Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Okupem les ones i Contrainfos TV al Kasalet 24 de Febrer 20h
23 feb 2012
Okupem les ones i Contrainfos TV al Kasalet 24 de Febrer 20h
teles.jpg
Xerrada "Okupem les ones i Contrainfos TV"al Kasalet 24 de Febrer 20h

Campanya "Prou Manipulació , aposta per la Contrainformació"

Divendres 24 Febrer

18h : Kafeta A.A(servei d'Internet gratis,diaris alternatius per poder consultar,biblioteca oberta,tapes , entrepans i begudes a preus populars,jocs de taula..)

20h : Xerrada "Okupem les ones i Contrainfors TV"

22h : Sopador popular (2 plats+beguda+pa i postre 5€ , 1 plat+beguda+pa i postre 3€)

Us esperem!!!!

El Kasalet
(Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney)
C/ Societat nº4 Terrassa

PROU MANIPULACIÓ
APOSTA PER LA CONTRAINFORMACIÓ!

Estem fartes de veure com els mitjans d'informació ens enganyen, manipulen la realitat o la censuren directament. Això és degut a que són l'altaveu del poder econòmic i polític. Tots els mitjans de comunicació oficials estan relacionats d'una manera o altra amb les diverses faccions de la burgesia capitalista (banquers, entitats financeres, grans empreses i multinacionals,...) i aquests, com tots sabem, són els que marquen les regles del joc als partits polítics i als governs alhora de controlar la societat. Per l'estat i el capitalisme és bàsic controlar la informació, i generar una opinió favorable que legitimi els seus interessos.“La ideologia dominant és la ideologia de la classe dominant en cada moment” (K. Marx – F. Engels) i, per tant, els mitjans de comunicació són mecanismes d'aquesta dominació, sent transmissor ideològics i de valors.

El moviments socials, així com les seves campanyes, accions, denúncies, agressions patides, no acostumen a tenir cabuda dins dels mass media, i quan aquests es fan ressò, acostumen a informar amb frivolitat sense aprofundir en les causes polítiques. S'entén perfectament que, si la misèria, pobresa, explotació, repressió,... que patim és degut al sistema capitalista i a tots els agents que el sustenten, el més normal és que aquests intentin silenciar, censurar, manipular, criminalitzar i desprestigiar a totes aquelles que gosin alçar la veu i lluitar per canviar la situació i acabar amb les injustícies.

Davant d'aquesta situació de control, manipulació i censura dels mitjans de comunicació creiem que hem d'apostar per la contrainformació. Hem de crear, participar, recolzar, defensar, utilitzar i difondre mitjans i canals d'informació que sorgeixin des de la base social i no imposats des de dalt. Uns mitjans que no estiguin controlats pel poder, on domini la horitzontalitat, l'accessibilitat, i la informació sigui generada pels propis actors sense intermediaris, i que serveixin com a eines de llibertat d'expressió per al poble i no com a empreses de la informació a qui suplicar perquè et publiquin una noticia o assisteixin a un acte o roda de premsa.

No cal que fem servir els mitjans oficials de (des)informació, per aquesta raó, es creen espais compartits i autogestionats de difusió, informació i solidaritat. Hi ha infinitat de projectes de contrainformació, comunicació alternativa, o com li vulguem dir, en diferents formats: diaris i revistes, ràdios lliures, televisió,... en els quals poder col·laborar o utilitzar per difondre la informació. També hi ha eines a internet com les pàgines web i els “blogs” o les xarxes socials que poden servir per difondre la informació que nosaltres generem.

Durant el mes de febrer farem una campanya, en la qual convidarem a diaris, ràdios, televisions, web's, també passarem documentals i pel·lícules, parlarem de xarxes socials, etc., amb la intenció de difondre la necessitat de denunciar i lluitar contra la censura i manipulació informativa i això només serà possible amb una aposta clara i directa per la contrainformació.

Acció Autònoma. Febrer 2012.
“Si no anem amb compte els mitjans de comunicació
faran que acabem odiant als oprimits i estimant als opressors”

Malcom X

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more