Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
La CUP destapa irregularitats en una obra de Berga
30 des 2011
La CUP ha posat al descobert una bona quantitat d’irregularitats en el contracte d’obra de climatització del Teatre Municipal de Berga que es va realitzar l’any 2005. Tot i que aleshores el govern estava format per PSC i ERC, CiU va heretar l’actuació l’any 2007 i des de llavors ho ha anat arrossegant.
L’afer el va destapar la CUP dimecres passat. Tot i que el ple estava dedicat als pressupostos, la CUP va fer públics els resultats d’una investigació que ha dut a terme per esbrinar perquè es va incloure a l’ordre del dia el pagament de factures de l’obra en qüestió.

El regidor de la CUP Francesc Ribera “Titot” va revelar que “la gestió de la tramitació d'expedients i, per tant, de la gestió que fa l'Ajuntament dels diners dels berguedans és un autèntic caos” i va alertar que “concentra un gran nombre d'irregularitats en el procés i en la documentació respectiva”.

Ribera va desplegar fins a 13 incompliments que la CUP ha detectat i “que deixarien sense validesa el contracte” i va acabar sentenciant que “estem davant d'un bunyol de dimensions espectaculars”.

Totes les irregularitats, va recalcar Ribera, consten en un informe del secretari i l’interventor de Berga on adverteixen que "estem davant d'un contracte nul de ple dret". En aquest sentit, va explicitar perquè l’equip de govern portava al ple el pagament de dues factures, un fet gens habitual en l’ordre del dia dels plens. “És per això que ens porten aquestes dues factures al ple, perquè no poden pagar-les per via ordinària i pretenen fer-nos còmplices de la seva ineptitud”, va denunciar.

Als pressupostos del 2011, aprovats fa quatre mesos, hi constava una partida de 150.000 euros per a "Sistema Clima Millora Teatre Municipal". Segons la CUP, aquests diners farien referència al sobrecost de l'obra ja que, si en un principi estava pressupostada per 339.000 euros, ha acabat costant als berguedans més de mig milió. La formació hi va votar negativament perquè, segons va dir Ribera dimecres, “no vam voler donar per bo aquest bunyol, perquè si ho fèiem mai més caldria sotmetre's a la normativa i a la llei, sempre més es podria dur un procés sense garanties i adjudicar obres a dit”.

Finalment, Ribera va avisar que “qui hauria de tenir por de la fiscalia i de l'oficina antifrau no som nosaltres, sinó els membres de l'equip de govern”. “Si en vistes de desgavells com aquest decidissin investigar tot serien corredisses”, va exhortar.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/2011/12/la-cup-destapa-irregularitats-en-una-obra-de-berga-16039
http://berga.cup.cat/noticia/desgavell-en-el-pagament-de-factures-de-la-climatitzaci%C3%B3-del-teatre-municipal

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more