Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[BADALONA] La M.A.T ni aquí ni enlloc! Defensem la Serra de Marina!
07 oct 2012
Campanya del Grup Anarquista Seny i Ràbia contra la construcció de la linia de molt alta tensió a la Serra de Marina.
Cartell MAT.jpg
Des del grup anarquista Seny i Ràbia amb aquest comunicat, volem expressar la nostra màxima repulsa al projecte energètic anomenat M.A.T (Molt Alta Tensió) impulsat per l’estat Espanyol i la unió Europea. Aquest pla consisteix en la venta d’excedents d’energia elèctrica provinent de les centrals nuclears franceses, amb la finalitat de traslladar la producció nuclear al nord d’Àfrica amb les conseqüències medioambientals que impliquen.

El projecte contempla la construcció de torres de molta alta tensió (20 a 60 m d’alçada ), passant per la Serralada de Marina afectant als nuclis urbans de Sentmenat, Castellar del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, La Llagosta , Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

L’afectació al medi natural implica un impacte medioambiental i paissatgístic, amb la conseqüent afectació a la fauna i la vegetació, així com l’increment de la contaminació acústica i de les radiacions electromagnètiques.

Al seu pas pels nuclis urbans, a una distància mínima de 75m, l’impacte encara és més gran: afecta perillosament a la salut de la població podent provocar càncers, migranyes, sequedat d’ulls, cansament crònic, irritabilitat, impotència sexual, etc.

En el cas de la nostra ciutat, Badalona, la línia de molt alta tensió passarà pel barri de Canyet, afectant al monestir de Sant Jeroni de la Murtra i al patrimoni històric (Masies protegides) i natural de la zona, afectant tant a la fauna de la zona com a la població.

Enfront aquest impacte medioambiental el nostre posicionament col·lectiu és d’oposició ferrea, ja que entem que és responsabilitat de totxs vetllar i cuidar dels pocs espais naturals que resten a prop de les nostres ciutats, així com d’obrir el debat sobre el model energètic imperant en la nostre societat.

LA MAT NI AQUÍ NI ENLLOC!

DEFENSEM LA SERRA DE MARINA!

Octaveta:

La MAT és un projecte que busca traslladar la localització de les centrals nuclears europees al nord d’Àfrica i posteriorment, mitjançant línies de molt alta tensió, retornar la producció elèctrica. Més enllà del dany al medi ambient i als que ho habiten, es necessari analitzar les veritables raons que porten a construir aquest tipus d’infraestructures.

Els motius més evidents per construir la MAT és per traslladar les centrals nuclears i la seva producció a un país amb menor restricció mediambiental i menors condicions de treball, fent així una mostra de colonialisme energètic; però la raó principal és molt més simple: les infraestructures pròpies d’aquest model energètic son imprescindibles per abastir el model productiu que patim.

La forma de produir i de comerciar, els criteris que guien l’explotació del nostre entorn, la forma de plantejar els nuclis de població i el transport, la nostra forma de vida i les nostres necessitats adquirides ens forcen a dependre d’un subministrament d’energia de costos inasumibles. Per això no té sentit mantenir aquest model econòmic disfressant-ho de “sostenible” o “verd”, no volem poques centrals nuclears, ni línies d’alta tensió que no creuin paradisos naturals, tampoc volem empreses de suposades energies netes…

No volem mantenir una societat basada en l’explotació de les persones, els éssers i de l’entorn natural que ens envolta, basada en l’arbitrarietat i el desig d’acumulació, no volem mantenir una societat en la qual el nostre paper sigui complir amb la feina que ens encomanin a canvi de subsistir en el millor dels casos.

Volem assumir la gestió de les nostres necessitats de forma comuna, prescindint d’institucions i empreses amb un interès aliè al nostre, perquè la responsabilitat de conciliar el nostre benestar amb el respecte cap al nostre entorn implica necessàriament la fi de la nostra submissió i dependència cap a els qui basen la vida en l’explotació, l’autoritat i la violència.

GRUP ANARQUISTA SENY I RÀBIA
Mira també:
http://grupsenyirabia.wordpress.com/campanyes/la-mat-aqui-ni-enlloc-defensem-la-serra-de-marina/
http://grupsenyirabia.wordpress.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa