Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Nou incident a la nuclear d´Ascó
03 feb 2012
2.02.2012 (( http://enfocant.net ))
És el segon incident en aquest mes de gener, que es va inaugurar amb un problema en el calibratge d’una de les vàlvules de seguretat

El passat 27 de gener el nou govern del PP, encara en període de "gràcia", va eliminar els ajuts a les energies renovables, un fet que probablement suposarà la "puntilla" definitiva a un sector afeblit que va patir ja les retallades d'ajuts i una legislació adversa per part del ministre Miguel Sebastián, de l'anterior govern del PSOE. Els pocs milers de llocs de treball que poguessin resistir encara a l'ofensiva socialista contra les renovables, s'han quedat sense cap mena d'ajut. S'ha de dir que hi ha una continuïtat pràctica entre els dos governs pel que fa a la qüestió energética, ja l'any 2010, va haver-hi un rebuig unànime del moviment ecologista espanyol cap al viratge pronuclear del govern socialista. Pel camí, s'ha allargat el permís de funcionament de la central nuclear d'Ascó (entre d'altres), o bé s'ha subvencionat (via cooperació per al desenvolupament) activitats de la multinacional Repsol YPF.

Però malgrat l'aposta dels governs socialista i popular per l'energia nuclear, les centrals nuclears estatals continuen acumulant incidents. El passat 19 de gener la central nuclear d'Ascó va patir un altre incident, el segon de l'any 2012, cinc dies d'haver estat revisada. Us reproduïm la notícia tal i com ha estat publicada per Llibertat.cat.

L'incident ha estat una parada no programada que ha provocat una reducció brusca del proveïment elèctric, dels mil megavats de potència que subministra el reactor avariat. Segons la nota publicada pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN), ha estat provocada per un “descens en el nivell d’un dels generadors de vapor”. Aquest fet es va produir “pel tancament d’una de les vàlvules d’aïllament d’aigua d’alimentació principal del citat generador”.

És important ressaltar que el reactor número II d’Ascó acaba de finalitzar, el dia tretze d’aquest mes de gener, una recarrega que ha durat 63 dies, el doble del programat. Durant la recarrega, es va realitzar una “inspecció per corrents induïts en el generador de vapor C i el 33% de A i B, i inspecció de la placa tubular dels mateixos”. És a dir, ha succeït una avaria en un component essencial de la central que s’acaba de revisar.

Els generadors de vapor consisteixen en una gran estructura, per la qual circula l’aigua altament radioactiva del circuit primari, que està en contacte amb l’urani. En la infinitat de tubs que ho componen, es produeix la transferència de calor al circuit secundari, que és el que mou la turbina. Són per tant un component essencial de seguretat i del propi funcionament de la central, que no es va revisar de forma total ni adequada.

Per a Ecologistes en Acció, el menyspreu per la cultura de la seguretat per part dels titulars de la planta, fa temps que hauria d’haver cridat l’atenció del CSN, que es limita a sancionar únicament successos extraordinaris com la fugida de partícules ocorreguda en la mateixa central fa quatre anys. Per als ecologistes, successos com a aquest conviden a desconfiar de les instal·lacions del cicle de l’urani i a dur a terme d’una vegada per sempre el tancament de la central i a impedir la instal·lació d’un cementiri nuclear, a Conca o en qualsevol altre lloc.

Per a Ecologistes en Acció, el nou any comença per a la central nuclear d’Ascó com va acabar l’anterior, prenent la davantera a totes les altres centrals quant a fallades, successos i parades no programades es refereix. És el segon incident en aquest mes de gener, que es va inaugurar amb un problema en el calibratge d’una de les vàlvules de seguretat, el passat dia tres.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou incident a la nuclear d´Ascó
03 feb 2012
Kina vergonya!!!!
Acabem amb les nuclears!!!
Per un planeta NET!!!
Re: Nou incident a la nuclear d´Ascó
03 feb 2012
hi hauria d'haver més caos com el de Lemóniz
Re: Nou incident a la nuclear d´Ascó
03 feb 2012
Potser seria hora de posar pals a les rodes.
Algun dia petarà i ja no hi haurà`solució..
No cal oblidar que segurament tots aquests incidents son nocius per la salut i no diuen res..
Com tantes vegades ha passat i algunes s' ha destapat gràcies a investigacions de gent preocupada pel tema i no per la cupula nucelar i el govern de la generalidad

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more