Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
La unitat del jovent de l’esquerra independentista és una bona notícia. El futur està en mans de la nostra capacitat per atraure i formar la joventut; una tasca que correspon a l’organització juvenil i al sindicat d’estudiants. Precisament, l’experiència de la CUP demostra que els nuclis més estables i dinàmics acostumen a ser aquells on hi ha un nucli de militància formada provinent d’organitzacions de joves.
En les negociacions d’unitat juvenil de 1997-98 entre JIR i Maulets teníem clar que anàvem a construir una nova organització perquè fos el motor de l’esquerra independentista. Això es va resoldre amb una fórmula mixta: Maulets, el Jovent Independentista Revolucionari, que va permetre actualitzar un orgull d’organització ja existent a l’antiga Maulets, combinant una nova imatge corporativa (el famós color taronja) amb un discurs renovat (declaració de principis). Aquests factors van ser tant o més importants que el mateix nom de l’organització i ens van permetre aixecar el cap en uns moments difícils per al conjunt del moviment.


Vist des de fora, pensem que en l’actual procés d’unitat de Maulets i CAJEI s’ha de mantenir el nom de Maulets. Perquè és un nom potent, consolidat als Països Catalans més enllà de l’esquerra independentista i també reconegut per altres organitzacions internacionals, que s’identifica amb l’independentisme combatiu i d’esquerres.


Perquè Maulets remet a 24 anys de lluita recent i a 300 anys de resistència. Maulets són Baptista Basset i Guillem Agulló. És la continuïtat de la resistència nacional. Maulet ve de mawla, serf en àrab; les classes populars que volien sobirania nacional però també justícia social.


Maulets és un bon nom per a qualsevol organització popular nacional.


Maulets no és només un nom: és un crit de llibertat; és la memòria dels avantpassats; és la gent de la terra, la gent dels carrers; és la joventut que resisteix, a l'invasor i el mal govern; és el retrobament en el combat, del sud i del nord dels Països Catalans; és la nostra història, la silenciada, la dels de baix.


Maulets és resistència.
Maulets és independència.
Maulets és revolució.


Les experiències triomfants d'Amèrica Llatina i els analistes polítics com George Lakoff indiquen que és clau la creació d'una narrativa pròpia, una èpica pròpia i un llenguatge propi. En aquest sentit, Maulets és la conceptualització en un sol mot de tot el que hem estat, som i volem ser... Maulets ho diu tot.


Les estrofes del Cant dels Maulets, popularitzat per Al Tall, són reveladores i premonitòries:

“Si l’oratge es gira en mal dels Maulets,
vindran altres dies que bufe bon vent”


Finalment, atès que el nom ja fou usat per l'esquerra valenciana, existeix un factor d’ordre pràctic que cal tenir en compte: si s’abandona el nom, és quasi segur que algú altre l’aprofitarà. En primera instància cal pensar en grups blavers, però també pot passar que l’independentisme populista el recuperi i, per tant, l’usi amb èxit i en benefici d’una estratègia independentista que ara mateix es contraposa a l’extensió del projecte de la unitat popular.


El combat maulet continua!

David Segarra, periodista (València, L’Horta – Caracas, Veneçuela), Marta Serra, professora de secundària (Perpinyà, Rosselló), Juli Cuéllar, historiador (Mataró, Maresme) , Xavier Safont-Tria, pagès i regidor de la CUP (Mataró, Maresme)
Mira també:
http://laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=2190:maulets-molt-mes-que-un-nom-&catid=44:colmlaboracions&Item

This work is in the public domain

Comentaris

Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Maulets és realment comunisme?
Vull pensar que si, però rares vegades ho he sentit... diuen que hi militen llibertaris també...
Per part meva, jo també conservaria el nom de Maulets, penso que serà un encert, pq és un nom que coneix tothom, a diferència de qualsevol altre nom d'organització revolucionària. El coneixen la gent despolititzada, els feixistes i burgesos...
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
... us coneix tot déu, per crypto-carlistes i per xenòfobs, per les vostres pintades de "xarnegos fora!"... Ja no enganyeu ni a la canalla del Cau d'on proveniu.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Ja està el Pollot Negre donant pel cul amb el seu ressentiment. No li feu cas, és un pijo catalufo de Valldoreig amb mala consciència i de petit el va violar un monitor d'esplai. Aquell dia va jurar defensar la unitat d'espanya per sobre de totes les coses i es dedica a tirar merda constantment sense aportar proves. Carn de gulag, vaja.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Sí, clar, a l'Andreu l'han empresonat per cripto-carlista i xenòfob, no et fot... ves a mamar, pallasso!
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
No a andreu a diferencia de ruben o laura l´han encerrat per ser MAULO. veritat, com flipeu, el tema d´absorvir la CAJEI, home esta clar, no es pot abandonar el nom de maulets, es una unitat de desti en lo universal, no se si hauran llibertaris, o gent que ho diga, pero no poden ser molts, mes que res per que no son ningu.

