Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
El Govern estudia apujar l'IVA de productes de primera necessitat
26 jun 2012
No fa tant temps que per menys que això rodaven caps de dirigents a les places majors dels pobles. REVOLTA!
angry_mob.gif
El pa o la llet, que tributen al 4%, podrien pujar al 18%

El Govern estudia apujar els productes i serveis que es beneficien d'IVA reduït, en l'actualitat aplicat a sectors com el turisme (8%) i béns de primera necessitat (4%) per ampliar les bases imposables de l'impost i elevar la recaptació. Fonts del Ministeri d'Hisenda han refusat valorar les declaracions del comissari de Competència, Joaquín Almunia, que ha deixat clar que recomanacions de Brussel·les com apujar l'IVA són "vinculants", però sí que han recordat que el que ha demanat l'Ecofin és ampliar les bases imposables dels impostos indirectes i revisar els estímuls a l'adquisició de vivenda.

Les mateixes fonts afirmen que el que fa el Govern, segons les mateixes fonts, és analitzar de forma "crítica" els casos en què s'apliquen tipus reduïts, i quins béns i serveis es beneficien d'aquestes reduccions. En casos normals, l'IVA que s'aplica és del 18%, mentre que es carrega un tipus reduït del 8% als aliments, tret dels de primera necessitat; aparells com lentilles o ulleres graduades; o serveis culturals o recreatius.
Del superreduït, del 4% , se'n beneficien productes de primera necessitat com el pa, la llet o els ous; llibres, diaris o revistes; compra de vivenda habitual; i aparells com pròtesis o cadires de rodes.

Per al Govern, l'IVA és també un cavall de batalla en la lluita contra el frau, i per això intenta acabar amb l'emissió de factures falses o amb la pràctica de l'impagament d'aquest impost. Per a això va aprovar divendres el projecte de llei contra el frau fiscal, que espera que entri en vigor abans de gener del 2013, segons les citades fonts, encara que el text depèn ara de la seva tramitació parlamentària.
Mira també:
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/economia/govern-estudia-apujar-liva-productes-primera-necessitat-1974541

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more