Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Catalunya paga masses peatges
28 nov 2011
En efecte, per desgràcia a Catalunya tenim peatges per tot arreu.

El peatges de Catalunya són creació i titularitat autonòmica, no pas estatal: és la Generalitat qui les crea, n’és titular, i determina el preu del peatge. Peatges com ara els de Les Fonts, el Garraf, el Maresme, Vallvidrera, Cadí, etc…

(Excepte els de les AP7 y AP2, que es van construir a començaments dels anys 70, per la qual cosa són de titularitat estatal. La Generalitat no vol assumir el traspàs de la titularitat d’aquestes dues autopistes, per tal de no haver de pagar el rescat a l’empresa concessionària. Si no fos per això, serien autonòmiques també).

La Generalitat, quan va construir les seves autopistes, podria haver triat altres alternatives, per exemple,

- Fer “peatges a l’ombra”, com el que fa ara per exemple a la C-35, a prop de Llagostera. Els peatges a l’ombra permeten a l’Administració pública no fer cap inversió (la fa el Concessionari), i després un cop operativa va pagant “peatge” al concessionari segons el volum de trànsit. I la titularitat és sempre pública.

- O bé, podria haver construït una autovia directament. Si el cost és alt, en podria finançar la construcció amb deute públic. O pagar directament estalviant-se els interessos i els costos del deute.

Doncs no: la Generalitat va decidir fer peatges.

A més, un cop construïdes les autopistes, la Generalitat pot rescatar en qualsevol moment els peatges que ella va crear (transformant-los en peatges a l’ombra o en autopistes, pagant al comptat, en venciments, o amb deute públic). Però no ho fa. No fa res de res.

Per altra banda, no oblidem que l’empresa que cobra els peatges de tota Espanya –no només de Catalunya– és una empresa catalana: Abertis (La Caixa). En efecte, és una empresa catalana (de La Caixa) qui cobra els peatges de, per exemple, Madrid.

Rescatar els peatges de Catalunya, de tots, tindria un cost aproximat de 6.000 milions d’euros. L’aeroport d’El Prat –nova terminal i instal•lacions—van tenir un cost de quasi 3.000 (no va arribar).

En resum: Si Catalunya fos independent… el tema dels peatges continuaria igual!!! Perquè no és “culpa de Madrit”, sinó qüestió de la Generalitat.

Més mites i mentides que ens fan creure.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Catalunya paga masses peatges
28 nov 2011
Però ERC no anava a treure els peatges? Què va passar que va pujar al poder i no ho va fer?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more