Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : educació i societat : laboral
A partir 12 setembre vaga a l'educació pública. No comencem el curs!
07 set 2012
La Coordinadora Interzones, amb el suport de l’Assemblea de Personal Docent d'Interines i Substitutes i la Confederació General del Treball (CGT), convocan una vaga de l'educació pública a partir de les tres reivindicacions bàsiques següents:
1. Aturar l’acomiadament de 3.000 interines i substitutes (amb 30.000 alumnes més enguany), la precarització de la feina docent, la modificació de l’horari lectiu i de permanencia, l’augment de ràtios, les pèrdues de grups i la desatenció a la diversitat.

2. Cobrir les substitucions dels docents des del primer dia amb un cobrament del 100% del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a partir del desè dia, segons ha establert el Dept. d'’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a aquest curs 2012-13.

3. Establir un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigir un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’administració.A Catalunya la vaga de dos dies setmanals és indefinida discontínua durant els mesos de setembre i octubre. La seva continuïtat es decidirà assembleàriament.

També hi donen suport la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la CNT-Catalunya, la CNT-AIT, sindicats d'estudiants (SEPC, SE), associacions veïnals, ateneus, casals, assemblees de barri i diverses organitzacions polítiques (CUP Barcelona, Lluita Internacionalista, Endavant, Revolta Global).

Aquest any, NO COMENCEM EL CURS!!!

12 Setembre, vaga a Primària
12-13 Setembre, vaga a Secundària
19 Setembre, vaga a escoles d'Adults i Cicles Formatius
26-27 Setembre, continuació de la vaga

11 Octubre PROTESTES a tot l'estat (a Madrid es convoca vaga indefinida)

Cal el suport de tothom, començant per les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) de totes les escoles i instituts!!!
Mira també:
http://interzonesdocent.blogspot.com.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A partir 12 setembre vaga a l'educació pública. No comencem el curs!
07 set 2012
Ahir al vespre va haver-hi un acte molt maco al Casal 3 Voltes Rebel de Nou Barris de suport a aquesta justa vaga. Al matí, el claustre docent de l'escola d'Infantil i Primària Antaviana de Roquetes va votar en bloc afegir-s'hi: a Nou Barris estem orgullosos de tenir un professorat com aquest, i per totes les docents que encara que siguin una, tres o sis a cada escola, iniciaran no una inútil vaga d'un dia, sinó una vaga indefinida discontínua: el sol fet de tirar-la endavant ja és una victòria!!!

Les mestres i professores vaguistes ens estan donant una lliçó preciosa de dignitat, de valentia, de solidaritat, de coherència política i sindical. Tant de bo les mares i els pares de l'alumnat se n'adonin aviat.

Ànim, coratge i endavant, companyes i companys!
Re: A partir 12 setembre vaga a l'educació pública. No comencem el curs!
07 set 2012
a la vall d'hebron en canvi es va donar el cercle viciós típic

AMPA: "es que si la junta directiva no diu res, ..."
Junta: "es que si el professorat no diu res ... "
Professorat: "es que si els sindicats no diuen res ..."

y els sindicats ... ah clar es que encara no han pogut decidir res que han estat de vacances fins fa 4 dies, ... de moment tenen aquesta excusa, després ja veurem quina altre en possen
Re: A partir 12 setembre vaga a l'educació pública. No comencem el curs!
07 set 2012
Les cúpules burocràtiques de CCOO i UGT porten de vacances des del 1978. Qui li ha agafat gust a les vacances són els alliberats sindicals la USTEC, i quan han deixat les vacances als últims tres mesos ha sigut per boicotejar totes les assemblees i reunions en què es donava suport a la vaga.

Però ja s'ho trobaran, hi ha molts militants de base que han anat a organitzar-se a Interzones, i d'altres que ja s'han donat de baixa d'aquests sindicats que, com que no han muntat ells la vaga sinó les assemblees, volen que fracassi (cosa que no diran públicament, no sigui que la vaga vagi creixent i encara se'n puguin aprofitar davant de la gent). La insolidaritat d'aquets alliberats sindicals fa fàstic, quina nàusea!

Visca la vaga educativa!!!
Sindicat Terrassa