Pero el mes important, d´açi es treure la lliço historica, aneu com els crancs cap arrere

Si la gent es monta la PUA, s´absorveis i encara que gent de maulets es vaja per absorvir la pua y encetar endavant, que la gent no veu el tema d´endavant, i es monta les assembleas de joves, ens fiquem adins i parlem d´organitzacio nacional, ens repartim el pastiset, i sortim parlant amb la prensa mentre els 4 que hi ha amb cor, van a que els carde la policia el 12 d´octubre.
Les CUP, 3/4 del mateix, algu sap l´historia verdadera de les cup. que preguntes por berga, i compare, el que feien la cup alla desde que va neixer.

No em puc despedir, sense agrair el gran parraf

En les negociacions d’unitat juvenil de 1997-98 entre JIR i Maulets teníem clar que anàvem a construir una nova organització perquè fos el motor de l’esquerra independentista. Això es va resoldre amb una fórmula mixta: Maulets, el Jovent Independentista Revolucionari, que va permetre actualitzar un orgull d’organització ja existent a l’antiga Maulets, combinant una nova imatge corporativa (el famós color taronja) amb un discurs renovat (declaració de principis). Aquests factors van ser tant o més importants que el mateix nom de l’organització i ens van permetre aixecar el cap en uns moments difícils per al conjunt del moviment.


i preguntaria, ¿haura actualitzacio de principis, discurs nou, nous colors, una nova versio del que va pasar el 1717? en fi ara inmoleume, encara que sapigueu que tinc rao.

PD, ja parlarem del comandant, i de lo revolucionari que son els containers a venezuela , pero si aquet es el model que voleu no l´amagueu sota herois inventats i lenguatges propis, parleu de becerra, de la corrupcio, del manuit, hee, de com absorbir els batallons electorals y fer que perdan força.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Pots expressar-te d'una forma menys críptica, si et plau? Entre que escrius malament, et fas l'interessant i dones coses per suposades no se t'entén gaire.
Gràcies
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
què va passar el l717?
aquesta ràbia acumulada i d'auto-odi no et farà cap bé..
Re: MAULETS: molt més que un nom : uns cagons
04 jun 2012
Els Maulets del segle XX tenien a la Núria com únic exponent de lluita (mai va esser revolucionaria) i al Guillem Agulló (ho dic amb un bon record) com màrtir... A banda d´això que mes?
Els Maulets del segle XXI som tant patètics com els del segle passat, 4 gats arreplegats que busca renom sota qualsevol partit o coalició, ja sigui Catalunya Lliure o CUP que es valgui dir.
Voleu el final de aquest conte? La gran majoria de aquest jovent "revolucionari" acabaran a ERC o CiU com son pares i mares, titets i titetas...
Ahir, avui i demà... sou reformistes i social-democratas, aneu a cagar a la via.
Si voleu revolució que collons feu als ajuntaments.
Un vell conegut insurrecte.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
A més de rajar de la Núria Cadenes i de dir que tens un bon record de la mort de Guillem Agulló, insisteixes en els tòpics més suats sobre l'EI. Qui de l'EI ha acabat a CiU o ERC en tota la història, a part dels reinsertats de TL? Et recordo que un dels darrers empresonats pel 29m és de maulets, una mica de respecte.
I sí, estem als ajuntaments perquè no descartem cap front de lluita. No caurem en el vostre esnobisme infantiloide, nihilista i tendent a la inacció.
Re: MAULETS: molt més que un puticlub
04 jun 2012
«Ja està el Pollot Negre donant pel cul amb el seu ressentiment. No li feu cas, és un pijo catalufo de Valldoreig amb mala consciència i de petit el va violar un monitor d'esplai. Aquell dia va jurar defensar la unitat d'espanya per sobre de totes les coses i es dedica a tirar merda constantment sense aportar proves. Carn de gulag, vaja.»

