Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
La Generalitat proposa recuperar empreses mitjançant l'esclavatge de persones preses.
11 mai 2012
La burgesia d'aquest país vol tornar a les seves arrels esclavistes.
BARCELONA, 11 May. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Justícia de la Generalitat, Pilar Fernández Bozal, crida les empreses catalanes deslocalitzades a països com la Xina o Marroc a contractar presos per retornar part de la seva producció a Catalunya a través del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (Cire).

"Volem aconseguir que la producció industrial catalana torni a Catalunya i el Cire pot ser una eina alternativa a la deslocalització", ha explicat Morrió aquest divendres en roda de premsa, avançant que l'entitat ja ha aconseguit que una empresa torni a Catalunya des de Txèquia.

Els presos catalans treballen quatre hores diàries i reben un sou mitjà de 300 euros mensuals, a través d'un contracte "especial, verbal i estable" amb el qual cotitzen a la Seguretat Social, ha concretat el director del Cire, Josep Maria Faura.

"Per a ells, treballar a la presó és molt important, perquè a més d'incrementar les seves possibilitats de reinserció, fa que no s'avorreixin", ha valorat Faura.

A través d'aquesta iniciativa, el Govern pretén que part de la producció que les empreses catalanes realitzen de forma deslocalitzada es facin als tallers productius dels centres penitenciaris, que el 2011 han emprat a 3.738 presos dels 10.525 que hi ha a Catalunya, un 4,2% menys que l'any anterior.

Segons Morrió, de la producció tèxtil industrial que s'havia deslocalitzat "el 15% està iniciant el seu retorn al país a causa de la crisi, i els centres penitenciaris poden ser un bon pont per relocalitzar les empreses que ho sol · licitin amb un plus de competitivitat i sense prendre riscos ".

Faura ha anunciat el llançament d'un pla per donar a conèixer aquesta iniciativa entre els principals 'clústers' empresarials, especialment l'elèctric, tèxtil i d'automoció.

El treball a les presons és voluntaris i actualment el Cire té llista d'espera per poder oferir orientació ocupacional, encara que ni Morrió ni Faura han precisat la xifra.
70 TALLERS PRODUCTIUS

A través dels 70 tallers productius instal · lats a les presons catalanes, més de 150 empreses han col · laborat amb el Cire el 2011, permetent l'ocupabilitat de 3.325 homes i 246 dones, 164 persones menys que el 2010.

La xifra d'ocupació ha caigut "considerablement" en el cas dels presos que ja han complert la seva condemna, sent 887 els contractes aconseguits pel Cire, un 9,8% menys que l'any anterior, dels 3.200 candidats.

A més s'ha format a 3.390 interns en oficis com la restauració, bugaderia, confecció industrial i atenció a les persones, ha afegit Faura.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Generalitat proposa recuperar empreses mitjançant l'esclavatge de persones preses.
11 mai 2012
El trabajo en prisión, no es voluntario, sino "voluntario" que por las comillas es muy distinto.
Cuando te hacen el programa individual de tratamiento (PIT), el trabajo en los talleres productivos es parte fundamental. Si por algún motivo no aceptas trabajar, se pierden o reducen los "beneficios" penitenciarios, por o que la mayoría trabaja.
Después, es cierto que hacen contratos de 4 horas que cotizan a la seguridad social, pero luego trabajan más horas doblando turnos, y esas horas no se cotizan.
Si hay empresas del textil que han regresado, que contraten a personas en condiciones dignas, y no explotando a las personas presas por una miseria de sueldo. Las condenas son de privación de libertad y no de explotación laboral o trabajos "forzados" en los que los únicos beneficiados son los responsables de la prisión y los empresarios. Eso no es reinserción sino domesticación...
Cerrar prisiones y abrir hospitales, escuelas, centros de asistencia comunitaria y veréis como se crea empleo y nos ahorramos un pastón en impuestos que luego se los quedan los mismos parásitos de siempre.
Más follar y menos joder!
Re: La Generalitat proposa recuperar empreses mitjançant l'esclavatge de persones preses.
12 mai 2012
A picar pedra fotia jo al 95% del personal engarjolat, la feina per al treballador, que aquests viuen massa be a l'hotel palace i ens costen a la vora de 60 euros per "persona"/dia. Si fins i tot tenen canal satel-lit que molts treballadors no poden pagar, per no mencionar l'assistencia sanitaria, cursos de reinsercio i bla bla bla...
Re: La Generalitat proposa recuperar empreses mitjançant l'esclavatge de persones preses.
12 mai 2012
Uploaded with ImageShack.us

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more