Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Desembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
Davant l'aparició d'un «bloc negre» a la manifestació de l'11 de setembre que organitza l'esquerra independentista a la ciutat de Mataró creiem oportú fer pública la posició del nostre grup en relació a la participació dels anarquistes en actes i mobilitzacions de caràcter nacionalista.
cara-banderas.jpg
Nosaltres tenim clar que no hi assistirem i a continuació exposarem els motius pels quals no ho farem. Esperem que la nostra aportació des de l'òptica anarquista pugui contribuir a desenvolupar una força social de pensament i acció que s'oposin a la corrent dominant nacionalista. Els partits pólitics de tots els colors, burgesos i pseudo-obrers, de dreta i d'esquerra, estan alimentant una corrent de pensament dominant de caràcter patriòtic i nacionalista en la que s'està ofegant la societat catalana i de la que pocs som capaços d'escapar.

Els moviments nacionalistes tendeixen a aplicar el següent criteri: o estàs amb mi o estàs contra mi, ets dels meus o ets del poble enemic (o ets català o ets español, o ets serbi o ets croat, o ets ukraines o ets rus). Qualsevol que decideixi desmarcar-se dels plans i el programa d'un moviment nacionalista és acusat d'afavorir i pertànyer al poble odiat, a l'enemic. No importa el motiu, no hi ha raons (racionals) que es puguin enfrontar al sentiment (irracional) de pertànyer a un poble decidit a realitzar la seva gesta gloriosa.

Nosaltres, els anarquistes, no seguim la corrent dominant catalanista, ni remem amb totes les forçes polítiques per la independència de Catalunya, ni ens identifiquem amb la pàtria catalana. Per això ens acusen d'espanyolistes.

Amb aquest text volem trencar la dualitat català-espanyol, independentista-espanyolista. Simplement volem aportar una tercera visió, una nova via de superació del conflicte nacional. Volem superar el conflicte simplement posant l'atenció sobre l'individu a l'hora de constriur una societat justa i sense opressió.

SOBRE L'ALLIBERAMENT I L'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES

Avui dia l'autoritarisme, en les seves diverses formes (capitalisme, patriarcat, religió, estat...), s'estén arreu del món mantenint sotmesos d'una o altra forma a la totalitat dels pobles. A aquesta força anihilant i embrutidora que suposa l'autoritat s'hi oposa l'acció i les idees d'aquelles que volem crear un món nou basat en la relació fraternal, lliure i solidària entre individus i les seves comunitats: els anarquistes.

A Catalunya es dóna el cas que gran part de la població s'identifica amb una serie de trets linguistics i culturals que no corresponen en la seva totalitat amb els valors linguistics, morals, religiosos, culturals, tradicionals, artístics, estètics i ètics que el Regne d'Espanya promociona i imposa per igual a tots els seus súbdits. Podríem dir que gran part de la població catalana se sent part d'un col·lectiu de persones amb les que comparteix una manera relativament semblant de parlar, de cel·lebrar les festivitats, de menjar, de veure el futbol, de casar les pubilles...

Els que s'identifiquen amb aquest col·lectiu potser no tenen massa clar quines són les característiques que s'han de tenir, les condicions que s'han de complir per pertànyer a aquest club de socis tan heterogeni, tant ampli, tant abstracte. Els socis d'aquest club diuen «Jo sóc Català!» però amb prou feines podrien dir què vol dir ser català, o definir amb claredat que és el poble català.

Ara bé, els socis, i sobretot el president del club, sí que tenen clar com no pots parlar si vols ser del club, com no pots cel·lebrar el nadal i quin equip de futbol no pots animar. Per ser català pots parlar com els pijos de Barcelona o com els gitanos de Lleida, però no pots parlar com el Quijote, no pots menjar «zarzuela» per «nochebuena», no pots ser del Madrid, no pots, no pots, no pots...

Des de l'aparició de l'estat espanyol (1714), les seves élits dominants han portat a terme un pla d'homogeneïtzació de la població a nivell cultural i lingüístic consistent en imposar els trets culturals i lingüístics que només compartien una part dels súbdits: els castellans. Es tracta de crear una comunitat homogènia de súbdits que s'identifiquin amb una llengua única, un rei únic, un estat únic, una bandera única.

Aquest procés d'uniformització cultural té com a víctima la divestitat i heterogeneïtat. Aquesta relació de dominació, ha provocat històricament la repressió i perssecussió de tots els trets culturals i lingüístics propis dels territoris catalans.

En oposició a aquesta repressió cultural han sorgit també al llarg de la història iniciatives socials i polítiques que han reivindicat l'autodeterminació del poble català. Avui dia aquesta tensió persisteix, encara que amb menys brutalitat, i les forces independentistes i nacionalistes catalanes continuen reivindicant l'autodeterminació, però sempre sota un mateix principi: la creació d'un estat català. ¿Però sota quina forma pot ésser realment lliure el poble català?

Els anarquistes concebem la llibertat com el ple desenvolupament dels individus en totes les seves facetes (intel·lectual, emocional, cultural, física...) en el si d'una societat lliure i solidària absent de tot tipus d'autoritat. Per tant, rebutgem la idea que qualsevol estat-nació hagi de ser la solució a la nostra esclavitud, encara que s'autodenomini català. Nosaltres estem per la destrucció de tots els estats i no per la creació de nous.

L'anarquisme proposa construïr la societat centrant l'atenció en els interesos de cada un dels seus individus, ja que considera que aquests no han nascut per satisfer les aspiracions de tercers, sinó per autorealitzar-se. Per altra banda, el nacionalisme pretén construïr la societat i la justícia centrant l'atenció en els interessos de les nacions. Aquestes són entitats abstractes construides en un nivell superior a l'individu. En les nacions, els individus són mitjans per satisfer l'interés nacional i per tant, en el moment en el que l'interés de l'individu s'oposa a l'interés nacional, la societat basada en la nació obliga a l'individu a actuar en contra del seu interés i en contra de la seva voluntat per satisfer allò més sagrat: la voluntat nacional.

És així com els soldats van a fer la guerra contra la nació enemiga, disposats a donar la vida per salvar la pàtria.

El nacionalisme català, igual que qualsevol altre, tendeix a crear una percepció homogeneïtzadora i simplista del que implica haver nascut en un lloc determinat. El propi pensament nacionalista, el patriotisme, culpabilitza, exclou i castiga la diversitat cultural (per exemple la coexistència de diferents llengües o diferents identitats dins d'un mateix territori) concebent-la com una amenaça a la pròpia identitat que cal reprimir i controlar. L'exaltació patriòtica d'allò que és propi d'un poble porta a més molts cops a voler sostenir en el temps tradicions i costums que, per anacrònics o per injustos, s'haurien de superar.

La conclusió més clara que traiem és que qualsevol tipus de nacionalisme, fins i tot el de caràcter independentista (per exemple el basc o el català) són al seu torn centralistes i reprimeixen les diferències que existeixen en el seu si, ja que parteixen de la «nació», oblidant que cada persona és un ens autònom amb unes quantes característiques pròpies que la fan inigualable a una altra persona.

Sobint dos pobles, dos nacions, es poden diferenciar principalment per practicar una religió diferent (serbis-ortodoxos, bosnis-musulmans i croats-catolics), pero comparteixen la llengua (serbis, bosnis i majoria de croats comparteixen un parla eslava anomenada štokavica, štokavština o štokavsko narječe).

En el cas dels catalans i els castellans, la llengua és la caractarística determinant, o més evident a l'hora d'establir una diferenciació ja que tant catalans com castellans, tradicionalment, s'han sotmés al Papa de Roma.

Durant la història hi han hagut exemples de nacions o pobles que s'han creat i desfet depenent dels interessos polítics de les élits dominants del moment.

Per crear una nova identitat nacional que englobi un nou estat només cal centrar l'atenció i donar-li la categoria de valor nacional, tret diferencial, a alló que és comú a tots els territoris de l'estat. En el cas de la República Socialista Federal de Jugostàvia de Tito, es van oblidar les diferències en la religió entre Serbis, Bosnis i Croats i es va construïr la identiat nacional jugoslava en base a la lluita contra el feixisme i la llengua eslava comú «serbo-croata».

Per dividir una nació en dos o més nacions només cal negar alló que es comú i potenciar al màxim allò que diferencia. Per separar els catalans dels valencians, s'obvien les simil·lituts de la parla valenciana amb la parla occidental catalana i es centra l'atenció en les peculiaritats de la llengua de la capital valenciana per traçar la línia divisòria. Per dividir la nació jugoslava en la nació serbia, la nació croata i la nació bosnia només va caldre recordar-li a la població a quina esglèsia o mesquita anaven els pares dels serbis, bosnis, i croats.

La creació de les nacions i la seva evolució esta clarament determinada pels interesos polítics de les élits dominants que apliquen plans d'homogeneïtzació o divisió de la població potenciant o obviant diferències i trets culturals. Les nacions tal i com les coneixem i les seves fronteres han sorgit a base de guerres i xocs d'interessos entre élits de poder de diferents llocs del territori.

Els Països Catalans (Catalunya-nord, País Valencià, Franga de Ponent, Principat, Alguer, Balears) són resultat de l'expanció del poder de Jaume I, la netega ètnica en els territoris conquerits als serrains i l'establiment de població catalana en els territoris anexionats a la corona. Els nacionalistes catalans, pretenen mantenir durant els segles dels segles aques status quo heredat de Jaume I aixi com els nacionalistes castellans pretenen mantenir l'estatus quo heredat de Felip V.

Tant uns com altres pretenen aplicar els seus plans sobre una determinada població. Pretenen de forma conscient moldejar la cultura del país i fer-la evolucionar segons els seus interessos oposant-se i intentant evitar el desenvolupament natural dels trets culturals i lingüístics de les diferents comunitats. Per aquesta transformació cultural planificada s'utilitzen els mitjans de comunicació nacionals, es creen estàndars lingüístics, s'ensenyen els trets culturals desitjables a les escoles de tot el territori per igual o en els extrems es procedeix a la neteja ètnica potenciant el racisme.

Els anarquistes ens oposem a qualsevol intent de manipulació planificada de la població per la consecució d'interessos polítics. Nosaltres defensem la diversitat cultural i lingüística, el mestizatge, l'intercanvi, la superació de les tradicions injustes. Defensem el lliure i natural desenvolupament de les cultures. Practiquem el respecte a les peculiaritats de cadascú i de cada comunitat.

Es per això que ens oposem a l'estat espanyol i els seus plans d'homogeneïtzació artificial i premeditada de la mateixa manera que ens oposem al nacionalisme català que pretén crear fronteres, catalanitzar i construïr la justícia social en base als interessos nacionals.

Només combatent per igual qualsevol tipus de nacionalisme, sigui aquest basc, espanyol, gallec, català o andalús es pot ser mínimament coherent, perquè són tots igual de perniciosos. I solament partint del federalisme i l'internacionalisme llibertari es pot respectar l'autonomia personal, les diferents cultures autòctones i les peculiaritats de cada zona sense sacrificar-los a interessos polítics.

SOBRE LA COL·LABORACIÓ AMB PARTITS POLÍTICS I ALTRES ORGANITZACIONS QUE APOSTEN PER L'ESTAT COM A INSTITUCIÓ REGULADORA DE LA VIDA SOCIAL

A la manifestació de l'11 de setembre el «bloc negre» hi anirà en companyia del partit polític C.U.P. i d'altres organitzacions socials com Maulets que aposten decididament per la creació d'un estat català.

Imaginem que des del «bloc negre» es reivindicarà la llibertat dels catalans sense necessitat de crear un estat propi. Tot i així, creiem que com anarquistes és una incoherència assistir a una manifestació on es reivindica exactament el contrari al que volem. Respectem la voluntat dels companys que es manifesten al «bloc negre», però creiem que, en tot cas, seria molt més adient la convocatòria d'una mobilització pròpia.

En aquest cas, com en tants d'altres, els partits polítics i les organitzacions socials que els recolzen fan una crida a la unitat de les «forces d'esquerres» contra «l'enemic comú» essent després ells qui es poden beneficiar en un futur de l'èxit de la mobilització. Els mateixos que, en cas de l'adveniment d'un estat català, no dubtaran un moment en reprimir la dissidència anarquista si arriben a governar.

SOBRE ELS ACTES COMMEMORATIUS I LES JORNADES DE REIVINDICACIÓ HISTÒRICA

Nosaltres particularment no som gaire donats a fer actes commemoratius ni a exaltar determinades dates històriques. Tot i així, creiem que els anarquistes no hauríem de tenir res a celebrar o commemorar l'11 de setembre, i que tenim dates molt millors per reivindicar la llibertat dels catalans.

L'11 de setembre qui va perdre no va ser el poble català sinó una determinada família reial, els àustries, que,de la mateixa forma que els borbons, s'havia dedicat sempre a esclavitzar el poble sotmetent-lo per la fam, la religió i la violència. La pèrdua de les institucions estatals catalanes i de la Corona d'Aragó el 1714 no la podem considerar una pèrdua pel poble català, perquè aquestes només van servir per mantenir-lo sotmès i mantenir una classe social dominant i explotadora. La veritable llibertat de Catalunya no es va donar durant la Corona d'Aragó, que a més va ser un període on les institucions catalano-aragoneses van exercir l'imperialisme repugnant sobre diversos territoris del Mediterrani.

Catalunya va ser lliure al juliol de 1936, quan el poble treballador, inspirat per les idees de l'anarquisme i l'anarcosindicalisme es llençà al carrer a combatre el feixisme, a col·lectivitzar els mitjans de producció i a substituir les institucions estatals per organismes revolucionaris. Com anarquistes i com a catalans creiem que si hi ha una jornada per commemorar i reivindicar l'emancipació i la llibertat del poble català, aquesta és sens dubte el 19 de juliol de 1936, no pas l'11 de setembre de 1714.

No oblidem però que el 19 de juliol, els anarquistes no van lluitar per la llibertat de Catalunya sinó per la llibertat del individus i les seves comunitats. La llibertat de Catalunya com a tal és el resultat i conseqüència de la llibertat de tots i cadascún dels individus que se senten identificats amb la comunitat abstracta que configura «el poble català».

Grup Anarquista «L'Albada Social»
Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries

Salut i Anarquia,

Grup Anarquista "L'Albada Social"
Adherit a la FIJL (Federació Ibèrica de Joventuts Llibertaries)
Mataró, 2012
Mira també:
http://albadasocial.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
sou molt pesats amb els vostres comunicats sempre per desvincular-vos de tot allò que no us soni revolucionari. si noiets,sou els més radicals,els més revolucionaris,els més anarquistes...ara si us plau sortiu del local de mataró i feu algoooo!!! no apareix un bloc negra enguany,ja en fa uns quants que sortim cada 11 de setembre,1 de maig, 8 de març,i quan ens dóna la gana! tot això que feu i dieu és autorreferencial,de consum propi i us consumira,sortiu al carrer,i madureu...la lluita no està en treure comunicats desmarcant-nos de que fan uns o altres...sortiu del ghetto pel vostre bé,paseu a l'acció i menos palles mentals...salut!
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
Acabar amb un estat espanyol que amagui la cultura no espanyola per crear un altre català que amagui la no catalana...

Per la cultura popular, mort a l'estat i visca l'anarquia.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
Tot anarquista ha de ser indpendentista dins societats colonitzades.

El que no heu entès els pseudoanarcos abajo los nacionalismos arriba españa, el que no heu entès és que una cosa és defensar la independència i l'autoorganització de la societat catalana i una altra l'estat català.

La qual cosa us situa en un grau d'immaduresa política que fa pena, ho sento.

Anarquia total, independència sense límits.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
Jo sóc anarquista i em sento català. Somio amb l'autodeterminació dels pobles i de les persones, la llibertat total, la independència total. La lliure autootganització entre persones i grups... per això, a nivell estratègic, veig important que hi hagi veus que cridin no només per una independència de catalunya, sinó per anar més enllà... per trencar amb la dominació capitalista patriarcal que es manifesta en tots els estats.