Això és un AUTORRETRAT impagabe i immillorable de lo cap-quadrats i stalinistes - capquadribarrats que sou tota l'EI. Acabes de cony-firmar lo cony-vergents (sense el prefix "cripto") que arribeu a ser i de fer una confessió en tota regla de lo pederastes que sou en la vostra fase larvària de catequistes i de minyons escoltes. A mi la unitat d'Espanya m'importa tant com la pluralitat de la patagònia: una merda de vaca. A vosaltres no cal que us violi ningú, ja apreneu de petits a posar el cul perquè us bombin, perquè us agrada fer la feina bruta, de puta rasputina, de "canalitzar degudament el descontent juvenil" pels conductes adequats que conydueixen als interessos de conyvergència, com deia l'oncle Pirat de la Riba "pàtria, pàtria, pàtriaaaa!!!!!!!!" (els signes d'admiració són seus).

Què us donin mursilla malagenya a tots els idiotes - patriotes
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Som tant convergents que la majoria de vaguistes detinguts han estat de l'EI. Mira per on.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Jo no he dic en cap moment que tingui bon record de la mort d´en Guillem, això ho dius tu que jo he dit. I es de malparit fer-ho. Per tot lo de mes... No tinc mes a dir, tu mateix has quedat retratat amb la resposta. De enganya mons i trapelles la EI hi va plena. Ara això si de d´alt a baix.
Un salut a l´Andreu i al Rubén.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
La veritat és que feu mandra tots, uns i altres. I estic pensant de deixar-me l'activisme per lo plasta que és bona part de la seva gent. Bé faria perquè aguantar el llistot de gilipoiades que solteu per indymedia, entre barres de cafetes i entre vestidors és quasi estoic. Ens haurien de fer un monument a la gent normal que no som xafarders i tenim un mínim respecte per la gent.

En definitiva, ni cas perquè sinó acabaré autoflagelant-me.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Dir que maulets sols es la Nuria es una falacia maulets som 4 si parlem com parlem es per que hem demostrat la nostra forsa día rere día a benimaclet contribuint a crear la Granada de Valencia festeta i contes per als xiquets dels pobles a la frescor de la lluna, i si la policía ens fa el favor de ficar nos a la preso per poder contar batalletes a tu que mes et dona . Un Altra cosa sera el que passe el día del judici
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
ostres, existeixen encara aquests?
A mi em sona a antic, fosc, molt dels '90 catalunya lliures i altres cutrades... i friquis, molt friquis
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Proposo altres noms per acabar amb aquesta discussió estúpida:

-QUECHUA el jovent de les arrecades dels Països Catalans.

-Joventut Socialista Cupaire (JSC)

-Joves de la Festa, la Pose, i el Gora ETA a un concert de KOP

-Nois i Noies dels Pantalons Adidas dels Països Catalans (NNPA-PPCC)

... (Podeu continuar vosaltres mateixos/es, feu anar la imaginació)

No entraré en si el jovent de l'esquerra independentista acabarà engruixint les files d'ERC o CiU. El cert és que una part important de gent del MDT, Catalunya Lliure, PSAN, etc va passar a les files d'ERC, personatges com Carod Rovira, l'Huguet, el Puigmerdós... No dic que hagi de passar el mateix, però el cert és que com abans una part important d'aquest jovent prové de la classe mitjana catalnoparalant i alguns de l'alta. L'EI sempre ha tingut un problema, i és no haver penetrat entre les classes més humils la nova immigració, ni els barris de l'immigració dels 60 provinents del sud de l'estat, ni tan sols en alguns catalanoparlants de classe mitjana-baixa.
És per això que sempre els hi ha faltat el braç sindical que els bascos si que han conseguit (LAB) i és per això que la CAJEI o Maulets no tenen força als barris no catalanoparlants, ni la CUP aconsegueix augmentar en aquests.

I no perquè siguin uns espanyolistes els obrers catalans, molts es senten catalans, però la priorització sovint de l'estat català per sobre de les conquestes socials provoca que no s'acostin a l'esquerra independentista, a més lluitar per un estat català no els hi diu res (en general), el que volen és viure dignament. Si això li sumem que un sector de l'EI és de trabuc i barretina, és a dir, detesten tot el que soni a castellà,etc, difícilment aconseguiran superar la barrera de votants i militants que poden assolir.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
"Anarquista torrecollons", les teves mentides, la teva ignorància i la teva mala baba farien molt servei a la policia, has pensat de dedicar-t'hi?

