Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
30 oct 2012
31 d'Octubre.
18:00 Manifestació Arc de Triomf, a la cua de la manifestació.
Front les agressions del capital barris ingovernables.
LA VAGA GENERAL
ES LA NOSTRA ARMA

Van passar els anys de la transició i les fortes lluites obreres que gràcies a l'absència dels seus dirigents, van posar contra les cordes a la vella guardia. Vem ser venuts per aquells que ens deien representar, sindicats i partits, acceptant el mateix sistema econòmic, polític i social, (els mateixos patrons, banquers, polítics, mestres i policies). Van conseguir que creièssim que èrem iguals que els rics, oferint-nos ajudes i subvencions, una educació, una assistència mèdica, un pis, una hipoteca, un cotxe, poder tindre vacances, un presò maquillada com la necessidat de reinserció del desviat, una policia que apallissa democràticament...
Amb tot això van aconseguir embenar-nos els ulls: no conseguint veure que ells continuaven tenint el pastís i nosaltres les engrunes.
Quan van creure que ens tenien adormits van començar de desmantellar la il·lusió: contractes de merda, l'atur, hipoteques a 30 anys, retallades... Ja per rematar-nos ens han fet creure que la crisis ens empobreix a totes. Una altra mentida més, ja veiem que segueixen al seu lloc i no es preocupen més que de continuar manant i tornar a retallar-nos la vida una mica més.
Veiem com des dels governs, tant de Madrid com de Catalunya, no es para de retallar en l’àmbit social tenint sempre una justificació per a que els perjudicats de les seves polítiques siguin les classes populars. Les retallades en educació no són més que un intent de consolidar un model d’educació privada, i el mateix passa amb la sanitat. Totes les mesures per sortir de la crisis son preses per aquells a qui no els afecta. Ens volen treure de la crisis amb les receptes que ens hi van portar.
Les organitzacions sindicals majoritàries, no han donat resposta als atacs que ha patit la classe treballadora i a més, en molts cops, han pactat les mesures d’austeritat que tant critiquen com en el cas de la reforma de les pensions. Utilitzen les mobilitacions per perpetuar el seu lloc de poder en aquest sistema que ara veuen perillar.
Per això reivindiquem l'autoorganització als barris i a la feina al marge d’aquests, de manera horitzontal, feta per aquells qui estan patint aquesta situació d’injustícia, evitant així qualsevol tipus de delegació, on el poble s’empoderi per fer front a les agressions que rep.
Els sindicats ens venen el seu model d’organització com la única via possible i efectiva per canviar les coses; però la història ens recorda que no sempre ha estat així. Hi ha hagut canvis i lluites guanyades sense la necessitat de caure en el parany que ara ens posa el poder. Organitzar-nos des de la base i entre iguals és la opció més digna per afrontar les seves agressions. Tornar a crear unes xarxes socials que ens enforteixin col·lectivament per poder dotar-nos de capacitat per ajudar-nos i construir juntes un altre model de societat.
Seguirem lluitant als nostres barris, entenent la nostra vida en aquesta lluita.
Contra ells, desde l'acció directa, aquella que exercim per nosaltres mateixos sense intermediaris. Utilitzarem la força quan sigui necessari, practicant el sabotatge de la producció i l'expropiació de les seves propietats.
Cap polític ni jutge ens farà callar: ni a cops de porra ni amb la presò. Tampoc cap sindicat quan els seus líders i el seu servei d'ordre desitgi guiar-nos per després vendre'ns. Nosaltres, els de sota, només responerem davant dels nostres iguals i combatrem a qui ens intenti dominar, perque el nostre cos i la nostra vida nomès ens pertany a nosaltres.

Trenquem l'aparador que ens vénen com vida perquè caminem juntes cap a una vida que valgui la pena ser viscuda; no una vida de misèria i explotació.

DAVANT LES AGRESSIONS DEL ESTAT I EL CAPITAL BARRIS INGOVERNABLES


This work is in the public domain

Comentaris

Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
30 oct 2012
Antiautoritari= faré el que em roti i imposaré les meves normes, el que jo vegi, independentment del que els organitzadors de la mani diguin. L'autoritarisme és sempre dels altres, jo sóc naturalment inmune.

