Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La fallida de la Generalitat Valenciana: catàstrofe social i política sense precedents
24 gen 2012
Comunicat d'Endavant OSAN
26gweb.jpg
FALLIDA A GENERALITAT VALENCIANA: LES POLÍTIQUES ESPECULATIVES DEL PP GENEREN UNA CATÀSTROFE SOCIAL I POLÍTICA SENSE PRECEDENTS.

Fa molts anys que des d'Endavant OSAN, així com des del conjunt de l'esquerra anticapitalista del País Valencià, advertíem que la política especulativa del Partit Popular ens conduiria a un atzucac econòmic, social, i polític.

El model econòmic del PP al País Valencià, basat en el turisme i la construcció, ens ha portat a una situació dramàtica. A casa nostra, l'esclat de la bombolla immobiliària, ha agreujat els efectes de la crisi financera i especulativa del capitalisme global. Amb una desocupació de vora un 25% de la població activa, i un 50% d'atur juvenil, el País Valencià se situa molt per damunt de la mitjana europea.

Si durant els anys de “creixement” els beneficis empresarials no es van traduir en una inversió social que millorara el nivell de vida de la població; ara amb la crisi assistim precisament al desmantellament dels serveis públics i dels drets socials i laborals adquirits per la classe treballadora.

La insensata actuació del PP durant els anys de crisi, amb una aposta decidida per les grans obres faraòniques: Ciutat de les Arts i les Ciències, Ciutat de la Llum, Terra Mítica, Aeroport de Castelló,... juntament amb els grans fastos: visita del cap d'estat del Vaticà (Benet XVI), Fórmula 1, Volvo Ocean Race, Copa Amèrica,... ha comportat la fallida econòmica de la Generalitat Valenciana. Aquest és el funest llegat de la política especulativa de la dreta valenciana, que ha comptat amb el silenci tàcit del PSOE, quan no la complicitat directa. La corrupció institucional generalitzada (cas Fabra, Gürtell, Brugal, Emarsa,...), no fa sinó augmentar la responsabilitat dels conservadors en aquesta fallida. (...)

Una ruïna que, en el model econòmic actual, impedeix posar en marxa mesures socials que milloren la greu situació a la qual s'enfronten les classes populars. Més aïna, conseqüentment amb les directrius de restricció de dèficit imposades per l'estat capitalista espanyol i la Unió Europea, es procedeix a la destrucció del sector públic, aquell que pel seu caràcter universal pot pal·liar les desigualtats.

Amb un total de 22163 milions d'euros -3,5 bilions de les antigues pessetes-, el deute públic arriba a 4335 euros per valencià/na. L'impagament del Consell està deixant els serveis públics en una situació alarmant: amb instituts d'ensenyament secundari que no poden pagar la llum o la calefacció, amb proveïdors sanitaris que amenacen de no abastir els centres de salut i hospitals, amb el tancament de part de les plantes d'hospitals públics...

Davant la penosa situació a la qual ens ha portat el malbaratament del Partit Popular i el neoliberalisme econòmic que ha impulsat, Endavant OSAN vol fer públiques les següents reflexions:

* La imminent intervenció per part de l'estat espanyol de la Generalitat equival en la pràctica a la supressió de la “Comunitat Valenciana”. A partir d'ara tots els afers que afecten a les persones que vivim al País Valencià seran decidits a Madrid. L'única raó per la qual no es farà efectiva la defunció total de l'autonomia valenciana són els càrrecs i prebendes que respectivament, el Partit Popular i el cercle empresarial que l'envolta, tenen a partir d'ella.

* Tanmateix, la mort cerebral de la “Comunitat Valenciana” afeblirà el règim caciquil sobre el qual el PP ha basat el seu domini electoral.

* Sense que eximisca de culpes al govern valencià, la fallida de la Generalitat també s'explica en part, per l'espoli fiscal que l'Estat imposa sobre el nostre territori, i que s'ha calculat en vora 19.607 milions d'euros a l'any.

* Les retallades sobre els serveis públics que imposa el PP, via Generalitat i ara via Madrid, afecten la qualitat de vida i al futur de les classes populars i empitjoren les condicions laborals dels treballadors públics. Aquestes retallades s'agreujaran a partir de març, un cop superades les eleccions andaluses. Rere l'acció del Govern s'amaguen els interessos del capital, en conseqüència uns interessos oposats als de la classe treballadora. Per tant és en aquestos moments quan es fa evident la necessitat de recuperar l'organització i la consciència de classe.

* Existeixen eixides a la crisi factibles i conseqüents amb els interessos de les classes populars. Una política impositiva socialista que grave en profunditat les herències, els capitals, els beneficis de les grans empreses, i les grans fortunes. Unida a la persecució del frau fiscal, farien possible mantenir i millorar els drets socials i laborals i estalviaria que el pes de la crisi recaigués sobre els que menys tenim: la classe treballadora.

* Resulta indecent que els artífexs d'aquesta desastrosa política especulativa, els causants del desfalco en els cabals públics, del saqueig dels nostres drets socials... continuen alegrement al timó de la Generalitat. El canvi de noms no enganya ningú: els culpables han de pagar amb escreix la misèria que estan generant. Exigim responsabilitats.

* És possible obrir un forat i escapar del cul de sac al qual ens han condemnat especuladors i corruptes. Necessitem, com a primer pas, organitzar-nos al centres de treball, dur la protesta als barris i eixir al carrer en defensa dels nostres drets. Sense oblidar que, en ocasions, les retallades han estat afavorides per la inacció i desmobilització d'alguns sindicats grocs, emplacem a les classes populars del País Valencià a fer-se mestresses del seu destí i donar suport massiu a les mobilitzacions convocades, tal i com ja va fer dissabte passat a les ciutats de València i Alacant en defensa de l'educació pública.

Dijous 26 de gener: manifestacions en defensa dels serveis públics a Alacant, Castelló i València.

Tots els dijous concentració a les portes dels centres escolars públics contra les retallades a l'educació pública.

Si el vaixell s'afona és hora de fer-ne un de nou: trenquem amb Espanya i el capitalisme!

Per la defensa dels nostres drets: avancem cap a la independència i el socialisme!

Països Catalans, 24 de gener de 2011
Endavant (OSAN)
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La fallida de la Generalitat Valenciana: catàstrofe social i política sense precedents
25 gen 2012
Companys: Com la majoria de valencians repetidament dona la majoria absoluta al PP?. Quins classes o grups socials majoritaris donen suport al PP?. Us vull donar les gràcies als que doneu suport a la idea d'una confederació dels Països Catalans. Vosaltres sou els veritables valencians!.
Re: La fallida de la Generalitat Valenciana: catàstrofe social i política sense precedents
25 gen 2012
Camps, Barbera, Costa, Fabra, Grau... aquests no son veritables valencians? Per que? Els seus cognoms no son prou catalans? No, si encara tindrem la culpa 'els espanyols'...! no te j...
Sindicat