Pel que fa a l'article, simplement dir que no és una qüestió per a fer-ne un article públic i que no crec que s'hagi d'encetar un debat absurd per aquests canals.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Indymedia, com sempre, amb les discusions estèrils i estupides de sempre. Hem pregunto, seran els mateixos de sempre? o els aprenents que reprodueixen els mateixos patrons..Parlo per tots vandols, EI i anarcos.
M' importa bastant poc totes aquestes discusions, però hem provoca no se el que.. quan veig a anarcos dient que els indepes son 4 gats (i ells? si amb feines poden organitzar-se a nivell de Barcelona...) i l' últim comentari, tret de totes les estupideses que diu, no crec que a l' EI tota la gent sigui pertanyent a "classe mitja" i alta, vaja , segur que no.
Al meu entendre, si que l' EI molts cops manca en les lluites socials i exalta molt el tema nacional, i això pot afavorir que molta gent li costi acostar-se, o altra s' acosti tenint uns ideals un poc reformistes.
Bueno, no hem posaré amb el debat tant interessant, ja que argumentar contra ximpleries tant grans com es diuen no té sentit..
Per als indepes i els anarcos que sols saben tirar merda al damunt dels altres, que se'n vagin cap a casa.. les seves posicions sectaries i marginals enterboleixen i dificulten qualsevol avènç dels moviments revolucionaris.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Doncs l'anarquista torrecollons té raó, si no que algu em digui quantes asemblees i/o jilitants tenen la CAJEI/maulets a barris obrers? Tots es sants, gràcia, sarrià, sant cugat, girona, berga, vic, banyoles, Sabadell centre, etc. Buenu, el bressol de la classe obrera. pero tampoc crec que sigui tot culpa seva... la classe obrera fa força temps que està bastant aletargada (tampoc hi han milers de anarquistes o comunistes organitzats...)
Peer altra banda, aquests de maulets sempre m'han semblat els més sectaris i "pastorets"/carrinclons del món, la veritat
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
I si sortim de Barcelona, quants nuclis anarquistes hi ha?
I a quins llocs?
I dins de Brcelona, els barrirs obrers estan plenets d' anarquistes..
Crec que la cosa no va amb la classe predominant del lloc, sinó que normalment la gent que accedeix més a la cultura revolucionaria des de jovenets , i interesar-se per tot aquest món son la gent provinent de familiees de "classe mitjana", tot i que per mi no existeix, seria aquella gent que fins ara ha tingut una certa estabilitat, que ha pogut anar sobrevivint sense passar grans penes, ja que les families desestructurades i castigades a la misèria, difícilment es preocuparant o tindran temps per pensar amb Bakunin, Marx, i la revolució del 36..
I si fas un analisi de la història, et trobaras que quasi sempre els gens revolucionaris, qui propaga unes idees, senyala l' autèntic enemic de la gent explotada precisament no son la gent més pobra, ja que aquesta, no tenia accés ni a la cultura ni res de tot això, sinó que si podien o poden roben, delinqueixen sigui contra un capbrabo, o la primera vella o vell que passa pel carrer.
O quants pobres estan atracant bancs? O protestant contra la Caixa? o a les plaçes fent assemblees? Els pobres anaven a les plaçes a menjar, no a debatir.. un problema, que es tindria que atacar.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
per from the apalaches

Maulets té nuclis a l'Hospitalet, el Prat i Santa Coloma de Gramenet. La CAJEI a Montcada i Reixac, Nou Barris, i més.

http://mauletsbaixllobregat.blogspot.com.es/
http://mauletsbarcelonesnord.blogspot.com/
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
per from the apalaches

Maulets té nuclis a l'Hospitalet, el Prat i Santa Coloma de Gramenet. La CAJEI a Montcada i Reixac, Nou Barris, i més.

http://mauletsbaixllobregat.blogspot.com.es/
http://mauletsbarcelonesnord.blogspot.com/
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
per from the apalaches

I a Banyoles no hi ha ni Maulets ni CAJEI que jo sàpiga.
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Passant per alt el nivell patetic desplegat per algunes en el debat... aixo recorda forca a la discussio del nom que hi va haver entorn a la fusió entre l'alternativa estel i la cepc. Anys mes tard s'ha vist que l'apocalipsis que es pronosticava no va arribar mai. Tot i aixo s'ha de reconeixer que Maulets te més bagatge que no pas la cepc en el seu temps... jo soc del parer que el punt de partida despres de tants anys de fractura es important i que un nom nou ajuda a facilitar-ho. Comparar la unió de Maulets i El JIR amb el procés actual crec que esta fora de loc, tant per context com per importancia i tradicio politica de les organitzacions.

