Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat: Per una investigació rigorosa dels fets del 27-M. No a la impunitat policial
03 mar 2012
Per a adherir-se al comunicat envia un mail, abans del dimecres 7 de Març, a: som27m ARROBA gmail.com.

Concentració contra la impunitat policial: Dimecres 7 de Març a les 19,30 hs - Pl Catalunya.
Els fets que van tenir lloc el passat 27 de Maig durant el desallotjament de Plaça Catalunya van commocionar a una gran part de la societat. La resposta de les autoritats polítiques catalanes davant d'una de les majors expressions de protesta contra les injustícies socials que han tingut lloc en els últims anys, el moviment 15-M, va ser el desmantellament de l'acampada de Plaça Catalunya de manera extremadament violenta.

La resposta de milers de persones davant una actuació policial il•legítima que vulnerava de manera flagrant el dret de reunió i manifestació va ser la d’anar a la plaça per a oposar-se a la mateixa. La reacció policial, que tots/as vam poder veure des de la mateixa plaça, a través dels mitjans de comunicació o de les xarxes socials, va generar un rebuig massiu. Moltíssimes persones van ser agredides, moltes es van enfrontar a situacions vexatòries, moltes altres van quedar recloses enmig de la plaça durant hores. L'exercici de la violència no va ser proporcionat ni de bon tros.

Un grup de 56 persones van interposar una querella el passat 13 d'Octubre contra aquesta actuació policial, per tal que es realitzés una investigació judicial i que la situació viscuda no quedés impune. La querella va ser acceptada i es va iniciar un procediment pel jutjat nº 4 de Barcelona. No obstant això, el passat 1 de març, el jutge va decidir posar fi a la fase d’instrucció sense que s'hagi portat a terme una veritable investigació per uns fets que comporten una extrema gravetat.

Davant l'arxivament de les actuacions volem manifestar que:

- No s'han dut a terme les diligències de prova sol•licitades per l'acusació.

- No s'ha pres declaració a les persones que han interposat la querella.

- No s'han valorat moltes de les proves aportades.

- No s'ha realitzat cap tipus de diligència tendent a identificar als autors d'agressions i vexacions manifestes, així com tampoc s'ha tingut en compte que hi ha agents responsables de situacions greus que ja han estat identificats.

L'arxivament de les actuacions suposa la consolidació de la impunitat davant els excessos dels Mossos d´Esquadra. La querella del 27 de Maig no només representa la denúncia d'uns fets extremadament greus, sinó que també ha suposat un pas important en la lluita contra els abusos policials.

Davant aquesta decisió els col•lectius, organitzacions, i associacions sotasignades:

- Rebutgem l'arxiu del procés penal incoat pels fets del 27 de Maig.

- Considerem que una decisió judicial com aquesta empara la impunitat policial.

- Entenem que és necessari que es reobri el procés penal i que es dugui endavant una investigació rigorosa.

- Exigim la dimissió del Conseller d'Interior Felip Puig i del Director General de la Policia, Manel Prat, així com de tots aquells agents que van tenir responsabilitat en l'actuació policial del passat 27 de Maig.

Per tots els fets exposats anteriorment, donem suport a la decisió de seguir endavant amb la querella col•lectiva que pretén trencar amb la impunitat davant abusos policials com els que es van viure el passat 27 de Maig a Barcelona o com els que s'han viscut recentment en les mobilitzacions estudiantils a València.

Per a adherir-se al comunicat envia un mail, abans del dimecres 7 de Març, a: som27m ARROBA gmail.com

A més, volem mostrar el nostre rebuig a la decisió judicial, i a la implantació de la impunitat policial amb una concentració el pròxim 7 de Març a les 19,30h a la Plaça Catalunya.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat: Per una investigació rigorosa dels fets del 27-M. No a la impunitat policial
03 mar 2012
i què us esperàveu? de debó tenieu alguna confiança en el mateix sistema que us va obrir el cap?
Re: Comunicat: Per una investigació rigorosa dels fets del 27-M. No a la impunitat policial
03 mar 2012
me alegro de la noticia, almenos algunos ilusos que todavía creen en la democracia el estado y su justicia esopavilan un poco, desgraciadamente son solo algunos, la mayoria tiene los hojos vendados de por vida
Re: Comunicat: Per una investigació rigorosa dels fets del 27-M. No a la impunitat policial
03 mar 2012
Joder! Alguns sou insoportables i busqueu el mínim detall per rajar.

Que facin aquesta iniciativa no vol dir que no sapiguessin que anessin a arxivar-ho, sinó que encara que ho arxivin s'ha de denunciar.

Tracteu a la gent d'imbècils! Aneu de llestos.
Re: Comunicat: Per una investigació rigorosa dels fets del 27-M. No a la impunitat policial
03 mar 2012
de imbeciles no, de ilusos, sobretodo cuando hablais de llevarlo a los tribunales, no teneis bastantes pruebas de como funcione la "justicia"? necesitais mas?... lo que hace falta es salir a la calle y dejarse de tanto y buen rollito
Re: Comunicat: Per una investigació rigorosa dels fets del 27-M. No a la impunitat policial
04 mar 2012
Por esa misma regla de tres, supongo que te entristece el tercer grado del Rodri 4F, la absolución de la Nuria Portulas, que el asesino de Carlos Palomino esté en el talego o cada vez que se paraliza un desalojo por un recurso. Pobre gente de ojos vendados que aún trata de usar la justicia en beneficio propio. Suerte que estás tú para mostrar el camino puro y verdadero.
Y curioso que hables de salir a la calle cuando mucha de la gente que denuncia fué golpeada por mostrar una resistencia activa en ella, saltándose los cordones de los mossos para unirse a la gente de la plaza, anteponiendo sus cuerpos a la salida de los camiones...y demostrando en lo real la validez de que ¡juntas lo podemos todo!. En los pocos años que llevo en esta ciudad solo he visto huir a los mossos el día de la huelga y ese día. Pero bueno, tú sigue adoctrinando que otras seguiremos utilizando TODOS los medios a nuestro alcance para conseguir los objetivos deseados, independientemente de que a veces salga bien y otras mal.
Salud
Colera camping CNT