La independència de catalunya respecte l'estat espanyol, és un pas pel desmembrament dels estats. Per això veig estratègic apostar per a una independència antiautoritària i anticapitalista.

Em sembla molt estratègica la interpretació independentista de Negres Tempestes. Si no ho heu llegit us ho recomano!
http://negrestempestes.org/node/5875
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
No se quina es la seva feina a Mataró, però el comunicat està força be. Bon text.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
algo se mueve pero con mucho lastre...

"Segurament que si algun dia hi hagués un referèndum vinculant a favor de la independència votaria que si"
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
El text no està del tot malament, la foto és bastant demagoga. El que passa és que no m'agrada l'actitud de la CNT-Mataró i les FIJL, això de no ajuntar-se amb ningú per considerar-los reformistes i treure comunicats per demostrar el purs que són, així els hi va...a diferència d'altres sindicats de CNT que manténen el seu discurs però són molt més contructius.

Penso que l'ideal seria que el bloc negre realitzés les seves pròpies manifestacions l'11 de setembre, així el seu discurs antiestatista es veuria molt més.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
"Avui dia l'autoritarisme, en les seves diverses formes (capitalisme, patriarcat, religió, estat...)" i dieu que aquestes no són formes de raó? la raó els funda i dóna sentit, els crea per a la seva pròpia subsistència i encara més, domini. I ara ens veniu amb "No importa el motiu, no hi ha raons (racionals) que es puguin enfrontar al sentiment (irracional)". Tan de bo no hi hagi noves raons, noves veritats que neguin i genocidin com han vingut fent fins ara.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
Por fin!!!
Un poco de cordura y coherencia dentro de la vorágine nazional que invade nuestra vida y torpedea nuestras luchas.
Felicidades!
La pena es que se haya tardado tanto en sacar este comunicado tan necesario.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
El anarcoindependentisme aquest de negres tempestes està molt de moda ara. Us recomano un llibre d'aquells que van editar els MIL que es diu "que vendrá después del capitalismo" i és de Balazs. Es fa un anàlisi de com ha funcionat el socialisme en un sol pais amb referència Russia. Abans que salteu al coll, i saben que les situacions son totalment diferents, es parla sobre si és possible un comunisme llibertari en un sol pais. I la resposta, clara i contundent, és NO. Jo penso igual, els esforços que s'emprenen en treure catalunya d'espanya no són un pas endevant, sense internacionalisme no hi haurà anarquisme.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
Em semblaria un comunicat molt ben fet si parlés de la crítica a la creació d'un estat català, que es el que es passa fent la majoria del text. Però em sembla un molt pobre comunicat com a crítica al bloc negre.

Jo abans no entenia la idea de l'anarcoindependentisme però un bon dia em vaig adonar que la cultura popular no era un tema prioritari a gran part dels moviments llibertaris, i de fet era fins i tot difícil comunicar-se en català als entorns llibertaris. Trobo doncs, que és estrategic que els anarquistes ens visibilitzem en aquesta diada (del 11 de Setembre em preocupa més el que signifca avui que el que va significar al 1714).
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
Confirmo las palabras de jon de que algo se mueve pero con mucho laster. Y ese lastre a mi modo de ver, no sólo es la inmensa demagogia de estos "indeestatistas", sino la manipulación sistemática y eso es una evidencia en sus discursos. Precisamente en una de las muchísimas intervenciones y espectáculos de este parque temático llamado "diada nazional", te puedes encontrar lo que me ha pasado a mi, que en las intervenciones de los pueblos vasco y catalán, ha salido un personaje a hablar del reconocimiento que había que hacer y mantener presente de los "gudaris", perdón, quiero decir "patriotas" catalanes. Y hasta ahí ningún problema, cada cual puede erigir mausoleos a los ídolos que quiera, ya sean muertos en combate o atropellados por un tranvía /en esa época símbolo de progreso). Lo que es una manipulación completa, es cuando empiezan a dar nombres de "los patriotas" catalanes, por cierto, ninguna mujer, debe ser que eso de patriotismo es cuestión de testosterona. ¿Sabéis a quién han nombrado como patriota catalán...? De tanta vergüenza que he sentido, por la impotencia ante tanta manipulación, me he salido de ese "homenaje" tan rastrero. La persona que han mostrado como "patriota", es catalán, y en un solo poro de su piel hay más dignidad que en toda esa caterva de politicuchos de aspiraciones perversas. Soy partidario de la autodeterminación de los pueblos, no de su exterminio mental y de sus capacidades por decidir por sí mismos. Con algunos, a veces hasta siento casi tanto asco, como con muchos de esos españoles que no se sacan de la boca la farsa de la unidad de españa.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
Estic d'acord amb tu anarquista que en segons quins ambients anarquistes, especialment de Barna, és difícil comunicar-se en català, tot i que cada vegada menys.