Salut!

PD: Referent als comentaris de + amunt hi ha gent que sembla que no li agradi que l'EI avanci i enforteixi el pol de la classe obrera als PPCC... qui juga a fer l'avanguardista??
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
I si sortim de Barcelona, quants nuclis anarquistes hi ha?
I a quins llocs?
I dins de Brcelona, els barrirs obrers estan plenets d' anarquistes..

Al que vosaltres anomeneu Països Catalans, hi ha anarcosindicats, ateneus llibertaris i grups anarquistes a:

Berga, Olot, Fraga, Terrassa, Sabadell, Badalona, Hospitalet, Cornellà, Granollers, Mollet, Tarragona, Manresa, l'Escala, La Bisbal, Figueres, Esparreguera, Premià de Mar, Pineda de Mar, Mataró, Perpinyà, Alacant, Castelló, València, Elx, Sagunt, Gandia, Elx, Alcoi, Palma de Mallorca, Maó...

No no estan plens d'anarquistes, a aquests barris es vota majoritàriament als sociates, o a ICV tot i que en les últimes eleccions han perdut molts vots. Per la meva experiència si que hi ha gent de CNT o CGT provinent de barris obrers, alguns anarquistes altres no, i també nova immigració que s'ha afiliat a aquests sindicats. És el vostre problema com han dit anteriorment, us falta arrelar als barris obrers i un braç sindical fort.

PD: Referent als comentaris de + amunt hi ha gent que sembla que no li agradi que l'EI avanci i enforteixi el pol de la classe obrera als PPCC... qui juga a fer l'avanguardista??

El pol de la classe obrera?? xDDD
Re: MAULETS: molt més que un nom
04 jun 2012
Em pareix que no sabeu contar molt be hi an ateneus i gent anarka a molts mes pobles de fet hi han pobles sensers anarquistes com lliurona encara que tambe vull rehibindicar segorb el meu poblé , pero crec que una part radical del debat es ¿son maulets una organitzacio horitzontal? ho que busque l autonomía que es busca a les assemblees de joves,
Re: MAULETS: molt més que un nom
05 jun 2012
Crec que l' error dels anarquistes, està amb no tenir una organització unitària i amplia, on avarcar a tots els col.lectius d' un territori i poder fer pressió amb temes antirepressius, d' acció...
L' error de l' EI, la poca insició amb la temàtica més social, potser a causa de la forta insició en la temàtica nacional.
Tot i aquestes mancançes crec que ni uns ni altres faran mai la revolució ni aconseguiran cap canvi revolucionari si no hi ha una unió a nivell d' organització entre totes les revolucionaries (EI i sector anarquista).
Re: MAULETS: molt més que un nom
05 jun 2012
Si la EI no tiene la implantación que desearía en la clase trabajadora no es por priorizar el eje nacional por encima del social (decir eso es demostrar no conocerla bien). La defensa de las conquistas sociales es el principal mensaje de la EI en la CAC hoy en dia, pues el de la independencia ya lo dan por asumido. Otra cosa es que a algunos su contenido independentista les de alergia y les nuble la vista de tal manera que no puedan apreciar nada más. Pero si la mayoría de la clase trabajadora no la apoya es porque esta apoya a sindicatos que apuestan por el pacto social. El panorama está jodido para toda la izquierda, no solo la EI.
Re: MAULETS: molt més que un nom
05 jun 2012
Aivalaostia!!! al Prat es veu que ja un suposat nucli de Maulets????? dons de tres que has dit aquets ja et dic que no se ni si encara existeix, i en canvi ja diversos grups llibertaris i n o surt en les ciutats amb nuclis anarquistes que ha fet l'altra i que no pot ser mes limitat, o sigui que poc fiable tot aixo per totes bandes. Aquestes llistes mai s'actualitzen i d'assamblees fantasmes en coneixem tots moltes, al final seran com les elccions on fins i tot votan els morts.

Del que es tractaria es de fer feina i deixar les etiquetes varies tots i les assamblees mes nominals que reals. El nom no fa la cosa, menys avanguardismes, mes unitrat d'acció i mes lluita als barris i als carrers
Re: MAULETS: molt més que un nom
05 jun 2012
"-QUECHUA el jovent de les arrecades dels Països Catalans."

Premi a l'acudit del mes.
Re: MAULETS: molt més que un nom
07 jun 2012
-Nois i Noies dels Pantalons Adidas dels Països Catalans (NNPA-PPCC)

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more