Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Un pont d'unió entre dos pobles
28 ago 2012
La brigada 2012 “Països Catalans amb Palestina” crea llaços d'unió entre tots dos pobles i dóna a conèixer la realitat palestina des d'una òptica molt propera
dsc_0054-47286.jpg
Els Països Catalans construeixen ponts d'unió amb el poble palestí a través de l'última Brigada del poble català organitzada per la Xarxa d'Enllaç amb Palestina.

La XEP ha actuat durant deu anys oferint suport al poble palestí, creant llaços de solidaritat i formant brigadistes que ens facin arribar un punt de vista fidel de la realitat palestina. Enguany, la XEP ha enviat la Birgada 2012 que duu per nom “Països Catalans amb Palestina” i que està formada per membres Arran, el SEPC, Endavant, el Terra de València i el Casal de Perpinyà.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el conflicte palestí, els brigadistes escriuen dia a dia un blog en què narren les trobades amb palestins i palestines, les noves experiències i inquietuds i l’atmosfera que es respira en cada ciutat que visiten.

Des del 17 d’agost els brigadistes recorren els carrers de Jerusalem, Betlem, Hebron, Ramala, Nablús, Jenin, Natzaret i Haifa. També tindran l’oportunitat de visitar camps de refugiats, de reunir-se amb organitzacions de presos, associacions de dones, organitzacions juvenils, associacions que treballen amb nens i nenes, sindicats i partits polítics. D’aquesta manera podran apropar-se una mica més al conflicte amb Israel i palpar les pors i també les esperances del poble palestí.

Durant aquesta setmana els brigadistes han viscut un intens clima d’opressió i repressió. Ja a Jerusalem la Carla d’Arran escrivia “sentir-te observat per milers de càmeres de seguretat i creuar-te cada dos carrers amb soldats armats et dóna un regust amarg del record de la nit anterior”. Fins i tot els nens petits, continua, juguen com si res amb armes de plàstic. I és que la consciència bèl.lica està lligada amb les escenes quotidianes i interioritzada per soldats que amb prou feines arriben a la majoria d’edat.

Estretègia dels 7 cercles

El brigadistes ens descriuen la nova estratègia d’aïllament duta a terme per l’estat d’Israel. Es tracta d’eixamplar els assentaments dels colons israelians per encerclar i aïllar les principals ciutats de Cisjordània. Per altra banda, a Jerusalem s’està iniciant un procés de remodelació del centre històric, Old City, en què no s’inclouen els barris palestins.

"Azah Camp“

Azah Camp és un dels camps de refugiats més petits de Cisjordània situat a la zona de Betlem que es va crear després de la Nakba, l’ocupació israeliana dels territoris palestins. El Xavi d’Endavant remarca, “podem observar que tot i que hagin passat tants anys, el sentiment palestí, i el convenciment de tornar a casa no ha desaparegut.” Els brigadistes van poder escoltar la història del camp a partir de veus molt properes a la lluita contra l´ocupació. Aixímateix es van informa sobre les respostes de l’estat d’Isarel contra la resistència palestina. “En una època en què Isaac Rabin era un dels caps de l’exèrcit d’Israel, iniciaren la brutal pràctica de trencar els braços dels nens palestins amb les pròpies pedres que havien llençat”.

Durant els pròxims dies els brigadistes continuaran endinsant-se en els territoris palestins i, a la vegada, faran sentir la veu dels Països Catalans.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/08/un-pont-d-unio-entre-dos-pobles-19013

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more