Ara bé, tot i no haver-hi col·lectius específics com Negres Tempestes, sempre hi han hagut llibertaris i llibertàries en grups d'afinitat, anarcosindicats,etc que han intentat potenciar la llengua catalana i que han tingut consciència de que el català com a llengua minoritzada s'havia d'utilitzar. Sempre ha existit dins l'anarquisme (el mateix Bakunin), la defensa dels pobles i cultures, l'anarcoindependentisme no és res de nou, i com a etiqueta no m'agrada.

Després hi ha una altre corrent més cosmopolita que equipara tota defensa de les diferents cultures i llengües amb el nacionalisme, arribant a equipar el nacionalisme espanyol amb l'independentisme d'esquerres (que tot i que tampoc estic d'acord amb els seus plantejaments, no és equiparable al nacionalisme escapnyol). És aquest el cas de la FIJL de Mataró i dels sectors anarquistes que segueixen el MLE clàssic, com la FAI o alguns sectors de la CNT.

D'altre banda l'11 de setembre seria més adequat que el bloc negre es manifestés al marge de l'EI, per no semblar una corretja de transmissió més d'aquesta, quan a vegades personalment m'ho sembla, i que quedés ben clar el discurs antiestatista.
Polítics de merda!!!
11 set 2012
Venen.jpg
Polítics de merda!!!
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
Jo mai no he entès, i segueixo sense entendre, com volen plantejar la independència de Catalunya/PPCC sense imposar un estat a tothom que hi viu a dins.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
S'ha de combatre qualsevol nacionalisme, però quan ens interessa rendabilitzar les accions del SAT, anem a la cua de les seves manis. Molt coherent tot plegat.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
11 set 2012
Es un text molt i molt treballat: plena adhesio.
I també... cas de guanyar el 'si' a un referendum per l'independencia... que passaria als territoris on el 'no' fos majoritari, Per exemple: Vall D'Aran/Baix Camp/Tarragona/Badalona/Castefa/Salou/Blanes/Lloret/Cinturo-Roig de BCN/Districtes de Les COrts&SantsMontjuich/PobleNou/St,Adria a BCN... es respectaria la 'particio' tipus India-Paquista?
Tindrien els 'espanyols' dret a intervenir militarment per defensar els drets d'aquests subdits de sa Majestat¿?
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
12 set 2012
A mi tampoc em fa especial gràcia la etiqueta "anarcoindependentista", però igual que no em fan gràcia la resta de etiquetes anarcoX. I entenc que no sigui rés nou, però sí es quelcom que trobo que fa falta ara.

Hi ha molta gent que li treu importància a la llengua i a la cultura popular, però en el seu "no preocupar-se" casualment sempre acaba guanyant terreny la cultura imperial de torn, i això em sembla un tema plenament preocupant per un anarquista, com a mínim a mi m'ho sembla.

Lo de "ciudadanos del mundo" es una trampa, totes tenim una cultura (que dic, en tenim moltes, a diferents nivells), no necessariament ha de ser "Castellà", "Basc" o "Català", potser es la del nostre entorn més proper, la dels col·lectius en els que ens movem o fins i tot simplement la del nostre petit grup d'afinitat, però la qüestió es valorar que existeix i que és una part definitoria de les nostres vides. Si la ignorem i anem de cosmopolites acabem desarrelats i casualment sempre acabem arrelant a la cultura imperial prefabricada de torn, ja sigui la Espanyola, l'anglosaxona, etc.

