Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
El Govern del PP menteix en les xifres econòmiques a la Unió Europea segons l'agència Reuters
14 feb 2012
El Govern Rajoy ha inflat les xifres de dèficit del 2011 per a què la dada li resultés favorable a l'hora de justificar la recent pujada d'impostos i la retallada en drets socials i en inversions públiques diverses.

L'agència de notícies Reuters citant fonts de la Comissió Europea assegura que, a finals de desembre, el Govern Rajoy, va anunciar que el dèficit arribaria o superaria el 8% el 2011, acusant les "comunitats autònomes". I també al Govern Zapatero que situava el dèficit en un 6%.

La xifra amb la què treballa Brusel·les és un dèficit del 6,6%; i tot i que admet que les dades de la Seguretat social i les pretacions per a parats han superat les previsions, considera que el càlcul del Govern rajoy pot ser totalment exagerat. "Estem esperant les xifres ofciials, però no confiem en els càlculs actuals" fets pel flamant nou Govern del PP, segons ha dit una de les fonts consultades per Reuters.

Madrid, asseguren des de Brusel·les les mateixes fonts, no estaria actuant amb la celeritat necessària i estaria posant en risc l'economia a mig i llarg termini. Concretament, acusen el Govern Rajoy d'estar ajornant la presentació dels Pressupostos Generals per al 2012 a la celebració d´eleccions a Andalucia i Asturies . Per aquest motiu, la Comissió Europea estaria estudiant seriosament prendre mesures contra Madrid.

Segons Reuters, a la pregunta de si el Comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Oli Rehn, prendria mesures i recomanaria que els ministres de Finances dels 27 adoptin sancions contra Madrid, una de les fonts citades per l'agència ha dit: "És molt probable".

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa