Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí : xarxa i llibertat
La Tele dels moviments socials al canal 37 del tdt
17 gen 2013
LaTele és un canal de comunicació lliure, autogestionat i comunitari. Es va crear l'any 2003 per l'Assemblea per la Comunicació Social com a resposta a la necessitat de tenir una televisió dels moviments socials, que servís de crítica i alternativa als models de comunicació dominants.

LaTele, a dia d'avui, està formada per un grup de persones i col•lectius que considerem vital la lluita per un canal de comunicació transparent, de contrainformació, rigorós, creatiu i diferent. Tot i que treballem de manera totalment voluntària i sense massa recursos, ens sobren ganes i forces per tirar endavant. Tenim més o menys vinculació al món professional de l'audiovisual, del periodisme o de la informàtica, però ens uneix la idea de voler transmetre el nostre pensament sense intermediaris i sense censura, i alhora volem oferir l'espai a molta més gent que vulgui construir els seus missatges: creiem que així ens fem molt més fortes.

LaTele porta molts anys lluitant contra les adversitats legals i econòmiques que se li platengen. Des del passat 1 d' abril del 2011, i després de molts esforços, laTele emet al canal 37 de la TDT, des de Barcelona fins a Sant Pol de Mar. Tenim una programació de 24 hores amb unes 4 hores de continguts nous diaris. Part del que s'emet és material produït des de laTele, tot aquest material toca diferents àrees ( actualitat, música, art, medi ambient, política) i la resta d’aportacions han estat produïdes arreu del món. Tot el que s’emet està sota el registre de Creative Commons ja que apostem per què la cultura i el coneixement circuli lliurement.

Els costos d'emissió (la majoria de l’antena) són molt elevats. Tot i reforçar la nostra presència a la xarxa , creiem imprescindible mantenir-nos en antena, per així poder arribar al màxim de públics i trencar amb el paradigma de la televisió actual, que només fomenta la passivitat de l'espectador/a. Com acostumem a dir: “Apaga el sofà i encén LaTele”.

L'autogestió és un tema imprescindible per mantenir l'autenticitat del projecte, i per això depèn de totes que puguem tirar endavant. La quota de socis/es és de 20 euros mínims anuals per a socis individuals, i de 100 (?) euros per a col•lectius. LaTele no fa ni vol fer publicitat comercial, però sí d'iniciatives d'economia social que es plantegen també com a alternativa a l'economia capitalista (cooperatives, col•lectius, etc.). Estem obertes a donatius i a més, i treballem per buscar vies de finançament col•lectives, que no embrutin o posin en perill la nostra essència de llibertat a l'hora de treballar. Des d'aquest compromís, creiem que les utopies poden deixar de ser-ho quan es comença a lluitar per elles.


http://latele.cat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more