Precisament per això potser és el mateix ser nacionalista español (defensar una cultura de pegatina fabricada per un estat) que voler convertir Catalunya en un estat, però és ben diferent reconèixer una cultura popular i sentir preocupació perquè l'avenç de la homogenització cultural dels estats la faci miques.

I no sento tan errat estar a la mateixa convocàtoria que la EI. Primer, perquè si s'haguès fet una convocatòria aïllada hi haguèssim anat 20 persones (parlo de barna) i això, especialment en contrast amb les altres dues manis, haguès sigut ridícul i una pèrdua de temps. Tal i com s'ha fet, al bloc negre potser hi han acabat havent unes 200 persones, de les quals estic convençut que moltes si han sumat de rebot, potser perquè no se sentien a gust ni amb l'EI ni amb l'ANC. Segon, perquè tot i que l'EI te molta traça apropiant-se de coses que no son seves (com els morts no es queixen...) també en té molta marcant distàncies amb el que no els convé. Crec que a la pràctica, el bloc negre està ben diferenciat, està guanyant identitat pròpia i la gent el comença a conèixer.

El que si li falta, pel meu gust, es més serietat. Em sembla que algunes persones sentien una mica de vergonya pel fet de ser tan pocs respecte als altres grups, i ho materialitzaven amb frivolitat.

Ah, i faltava cultura popular. Tot i que de molt bona fe un noi no parava de cantar cançons pel megàfon, quasi totes eren en castellà i potser hagués sigut més bona idea portar una gralla i un timbal per animar el bloc.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
12 set 2012
jo trobo que el text sembla un recull de cites de pensadors llibertaris. ahir no vau veure el documental "1711: El setge" ?
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
12 set 2012
Quan parlo d'anarcoindependentisme la gent em pregunta com s'entén aquesta cosa. Quan, en veritat, es tracta d'una redundància. Ser anarquista comporta ser independentista. Tot i que no en el sentit que se li dona avui en dia a la paraula.

L'independentisme estatista ven la idea de sempre del grup per sobre de l'individu. Quan l'anarquisme entén que només a partir de la llibertat de l'individu pot sorgir un grup veritablement lliure.

Principal diferència amb d'altres pensaments.

--------
El problema que tinc com a anarquista és que se'm fa difícil participar en una diada on majoritàriament es ven que un nou estat ens pot fer lliures si correspon al "del nostre grup". Quelcom amb el que estic totalment en contra.

Tanmateix, crec important la presència del bloc negre encara que sigui al costat de l'EI ja que servei per trencar amb el discurs majoritari. Tot i ser, en certa manera, una redundància.
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
12 set 2012
si la gran mayoria de anarkistas no se pone las pilas y empiezan a hablar de separatismo sin ambiguedades y a trabajar verdaderamente por el derecho de autodeterminacion de los pueblos en la calle con un discurso propio anti-estatalista (no como han hecho hasta ahora, recogiendo el derecho de autodeterminacion en comunicados y textos al igual ke la onu, en papel mojado) cuando se produzca la separacion de españa, no hay duda ke el proceso sececionista acabara con la formacion de nuevos estados burgueses y capitalistas

hay ke denunciar la apropiacion de una reivindicacion legitima como el derecho de autodeterminacion por parte de la burguesia y la manipulacion de hacer creer a la gente la necesidad de formar nuevos estados, luego decir "veis ya lo deciamos nosotrxs el independentismo traia consigo una nueva cadena" va a servir para nada, el trabajo hay ke hacerlo antes

ni francia, ni españa, ni nuevos estados, INDEPENDENCIA TOTAL YA!
Re: Poscionament del grup anarquista l'Albada Social – FIJL respecte el bloc negre per a la manifestació de l'11 de setembre a Mataró
12 set 2012
Em deixa parat que els companys de L'Albada Social pugin referir-se al 11 de Setembre com un mer conflicte entre monarquies europees, sense ni tans sols referir-se al Tractat de Nova Planta, ni al genocidi cultural a que van sotmetre al poble català. No és important això? per que es l'origen de tot plegat.

Per no parlar del conflicte des de una prespectiva de classe, que va també el va tenir.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more