Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La policia reté arbitràriament dos participants de la Intifalla
14 mar 2012
Un total de nou agents antidisturbis de la policia nacional espanyola van baixar de les seves furgonetes i els van encerclar
retinguts13-3-29710.jpg
Dos membres de l'associació valenciana Ca Revolta van ser retinguts dimarts per la Policia Nacional espanyola just quan tornaven de la xiulada durant la mascletà, protesta popularment coneguda com a Intifalla. Els dos homes caminaven pel carrer Cordellats quan de sobte un total de nou agents antidisturbis van baixar de les seves furgonetes i els van encerclar.

Els agents van identificar i escorcollar els activistes per mirar si portaven objectes agressius que havien utilitzat durant la protesta. Segons explica Ca Revolta en un comunicat, la policia va al·legar "interès policíac" per escorcollar-los.

Una de les víctimes, Xavi Francés, ha explicat a VilaWeb que "ens preguntaven si teníem alguna arma llancívola, i jo només duia un globus i un xiulet a la butxaca. Sense dir-nos per què, ens van escorcollar de dalt a baix. Ens ho van traure tot: a ella tot el que tenia a la bossa i a mi tot el que portava a la butxaca dels pantalons. I també em preguntaven on vivia mon pare i on vivia. I jo li vaig respondre que tenia cinquanta anys i que no tenia per què respondre'ls. Ens van identificar per no fer res, simplement per anar a la mascletada".

Aquest no és el primer cas de retencions que s’han produït durant aquestes festes. En les darreres setmanes aquestes identificacions arbitràries s’han convertit en una pràctica corrent per part de les forces de seguretat, tal com va passar després d'una protesta estudiantil a València.

En un comunicat, Ca Revolta posa de manifest que "les nostres autoritats s’han posat nervioses en vore com una part significativa de la ciutadania està exercint el seu dret a expressar el seu rebuig a les retallades i la corrupció". A més, remarca que "hui mateix hem sabut que els guàrdies civils de Llíria tenen ordres d’identificar dotze persones al dia".

Segons l'associació, "les restriccions a la llibertat d’expressió i els intents de callar-nos no faran sinó reforçar el nostre compromís per una democràcia més plural i participativa".
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2012/03/la-policia-rete-arbitrariament-dos-participants-de-la-intifalla-17053

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La policia reté arbitràriament dos participants de la Intifalla
14 mar 2012
Ok, doncs la pròxima serem més!

Seguim!
Sindicato Sindicat