Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Llibertat amb càrrecs per als 5 vaguistes detinguts a Sabadell
19 jul 2012
Els moviments populars de Sabadell han convocat per aquest dijous una concentració contra la repressió a 2/4 de 8 al Mercat Central
553747_10150924161302651_1363332113_n-46090.jpg
Aquest dimecres a la tarda ha sortit en llibertat amb càrrecs els cinc vaguistes detinguts a Sabadell. Tots cinc han quedat en llibertat amb els càrrecs de desordres, danys i coaccions. El sisè detingut ha quedat en llibertat sense càrrecs perquè la policia l'havia confós.

"Quina vergonya d'operatiu i d'operació. Molt cabrejat. Gràcies a tots pel suport, ens veiem a la propera vaga general", són les paraules que ha expressat un dels detinguts, Pau Llonch, a través de Twitter en sortir de comissaria. De fet, la detenció de Llonch ha estat molt sonada, i l'etiqueta #Paullibertat ja encapçala el rànquing de tendències a Twitter.

Cantant d'At Versaris i implicat en els moviments populars de Sabadell

Pau Llonch, conegut vocalista i lletrista del grup At Versaris, ha estat detingut aquest matí quan sortia de casa seva, a Sabadell. Diversos agents de paisà l'han retingut i emmanillat. Llonch, que també és membre de l'MPS, PAH-Sabadell i corresponsal de La Directa, ha tingut el temps just per premer un botó del mòbil per advertir del que estava passant. Els mossos d'esquadra l'han traslladat fins a la comissaria de la Carretera de Prats de Lluçanés, 401, on diverses entitats de la ciutat ja han convocat des de les onze del matí una concentració solidària.

A quarts de dotze ja hi havia una cinquantena de manifestants, que superen el centenar hores d'ara. Molts vehicles fan sonar el claxon quan passen davant de la comissaria com a mostra de solidaritat, mentre al mateix lloc s'ha convocat una roda de premsa amb representants de la plataforma unitària anticapitalista Sabadell Lluitant. La nombrosa presència de policies de paisà a diferents punts de la ciutat de Sabadell feia preveure més detencions al llarg del dia, totes elles relacionades amb els piquets de treballadors i treballadores de la passada vaga general del 29 de març.

A mig matí s'ha tingut coneixement d'altres 3 detencions. L'advocada que s'ha desplaçat fins a la comissaria de la Gran Via del municipi vallesà ha estat informada que en total serien 6 les detencions d'aquesta nova ràtzia. Les altres dues acusades que no havien estat detingudes s'han personat voluntàriament a la comissaria.

Un detingut queda en llibertat perquè l'havien 'confós'

Prop de les dues de la tarda una de les persones detingudes ha quedat en llibertat sense càrrecs, ja que segons els mossos l'havien confós amb una altra persona. Aquest detingut quan ha sortit de comissaria ha denunciat que s'estan utilitzant fitxers fotogràfics de persones no fitxades i sense antecedents. Entitats de preservació de drets humans i organismes europeus ja han advertit en més d'una ocasió que aquesta mena de fitxers són del tot il·legals.

L'acusació policial és de coaccions, danys i desordres públics. Alguns dels imputats els acusen de participar a les mobilitzacions de la plataforma Sabadell Lluitant i militen a la CNT i el 15-M. A partir de les 16h han començat les compareixences de declaració amb la presència de l'advocada, i abans de les sis de la tarda han quedat en llibertat tots els detinguts, malgrat que seran citats a declarar a la seu dels jutjats.

Amb aquestes noves detencions són 113 els manifestants detinguts a Catalunya per les mobilitzacions del 29-M contra la reforma laboral. L'última onada de detencions es va viure a Badalona el passat mes de juny.

El MPS i la CUP se solidaritzen amb els detinguts

El Moviment Popular de Sabadell (MPS) i la CUP exigeixen la seva immediata llibertat sense càrrecs i fa una crida a tots els col·lectius i persones solidàries de la ciutat a concentrar-se per mostrar el nostre rebuig a aquesta nova detenció.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/07/llibertat-amb-carrecs-per-als-5-vaguistes-detinguts-a-sabadell-18649

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat