Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
El SEPC denuncia una "brutal discriminació" contra els estudiants més desfavorits
22 abr 2012
"S'observa ben clarament com ens estan aplicant unes mesures que ens oprimeixen socialment i econòmica i que volen acabar amb tot allò anomenat públic"
Les noves mesures neoliberals aplicades a la universitat generen "una brutal discriminació dels estudiants amb menys capacitat econòmica, que són, és clar, els fills dels treballadors" i "s'observa ben clarament com ens estan aplicant unes mesures que ens oprimeixen socialment i econòmica i que volen acabar amb tot allò anomenat públic". És la denúncia que ha fet el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de l'augment del preu que els estudiants hauran de pagar per les matrícules universitàries, i que comportarà que si paguen uns 1.000 euros per any passin a pagar-ne 1.660.

Per tot plegat, el sindicat rebutja "tot aquest seguit de polítiques neoliberals que discriminen la classe treballadora" i manifesta que l'ensenyament, així com la sanitat, "no s'han de tractar com una empresa: els diners emprats no són despeses sinó inversions". En aquest sentit, exigeix als governs autonòmics que no apliquen aquest augment dels preus de les matrícules i que es faci "una vertadera política de beques per a l'ensenyament que faciliten l'accés a la universitat de tothom".

El SEPC considera que les mesures impulsades pel ministre d'Educació a proposta del secretari d'Universitats de la Generalitat "palesen el seu tarannà dretà, neoliberal, antisocial, insolidari i totalment injust amb la classe treballadora i estudiantil". Així mateix, "també estan promulgant unes polítiques basades en la reducció d'estudis per les qual s'eliminaran carreres poc demandades: filologia clàssica en seria un exemple clar", denuncia.

D'altra banda, remarca que en l'àmbit de secundària, es pretén que el professorat imparteixi més hores de classe pel mateix o per menys salari i amb un augment d'estudiants per aula. "Tot plegat és molt clar que repercutirà en la qualitat de l'ensenyament, ja que es fa més i més difícil fer una classe participativa i clara per a molts més alumnes", assegura el sindicat.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/04/el-sepc-denuncia-una-brutal-discriminacio-contra-els-estudiants-mes-desfavorits-17539
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El SEPC denuncia una "brutal discriminació" contra els estudiants més desfavorits
22 abr 2012
Els Països Catalans no existeixen.
Re: El SEPC denuncia una "brutal discriminació" contra els estudiants més desfavorits
22 abr 2012
Lala, la teva aportació al debat sobre la qüestió nacional ha estat molt enriquidora. Quan se t'acudeixi alguna altra idea no dubtis a fer-nos-la saber. Segur que per tothom ha estat molt interessant saber que allò que tu ignores, de forma automàtica, deixa d'existir. Vull dir que, haguessis pogut ser una mica subtil i dir, per exemple, que és impossible que la comunitat de cultura catalana que agrupa diversos territoris amb administracions particulars no tenen cap possibilitat d'articular un projecte polític d'alliberament comú, una reflexió que podria generar debat, però negar el fet nacional català en tota la seva extensió -Països Catalans- és d'una estupidesa digna de menció.
Re: El SEPC denuncia una "brutal discriminació" contra els estudiants més desfavorits
22 abr 2012
Més desafavorits? Quin discurs de merda. aquests ja semblen el PSOE... ah clar, que son els de l'espoli fiscal de Berga i Girona,i cada vegada s'han d'acostar més a CiU!
Re: El SEPC denuncia una "brutal discriminació" contra els estudiants més desfavorits
23 abr 2012
"Ja semblen el psoe", dius? Què vols dir, que han anat de l'esquerra a la dreta? Vols dir que abans els consideraves d'esquerres i no uns cripto-convergents feixistoides?
A veure si t'aclares, pollot negre
Re: El SEPC denuncia una "brutal discriminació" contra els estudiants més desfavorits
23 abr 2012
En el fons, en/na Lala té raó. Per això lluitem nosaltres, per construïr la identitat dels Països Catalans, identitat històrica anorreada i menystinguda que és feina de tots i totes dissidents, vertebrar i aixecar, tot debatent i pensant com ha de ser i com s'ha de fer. Lluitar, lluitar i lluitar, construïr poder popular!
Penseu que sempre els moviments emancipadors s'han caracteritzat per dues forces, una força econòmica, és a dir la lluitar per la destrucció del Capitalisme i de l'Estat, i de l'altre una lluita política, que és el dret a l'autodeterminació dels pobles contra els Estats opressors. És a dir, és condició sine qua non fonamentar una lluita en aquests eixos variables -al meu parer- si es preten crear un moviment transformador capaç d'alliberar un poble. Identifiqueu-vos amb la història que volgueu, però trobareu les coordenades que dic -crec jo- en qualsevol moviment d'alliberament, en els pobles originaris que lluiten per la seva sobirania ancestral, les guerrilles llatinoamericanes, els Tupamaros, l'EZLN, FMLN, FARC-EP, MAQUIS, EPOCA, TLL, S. Allende, Cuba, R. Galega, el front argelí, saharaui, kurd, Hezbollà, palestí -també hi ha els llibertaris contra el mur-, KAS i EKIN, etc. etc. etc.
Re: El SEPC denuncia una "brutal discriminació" contra els estudiants més desfavorits
23 abr 2012
huhuhu no siguis curtet/a.
Parlar de grupos "més desafavorits" per no parlar de classes socials és un eufemisme d'humanisme llight que et signa fins l?Anglada, i que jo sapiga les CUP estan a l'ofenisva del rollo espoli fiscal i espanya ens roba, un discurs de la brugesia catalana al 100%.
Yo, CAJEI! Crítica, No! Unga, unga farlopa y KOP!
Re: El SEPC denuncia una "brutal discriminació" contra els estudiants més desfavorits
24 abr 2012
i tu analista, on eres el dia de la vaga?

Jo als de l'EI els vaig veure al piquet del meu barri. Com en les altres vagues. No se si devien estar fent "un discurs de la brugesia catalana al 100%", però allà estaven.

I, en canvi, a tu, i als lerrouxistes en general, només us veig per internet, fotent merda en forums com aquest. I quan hi ha campanya electoral, amb UPyD i Ciudadanos.
Re: El SEPC denuncia una "brutal discriminació" contra els estudiants més desfavorits
25 abr 2012
Doncs haver dit "que semblen l'anglada", no el psoe.
I sí, efectivament,els membres de la CUP volen l'alliberament total del poble català, acusant la oligarquia financera, els cacics locals i , evidentment, també les estructures colonials de l'estat postfranquista.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more