Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
[COS] Solidaritat amb la vaga d'Escoles Bressol Municipals de Barcelona
06 mai 2012
Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) del Barcelonès, sindicat de classe i nacional dels Països Catalans, us adjuntem el comunicat de suport i col·laboració amb la vaga que duran a terme les Escoles Bressol Municipals de Barcelona.

Aprofitem per adjuntar el calendari d'accions de la vaga dels dies 8, 9 i 10 de maig de 2012.
cartell-vaga-EBM-Bcn.jpg
calendari-vaga-EBM-(1).jpg
calendari-vaga-EBM-(2).jpg
Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ens solidaritzem i donem suport a la vaga dels dies 8, 9 i 10 de maig convocada per les treballadores d'escoles bressol municipals de Barcelona.

Des de la COS creiem que mobilitzacions com aquesta són imprescindibles en la lluita en defensa de l'educació publica i de qualitat com el que representa l'Escola Bressol. Considerem que el model d'Escola Bressol Municipal, nascuda com a resposta social i aportació educativa a l’atenció als infants més petits, en un moment històric en que les dones s'incorporaren en el món del treball retribuït i amb més de 30 anys d’història, no pot ser destruïda pels interessos del capital privat de fer de l’educació pública un negoci.

L'Ajuntament de Barcelona i el govern català, així com la resta de governs dels estats capitalistes de la UE estan portant a terme una ofensiva per destruir el sector públic i, alhora, estan carregant el pes de la crisi provocada per ells a la classe treballadora.

En el cas de les Escoles Bressol Municipals volen augmentar les ràtios d'infants per aula, reduir el suport educatiu i privatitzar diverses escoles, precaritzant d'aquesta manera el model d'Escola Bressol actual. Només mitjançant la unitat i la mobilització dels i les treballadores podrem aturar l'ofensiva de la patronal. En aquest sentit, la vaga general és una de les eines principals de lluita de les treballadores, com ho ha estat històricament. Per tot això fem una crida als i les treballadores a solidaritzar-se amb la vaga de les Escoles Bressol Municipals i a participar en les mobilitzacions que es portin a terme.

Coordinadora Obrera Sindical – Barcelonès

This work is in the public domain
Colera camping CNT