Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
[FLL13] Cicle de cinema contra les presons
02 feb 2013
Veiem necessària l'incorporació del discurs anticarcelari en la pràctica i debat que oferim cara en fora del nostre col·lectiu , aquest cicle de cinema incorporat a dins del Febrer Llibertari és un petit intent en aquesta línia, les películes escollides ens fan sorgir dubtes i ens qüestionen la història i el present dels presidis en aquest Estat, sent conscients de que no deixen de ser films o documentals que moltes vegades no arriben a la crítica radical que volem fer de les institucions que utilitza l'Estat per a reprimir als individus.

Acció Llibertària de Sants
Diumenge 3 de febrer - CSA Can Vies

19.30h Cicle de cinema contra les presons. “La Fuga de Segovia”
Relata la fugida del penal de Segòvia el 5 d'abril de 1976 de 29 presos polítics (24 d'ells militants d'ETA i cinc catalans del FRAP, FAC, MIL i PCE(i)) pel col·lector d'aigües fecals després d'haver cavat un túnel durant mesos, i que acabà amb l'arrest de 24 dels fugats, la mort en una trobada amb la Guàrdia Civil a Burguete (Navarra) d'Oriol Solé i Sugranyes i la fugida a França de quatre d'ells.


Diumenge 10 de febrer - CSA Can Vies

19.30h Cicle de cinema contra les presons:
“Horas de luz” La història de Juan José Garfia, pres conflictiu, rebel protagonista de motins i fugues.
“Fugarse del infierno” Un petit homenatge al company Xosé Tarrío, pres anarquista que va lluitar contra la presó des de dins d'ella, que ens va explicar a tots i totes el que significa l'aïllament en el seu llibre "Huye, hombre, huye. Diario de un preso FIES". Xosé mor 2 de gener del 2005, després d'una vida a la presó i sent aquesta la seva assassina.


Diumenge 17 de febrer - CSA Can Vies

19.30h Cicle de cinema contra les presons: “Menores y guardianes”
El 2004 Phillip García, de 16 anys, apareix mort en un centre de menors de Tenerife. Cinc anys després, la justícia va imputar per tortures i amenaces a diversos treballadors del centre. La història d'aquest jove no és l'única que apareix en aquest documental, que comença preguntant pels delictes i càstigs d'aquells que encara no han complert divuit anys.


Diumenge 24 de febrer

19:30h Cicle de cinema contra les presons: “Ezkaba, la gran fuga de las cárceles franquistas”
En plena guerra civil espanyola, 795 presos van fugir d'un dels penals més durs del règim franquista: 585 van ser recapturats, 210 van ser assassinats i només 3 van aconseguir passar la frontera. Aquest documental conta de veu dels protagonistes, qui eren, com van arribar allà, en quines condicions vivien i com va poder ser possible aquella fuga. La dictadura primer i el pacte de silenci de la transició després va voler que no es conegués aquesta història. És una reflexió sobre la memòria històrica i l'amnèsia social.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [FLL13] Cicle de cinema contra les presons
02 feb 2013
Concentració a la porta de la presó de Foncalent: http://www.grupotortuga.com/La-carcel-no-es-la-solucion-La

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more