Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Tancada a l'institut Rafael Casanova de Sant Boi
14 feb 2012
14f institut rafael casanova

Programació
18:00 caçerolada, xiulada a la politica antisocial dels governs.
Penjada popular de pancartes. Els instituts no son centres d'internament de futurs aturats.Eduquem en els valors de la lluita social.

De 18:00h a 22:00h el centre romandrà obert a la participació ciutadana.
* "com ens afecten les retallades"taula-debat
Anna Morello-CGT
David Córdoba Ustec Baix
Marc Sanguesa- CCOO
Miguel Cordero- UGT
Falta confirmació- Sindicat d'estudiants

* L'associació de veïns i la Plataforma dels Afectats per L'hipoteca ens parlaran de la situació del barri i de les families dels nostres alumnes.

* "el present i Futur de la sanitat pública "per la Dra Marta carrera Plans.i el Dr Roger Bernat de la Associació Catalana en Defensa de la Sanitat Pública

* "Contra la dictadura dels mercats"
per Juan Garcia i Carlos Sampietro (l'últim per confirmar) membres d'Attac-Catalunya

Ales 22:00 una trentena de treballadors dels instituts públics de Sant Boi ens tancarem en defensa de la Pùblica.

SOPAR

Assemblea de Valoració i Accions.
Tancada dels professors d'ensenyament públic de Sant Boi de llobregat

De tot cor ,la pública en lluita
Són moltes les raons per les quals ens trobem avui aquí estudiants, professors i pares, en un acte reivindicatiu en defensa de l’educació pública. Tantes, i algunes d’elles tan complexes, que seria inútil intentar nombrar-les totes sense caure en la simplificació.

Com tots sabeu, demà en el Parlament de la Generalitat s’aprovaran els pressupostos anuals. Uns pressupostos que castiguen clarament els serveis públics, elementals en una societat que pretengui mantenir-se dins els paràmetres d’un estat del benestar. La partida pressupostària d’educació ens fa retrocedir a la inversió del 2007, any en el qual el nombre total d’alumnes escolaritzats era molt menor a la xifra actual. La involució social que representa el deteriorament de l’educació, la sanitat i altres serveis fonamentals, no és sinó la punta de llança d’una involució molt més profunda: la dels drets socials de les classes treballadores. Per això la comunitat educativa (professionals, alumnes i famílies), tots directament implicats en la construcció de la societat present i futura, no podem restar amb els braços creuats davant aquesta transformació social, que ens allunya a marxes forçades de les nostres esperances, principis i valors. Aquells en què creiem i que intentem afirmar diàriament a les aules.

Més enllà del deteriorament material del servei, que repercutirà directament en la formació global dels joves, ens hem de plantejar també amb urgència què podem esperar d’una societat en què els valors que transmetrem des del sistema educatiu (la solidaritat, l’esforç, la justícia social i la igualtat d’oportunitats) xoquen brutalment amb aquells que la regeixen més enllà de les aules. I que no són altres que la desigualtat social, la polarització, la injustícia i l’individualisme salvatge… en definitiva, la llei del més fort. Perquè aquests són els principis que s’amaguen darrere de les reformes socials que estem patint: com ara la nova reforma laboral, que patirem els més joves en forma de major precarietat quan ens incorporem al món del treball; les retallades en la sanitat i educació públiques, que redueixen els serveis d’atenció i reforç d’ aquells que més els necessiten; l’exclusió social agreujada per la reducció de les polítiques de protecció; l’elitització de la universitat amb l’augment imparable del preu de les matrícules…


Per tot això i molt més, avui ens hem reunit aquí i demà ho continuarem fent en algun altre lloc i d’alguna altra manera.. Perquè n’estem farts i volem decidir en quin model de societat desitgem viure. Perquè no volem retrocedir en els nostres drets, i perquè volem que el futur sigui millor que el present, i no a la inversa. Per tot això i molt més ens hem ajuntat avui, perquè creiem que juntes podem i que val la pena intentar-ho. gracies a totes per ser-hi i endavant!
Mira també:
http://santboienlluita.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa