Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat de CNT Olot. Només l'autogestió ens farà lliures.
08 oct 2012
Darrerament s'està parlant molt, des de diversos àmbits, del dret a l'autodeterminació i de la independència del poble català, sovint en termes més econòmics que polítics. Sembla que separar-nos de l'estat espanyol seria una gran solució pels greus problemes i la crisi que ens assetja.
logo.jpg
Els mateixos que ens condemnen a la misèria, ens exploten, ens humilien, ens reprimeixen... són aquests els qui han de salvar-nos? Els polítics de les retallades socials i laborals en els àmbits que la classe treballadora va arrabassar al capital amb l'esforç, les vagues i la multitud de lluites dels qui ens van precedir han d'indicar-nos el camí a seguir com a poble?

Nosaltres pensem que no. El capitalisme en el que vivim i en el que viurem si es materialitza el projecte de mans dels polítics, ens fa esclaus. Els treballadors no som amos del nostre propi treball ni de les nostres decisions. Moltes vegades no som amos ni de nosaltres mateixos.

Només l'autogestió en tots els àmbits ens farà realment lliures. La construcció d'alternatives de vida i de treball al marge de l'estat i del capital ens permetrà gaudir plenament de les nostres vides i emprendre el camí que vulguem sense que ningú ens l'hagi d'assenyalar.

Com a organització llibertària, la Confederació Nacional del Treball d'Olot comparteix la lluita del poble català i de qualsevol altre per la seva autodeterminació. Els pobles i les persones hem de poder decidir lliurement el nostre futur.

En el context actual, una gran part del poble català se sent oprimit per l'estat espanyol. Ja sigui pel tema econòmic, per la llengua o per qualsevol altre, i això, com a llibertaris no podem obviar-ho. Com a organització arrelada al territori en el que vivim i lluitem, si el poble català decideix lliurement esdevenir un estat independent nosaltres hi donarem suport i, de forma immediata, seguirem combatent el nou estat capitalista que previsiblement en resultarà amb les mateixes forces que fins ara ho hem fet i ens consta que no estarem sols en aquest camí.

Bona part de l'Esquerra Independentista d'uns anys ençà ha posat molt més l'accent en la qüestió social i és en aquest punt on podrem lluitar plegats com ho hem fet fins ara a la nostra comarca: lluitant contra les retallades que els governs català, espanyol i europeu ens imposen, contra els rescats financers i la condemna a la misèria de milers de ciutadans, pel dret a l'habitatge, a una educació i una sanitat dignes.

Per la llibertat individual i col·lectiva, autogestionem les nostres vides.
Mira també:
http://www.facebook.con/cntolot

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de CNT Olot. Només l'autogestió ens farà lliures.
08 oct 2012
La qüestió és, quin socialisme per al segle XXI?
Re: Comunicat de CNT Olot. Només l'autogestió ens farà lliures.
08 oct 2012
molt bon article companys.
Re: Comunicat de CNT Olot. Només l'autogestió ens farà lliures.
08 oct 2012
el unico camino a las federaciones libres, enfrentando la realidad con coherencia, dignidad y determinacion, aupa cnt de olot!
Sindicat Terrassa