta!
Re: nou edifici okupat a gracia
16 feb 2013
que va passar al 150? no entenc la critica.
Re: nou edifici okupat a gracia
17 feb 2013
"Crítica"? Diga-li trolejada. Què sabràs tu de si és una "okupació clàssica de jovent amb un parell o tres de famílies"? Què sabràs tu el que passa o deixa de passar al 15O?

A txuparla.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more