Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
[BADALONA] Bicicletada contra l'exaltació patriòtica i contra el racisme!
09 oct 2012
Acte emmarcat contra la celebrecació del "dia de la hispanitat" el 12 d'Octubre, pel Grup Anarquista Seny i Ràbia.

DIJOUS 11 D'OCTUBRE A LES 18H

<M>L2/L10 GORG

(Porta la teva bici, skate, long, patins,etc…)
bicletadantifa.jpg
El dotze d’octubre, dia de la Hispanitat, se celebra el descobriment del continent americà, així com la posterior conquesta, domini i explotació dels seus territoris i la subjugació i genocidi dels seus habitants. Per a moltes és un dia d’exaltació de la pàtria espanyola, amb la consegüent demostració racista que comporta el seu patriotisme, un dia per onejar els seus símbols i enorgullir-se de la seva antiga supremacia per sobre d’altres pobles.

En general tots els discursos al voltant d’aquest dia giren entorn del domini cultural, polític, econòmic i territorial d’un poble sobre uns altres. Es parla de nacions oprimides, de llibertat dels pobles, d’imperialisme… Però en realitat l’imperialisme no deixa de ser l’exportació dels mateixos mètodes de submissió de l’individu que l’Estat exerceix dins de les seves pròpies fronteres. La imposició d’una cultura única homogènia, el domini territorial, el control de la població a través de la violència, del coneixement i de la necessitat, són les característiques que defineixen a l’Estat, a qualsevol estat, ja sigui un Estat imperialista amb afany d’estendre el seu domini cap a altres territoris, o un Estat creat després de la descolonització o la fragmentació d’un imperi.

Per això nosaltres que sofrim el control i l’amenaça, l’explotació i la necessitat, la manipulació i l’adoctrinament, la qual cosa més ens preocupa de l’existència d’un Estat Imperialista Español és que és un Estat. I la nostra llibertat mai passarà per la creació d’un altre Estat, sigui imperialista o no, sigui espanyol o no.

Contra tot intent de dominació o exclusió cap a nosaltres, contra tota imposició cultural, seguirem plantant cara.
Mira també:
http://grupsenyirabia.wordpress.com/2012/10/01/bicicletada-contra-lexaltacio-patriotica-i-contra-el-racisme/
http://grupsenyirabia.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [BADALONA] Bicicletada contra l'exaltació patriòtica i contra el racisme!
09 oct 2012
Em sembla perfecte i encomiable i, com a ciclista - cicloturista de tota la vida, ja m'agradaria apuntar-m'hi,... sols què, des del Camp de TGN, em queda quelcom lluny. De tota manera, el vostre discurs es queda "curt" (amb tots els respectes) posant l'accent solament en l'Estat, què és la institucionalització del nazionalisme, però, compte perquè TOT discurs d'autoafirmació de "fet diferencial", de tipus "etnocèntric", etc., peca del mateix, amb l'excusa de lluitar contra l'homogeneització, agafa un territori (associat a una llengua) i vol fer el mateix, HOMOGENEITZAR,... sols canvia l'escala. I, també, considera qualsevol tradició conservable o recuperable "per se", sense tenir en compte la utilitat, la seva ètica o si a la gent l'importa una caca de vaca.

Molta salut!!
Re: [BADALONA] Bicicletada contra l'exaltació patriòtica i contra el racisme!
09 oct 2012
no són les llengues que salven la patria
sino que és el patriotisme que salva la llengua

(no recordo qui ho va dir)
Re: [BADALONA] Bicicletada contra l'exaltació patriòtica i contra el racisme!
09 oct 2012
Jo em pensava que una llengua era quelcom viu i què evolucionava en funció de què la gent la usi i com la usi en la seva vida diària i què els filòlegs i els cony-sorcis de normalització anàven (anys llum) al darrere d'aquesta evolució (sub) "normalitzant" el què és quelcom viu i espontani. Com si, a resultes de la convivència amb rumanesos, magribins, xinesos, etc., d'ací uns anys o dècades NINGÚ no sap "què" parlarem i NINGÚ hauria de tenir potestat per establir QUÈ hauríem de aprlar o deixar de parlar. El patriotisme, NO HA SALVAT MAI RES, ha fet, ans al contrari, vessar molta més sang què la religió o les guerres tribals per disputar-se el territori de cacera. El patriotisme és la idiotització-lobotomització de la gent. Aneu a racó català amb la cantarella del petriotisme cultural i d'"una llengua = una nazió"!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more