Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Estudiants de la UIB planten cara a Bosch durant la cerimònia de graduació
27 jul 2012
El Conseller d'Educació, que hagué de suportar una forta escridassada, demanà “perdó” en una mostra més del seu cinisme.
tituladasensefutur.jpg
jovaigentraralaconselleria.jpg
531565_180541982079326_2042815423_n.jpg
El Conseller d’Educació i portaveu del govern de Bauzá, Rafel Bosch, participà ahir en la cerimònia de graduació de la UIB, que se celebra cada estiu i en la qual s’atorguen els títols de llicenciatura, grau, màster, doctorat i els premis extraordinaris. El tradicional protocol solemne de l’acte es trencà durant diversos moments en què estudiants aprofitaren per llançar un missatge crític amb les actuals polítiques educatives del PP, amb Bosch com a màxim responsable i cara visible.

Abans de l’inici de l’acte membres de l’Assemblea de la UIB repartiren entre el públic petits llaços pel català, que molta gent es posà al pit. Començada la cerimònia, els discursos dels estudiants van incloure alguns “dards” crítics amb les retallades i la política lingüística del PP; missatges que aconseguiren aplaudiments de tot el públic que presenciava l’acte. Llavors, fou el moment de pujar a recollir els diplomes, instant en el qual diverses estudiants aprofitaren per pujar a l’escenari amb camisetes que duien missatges crítics contra les retallades, la precarietat i els atacs contra la llengua i el territori. “M’han saquejat el futur”, “+25% Repressió, incultura, ignorància”, “Els nostres cors sempre bategaran en català” o “titulada sense futur” foren alguns dels missatges impresos a les camisetes i que les autoritats de l’escenari s’hagueren d’empassolar. Un dels moments àlgids fou quan una estudiant amb premi extraordinari de fi de carrera, una de les més de 40 persones encausades pels fets de la Conselleria, pujà a l’escenari amb una camiseta que deia “Jo vaig entrar a la Conselleria”.

Finalment, arribà el torn de la intervenció de Bosch, que hagué de suportar una forta i llarga escridassada mentre alguna gent del públic es posava les camisetes verdes de la Plataforma CRIDA. Quan la xiulada s’apagà, el Conseller demanà perdó, cínicament, per aquestes difícils decisions que ha de prendre i que, segons ell, no comparteix.
Mira també:
http://contrainfo.cat/ensenyament/estudiants-de-la-uib-planten-cara-a-bosch-durant-la-cerimonia-de-graduacio/
http://encausatsconselleria.wordpress.com/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more