Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
04 set 2012
Us oferim una galeria d'imatges i vídeos que mostren el moment en què els activistes de la PAH expropien aliments per donar-los a famílies en situació de penúria
2012-09-03-14.25.50-47541.jpg
La Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) ha assaltat aquest dilluns un supermercat de Vilafranca del Penedès per tal d'obtenir menjar per famílies que pateixen greus problemes econòmics i alimentaris, una de les quals ha explicat la seva situació en un vídeo.

Es tracta de la primera expropiació d'aliments que es realitza als Països Catalans després de la iniciativa del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT).

L'acció s'ha efectuat al supermercat de la cadena Dia situat a l'avinguda de Tarragona de Vilafranca. Un grup d'activistes han expropiat aliments bàsics del supermercat.

Els activistes han explicat l'acció a l'encarregat, però malgrat els esforços el treballador els ha intentat retenir. Segons explica Xarxa Penedès, per fer-ho ha tancat les portes de la superfície per avisar els Mossos d'Esquadra, de manera que han quedat atrapats tant els activistes com els clients.

Els activistes, però, han aconseguit obrir les portes i endur-se els aliments. Tot i així, han esperat els Mossos. Fins al lloc s'hi han desplaçat sis patrulles dels Mossos més la policia local. Els agents han identificat tots els participants de l'acció, que s’enfronten a un judici de faltes per furt que tindrà lloc dimecres a dos quarts de dotze del migdia. Amb motiu del judici, la PAH ha convocat una roda de premsa a les onze del matí davant dels jutjats de Vilafranca.

A l'acció també hi ha participat l'afectada per desnonament que rebrà els aliments i tres persones que també pateixen mancances econòmiques i amb qui s'han repartit els aliments. La dona, sense ingressos, sense ajuts econòmics i amb tres fills que ha de mantenir tota sola, ha passat per caixa i ha comunicat que volia contraure un deute amb l'empresa perquè no podia pagar el total de la factura, de 241 euros.

Els bancs d'aliments "no poden assegurar la correcta alimentació"

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha decidit d'aquesta manera incidir en el problema creixent que afecta moltes famílies, com són les penúries econòmiques. La PAH de l'Alt Penedès assegura que hi ha diverses famílies que esgoten l’ajuda dels seus familiars, se’ls neguen ajuts econòmics públics, perden el subsidi d’atur i no tenen cap tipus d’ingrés que permeti garantir la correcte alimentació dels seus fills ni una dieta alimentària correcta. Una xacra creixent que es va endurint i que va acumulant famílies cada dia que passa.

Les retallades "condemnen famílies i infants a la desnutrició"

La PAH assegura que els bancs d’aliments i entitats com Càrites ja "no poden assegurar sempre la correcte alimentació, ni tant sols un servei continu per a l’alimentació dels nadons o menors". A més, la congelació de l’aportació de recursos de les administracions a les entitats del tercer sector "està condemnant moltes famílies i infants a una procés de desnutrició que ben segur acabarà afectant la seva salut".

Moltes d’aquestes famílies es troben en una situació límit i no només alimentària, ja que no poden pagar l’aigua, la llum, el gas, els llibres dels seus fills, ni la roba, les activitats escolars, la hipoteca del seu habitatge, la gasolina necessària per desplaçar-se o els medicaments que requereixen.

Rescats milionaris pels bancs

Per contra, les administracions destinen aportacions milionàries als bancs, apunta la PAH. En aquest context, assenyala que "la priorització del pagament als mercats financers per sobre dels interessos de la ciutadania i la submissió dels poders polítics als beneficis del capital ens està condemnant a patir misèria i necessitat".

"En comptes de oferir mesures eficients i urgents per a protegir la població afeblida pel sistema econòmic i per la mal anomenada crisi, que els serveix per a justificar les retallades socials, ajuden al sector financer a mantenir els seus beneficis sense qüestionar res", denuncia.

517 desnonaments diaris a l'estat espanyol

Cada dia són desnonades 517 famílies a l’estat espanyol. La gran majoria d’aquestes famílies deixen de pagar per manca de recursos, perquè els diners que tenen els han de destinar a la seva alimentació i supervivència.