PS: Em sap greu pels convocants, però a mi que no m'esperin a la mani. I no perquè no sigui d'un dels sindicats que convoquen, sinó perquè en els marcs on no es té en compte la meva opinió i on no tinc cap tipus de dret a poder decidir no m'agraden. Es diguin estat o manis amb "insus" que fan el que els hi rota i pilla tothom...
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
30 oct 2012
Jo passo d'anar. No trobo que donar imatge de tribu urbana macarra m'ajudi a difondre el pensament llibertari ni les formes d'organització de l'anarcosindicalisme.
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
30 oct 2012
Jo hi anire i el dia 25 votare CUP
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
30 oct 2012
Allò de la imatge ho puc arribar a entendre, encara que no saps si la gent que convoca vesteix de rosa o de negre, es tira pets i insulta a la gent o ajuda als iaios a creuar de vorera.
Per una altra banda, aquí els que han fet el que els ha rotat ha sigut CGT, convocant una vaga general unilateralment sense convidar a la resta de moviments socials a organitzarla des d'un principi amb ells, convocant un servei d'ordre del que gran part no es senten particeps, i no precisament perquè pensin que aquesta mani s'hagi de liar, sinó pel simple fet de, en vers d'emprar el dialeg des del principi amb la resta de moviments de la ciutat, crear una policia anarquista disposada a a evitar que algú faci el que ells no volen (a pesar de passar-se anys fent cartells combatius i convidant a la confusió, del que aparenten i el que volen).
Ja no em serveix això de "és la seva mani", s'han omplert la boca dient que la vaga era de totes, però no han convocat a la resta de col·lectius fins a última hora, i quan se'ns ha convocat no era per discutir posicionaments, sinó per exposar com anava a funcionar.

Em sap greu, no volia criticar en excés, però heu començat vosaltres, jo no escric a cada post de la convocatòria de vaga per criticar sense més, "No m'espereu darrere de la pancarta de CGT o CNT-Ait", o "Sense treball, sense por, sense futur?, es clar essent alliberat no et cal un treball, i de que heu de tindre por amb un bon servei d'ordre?".

P.D.: Al del primer comentari, estic segur que tu no has pillat per culpa de cap "insu".
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
30 oct 2012
Jo hi aniré
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
30 oct 2012
Totalmente de acuerdo con el texto y por eso yo no iré a la mani. Ya está bien de hacer seguidismo de los reformistas. Los anarquistas debemos hacer nuestras propias convocatorias de huelgas y de manis y dejar de lamerles el culo a los putos sindicatos.
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
30 oct 2012
oh oh antiautoritarios en la mani! creo que me acabo de hacer diarrea encima, mañana no voy a la mani y me quedaré en casa debajo de la cama!

en fin, nos vemos a las 18:00 en arc de triomf y viva los que luchan.
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
30 oct 2012
cagador, abans per fer temps et podries passar per qualsevol curset d'aquests de "aprende catalan en 3 semanas", després de portar aquí tota una vida i no parlar-lo, en la modalitat de persones amb dificultats cognitives.

PS: Els insus no fan diarrea a ningú, els nazis a Grècia sí (i això que sóc més dels primers que dels segons, posats a triar).
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
30 oct 2012
per x,
aprèn tu anglès i pira't!
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
31 oct 2012
que dius tu x, parlo perfectament català i ho escric bé, en altres temes parlo catala de vegades per si no ho has vist.. però bé, normalment escric en castellà, simplement perquè m'es mes comode per a mi.
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
31 oct 2012
Vaig sentir a una entrevista a Radio Klara que la CGT va enviar 4 cartes al llarg de l'any passat i l'actual, personalitzades als sindicats alternatius de tot l'estat, sense obtenir respostes fermes, més enllà de Barcelona i algunes altres ciutats. Jo crec que qui ho havia de saber ja va poder-ho saber a temps. Altre cosa és que hi hagués altres prioritats o formes de pensar. L'anarquisme necessita una organització forta. O es recupera l'esperit originari de la CNT-FAI amb un nou sindicat totalment revolucionari o sempre tindrem aquest tipus de problemes. jejeje parlo per parlar, doncs no sóc anarquista, però és una opinió
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
31 oct 2012
Jo no entenc encara com els "antiautoritaris" volen una revolució social. Dubto que hi hagi alguna cosa més autoritaria que una revolució on una classe social s'impossa a l'altra.
L'antiautoritarisme, el dogma de l'incoherència actual.
Re: Bloc Antiautoritari Manifestació 31-0
31 oct 2012
Jo no entenc encara com els que acaben de descobrir a marx i a engels s'atreveixen a donar lliçons als demés i titllar-los de dogmàtics. El terme "antiautoritarisme" es forja en els tensions polítiques del moviment obrer internacional del segle passat, i serveix per a poc més que anomenar el seu sector més anarquista en un sentit AMPLI i en oposició al sector d'arrel marxista, favorable a la presa de poder. Punt.

Podriem entrar a fons en debats filosofics sobre l'autoritat, el poder, la violència, la llibertat individual i mil coses més, com per exemple, seguint el teu raonament, perque els independentistes s'anomenen aixi si el que realment volen es dependre d'un nou estat i d'unes noves institucions.

Pero aixo es el que t'interessa, oi? Tu el que volies era carregar contra els anarquistes amb qualsevol excusa(que es el que feu cada cop que aquest s'organitza per visibilitzar-se) i de passada donar-te-les una miqueta de llest. a cagar.
Sindicato Sindicat