Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
[Directa] Demanen penes de presó per a vuit manifestants de la protesta per l’assassinat de Carlos Javier Palomino
09 des 2011
Demanen penes de presó per a vuit manifestants de la protesta per l’assassinat de Carlos Javier Palomino
Va ser el 14 de novembre de l’any 2007, quan més d’un miler d’antifeixistes indignades van sortir als carrers de Barcelona, pocs dies després de l’assassinat del jove Carlos Javier Palomino a mans d’un militar ultradretà. Josué Estébanez de la Hija, autor de l’apunyalament mortal, havia militat a organitzacions ultres des de feia anys, uns grups que, després que l'empresonessin, van iniciar una campanya de suport i enaltiment de l'assassí. La versió dels fets que en van donar les fonts oficials de la policia i els mitjans de comunicació encara va generar més repulsa entre les manifestants. Aquella nit, a Barcelona, la manifestació va acabar amb una forta càrrega policial i corredisses per tot el centre de la ciutat. Els efectius dels Mossos d’Esquadra van intentar impedir la marxa al punt d’inici, a la plaça Universitat, però els agents van dissoldre la protesta davant l’antiga seu del Departament de Governació a la Via Laietana, mentre alguns manifestants llançaven tanques metàl·liques davant la seu institucional. El que va passar després va ser una autèntica cacera de manifestants. La policia accedia als bars per arrossegar antifeixistes, a qui suposadament reconeixia per la seva estètica, i diverses persones que van patir cops i maltractes. D’aquells fets, en van resultar detingudes cinc persones, una d’elles era menor d’edat i la fiscalia de menors va retirar l’acusació poques setmanes després dels fets en considerar que no hi havia elements provatoris contra el noi.
Les quatre majors d’edat van ser recloses als calabossos de la comissaria de la travessera de les Corts. Unes hores més tard, diversos representants del PCPC (Partit Comunista del Poble de Catalunya) van apropar-se fins a les dependències policials per donar suport als detinguts, en concret, a un d’ells que militava a l’organització. Sorprenentment, després d’una llarga espera, dos dels manifestants que es trobaven a les portes de la comissaria també van ser detinguts i acusats dels delictes d’atemptat i desordres públics a la mateixa manifestació. Finalment, tots sis van quedar en llibertat, però, del cas, se’n van derivar dos procediments penals: un per a tres dels manifestants que pertanyen al PCPC (Juanjo, Albert i Xavi) i un altre per als altres tres. Aquest últims van ser jutjats a finals de setembre i esperen la sentència.

Noves detencions a dit
Uns dies després d’aquelles primeres detencions, van ser detingudes unes altres dues persones que, suposadament, havien estat filmades per la Divisió d’Informació de la policia autonòmica. Així doncs, les persones imputades per aquella protesta augmenten a vuit. Aquestes dues últimes manifestants van ser jutjades el 30 de novembre al jutjat penal número 23 de Barcelona i van ser condemnades a un any i mig de presó, després de les fortes pressions exercides per la fiscalia i per un gran nombre de policies que van assistir a la vista judicial. Els militants del PCPC van ser jutjats l’1 de desembre al jutjat penal número 19 i ara es troben a l’espera de la sentència. La petició fiscal és de tres anys i deu mesos de presó per a cadascun d’ells. Aquest últim judici, que havia estat aplaçat en dues ocasions, va comptar amb mostres de solidaritat a l’exterior, on es van concentrar una quarantena de militants del PCPC i CJC. En declaracions a la DIRECTA, un dels processats ha manifestat que “durant el judici, va quedar clar el relat real dels fets” i que “tot plegat és un muntatge”. Des de l’organització comunista on militen, s’ha fet una campanya internacional de suport, amb concentracions a diverses ciutats, pintades i encartellades, així com difusió a les xarxes socials a través del hashtag #3debcn.
Mira també:
http://directa.cat/noticia/demanen-penes-preso-vuit-manifestants-marxa-resposta-l%E2%80%99assassinat-carlos-javier-palomino

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more