Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Arriben propostes de sanció de fins a 6.000 euros per participar a la Primavera Valenciana
05 jun 2012
Després de les grans mobilitzacions pels carrers de València en defensa dels drets socials i laborals i contra les retallades a l'ensenyament públic, el govern central ha tramés multes des de 300 fins a 6000€ a quasi 230 estudiants
Protestes 29-F a Castelló_(edit).jpg
El passat dimarts 29 de maig, entitats i col·lectius d'estudiants es concentraren davant l'IES Lluís Vives, focus del moviment estudiantil durant l'anomenada primavera valenciana, per denunciar aquesta mesura del Partit Popular, a qui acusen de “criminalitzar les protestes”. A més, tractaren d'enviar un missatge de solidaritat a tots els estudiants, indicant que “seguiran defensant els seus drets amb tots els mecanismes jurídics i mediàtics possibles”. Tal com deia el comunicat, les multes d'infracció “greu”, només són “un intent de d'estendre la por a les persones que ens trobàvem allí durant les protestes”.

Durant estos dies s'han anat presentat les al·legacions a la multa per mostrar la disconformitat amb les propostes de sancions imposades pel govern. Per al col·lectiu d'estudiants, concentrats a les portes de l'institut, “aquesta allau de multes poden significar un punt d’inflexió en el retrocés de les llibertats de manifestació i expressió”, ja que per al col·lectiu “suposen un clar exemple de manipulació mediàtica i jurídica dels fets que realment ocorregueren”.

El comissari 'enemic' dels estudiants és ascendit

Antonio Moreno Piquer, Cap Superior de Policia de València, ha ascendit aquest divendres a la categoria de comissari principal, la màxima dins del càrrec policial. Moreno Piquer fou el policia que titllà d'enemic als estudiants que protagonitzaren les nombroses concentracions de la primavera valenciana. Per a la Policia, per accedir a aquest ascens, Moreno Piquer ha "superat els processos selectius i els cursos de formació corresponents". Cal recordar que Moreno Piquer va demanar el trasllat fora l'Estat tan sols dos mesos després de l'onada de protestes.
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/arriben-propostes-sancio-fins-6000%E2%82%AC-participar-primavera-valenciana

This work is in the public domain
Sindicat