Per això, vista l’extrema situació que pateixen algunes famílies, la PAH Alt Penedès ha decidit donar suport i participar a les accions que aquestes famílies realitzin per assegurar la subsistència i la seva alimentació.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/09/l-expropiacio-d-aliments-a-supermercats-arriba-als-paisos-catalans-19072
http://www.youtube.com/watch?v=j9DD2-7x2l0&feature=player_embedded

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
04 set 2012
i no els fa vergonya robar tant descaradament?
mirant-los a les fotos és evidentíssim que no passen gana precisament. tinc amics pidolaires i que viuen al carrer que ni se'ls passaria pel cap atracar a un supermercat.
de passada, els afectats per la hipoteca, ells s ho han buscat per amViciosos, per voler tenir la propietat de la terra negant-se-la a la resta.

quan tothom visquem al carrer aleshores ja ens apanyarem per a una revolució contra la propietat privada immobiliària.
tampoc vivien tant malament al carrer els que eren al 15-m.
Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
04 set 2012
Fa anys que aixo es fa a Barna. Cada cert temps.
El que passa es que no es cridaven els mitjans.
Si serveix per que aixi la gent desperti benvinguda sigui aquesta estrategia propagandistica.
Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
04 set 2012
vaia colla de vividors!!! que es fotin a llaurar la terra i solucionarm dos problemes, la fam i el sobrepes!! quin fastic fa la gent gorda per vici i sedenterisme!puagh!!!
Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
04 set 2012
que el sobrealimentat de dalt vomiti a sobre l'ecs... i tots contents.

El que s'ha de llegir!!
Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
04 set 2012
o sigui ke es mes radikal expropiar menjar en un super ke intentar produirlo... si patisin obesitat morbida tindria un pase,pero si estan afectats per la hipoteca no es sinonim de sedenterisme...aixi ke a treballar ganduls! aki lunic que ha insultat a set el del comentari anterior titllant de subnormals a diferents colaboradors
Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
04 set 2012
acabo de veure el video de la accio... impresionant!!!! felicitats companys!!! anims penyaaaaa!!!
Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
04 set 2012
Ben fet penya !!,ara que s'extengui l'acció.
Ni cas als "Gossos"trollsfatxes.
Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
04 set 2012
és que produir determinats béns costa una mica... Què et diré jo, ara? L'oli de girasol, el peix, les olives, els espàrrecs, la pasta de dents, l'arròs, les llenties. I així totes aquelles coses que per suposat tota la teva teoria revolucionària no és capaç de crear.

Així que "a treballar ganduls"... em sona a explotació a l'igual que a tu no et sonen els 5000000 d'aturats que malviuen en aquest estat de merda. Amb revolucionaris com tu anem arreglats... cap al gulag.
Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
04 set 2012
per a "pels 2 subnormals": i tú què tens contra mí, tros de merda?. o ets un lladre capitalista o ets un lladre anarco-comunista. en qualsevol cas només potser que siguis un criminal subnormal.

i després els mateixos supermercats llogaran als sindicalistes o d altres lladres per a robar les mercaderies i així cobrar el seguro i tenir un altre cop plè el magatzem amb les mercaderies robades.
ves a saber que se´n fa després dels productes robats.
Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
05 set 2012
Evidentment se'ls venen i es fan milionaris a costa dels paquets d'arròs i llet, no ho sabies que existeix un mercat negre enorme de compra-venta de productes alimentaris bàsics? Senyor retrassat-mosso d'esquadra, siusplau, curri-s'ho una mica més perquè els seus intents de trolejar són patètics.
Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
05 set 2012
No feu cas al pallasso aquest. Els seus limitadisims analisis, demostren que ha llegit poc i ha lluitat menys.
Jo crec que mosso no deu ser, perque , tot i el baix nivell intelectual que he llegit que demanen al examen psicotecnic per entrar-hi, aquest ecs no el pasaria. I ja es dir.
Re: L'expropiació d'aliments a supermercats arriba als Països Catalans
05 set 2012
et sembla vé un coeficient intelectual de 162, borderline?

si la cup recolza aquestes accions ben segur que ja s estan preparant els magazems dels grans supermercats per rebre les mercaderies robades.

només sou una colla de pallassos que enlloc de riure feu pena. quan no saber raonar (és a dir sempre) feu els vostres intents patètics d insultar i ofendre.

INDEPENDÈNCIA PER CATALUNYA JA!!! I ELS LLADRES CAP A ESPANYA A ROBAR SUPERMERCATS. LLADRES FÒRA DE CATALUNYA (LA CUP INCLOSA).

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more