Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia : amèrica llatina : pobles i cultures vs poder i estats : dones
El 24 de novembre arriba la 5a Mostra de Cinema Indígena de Barcelona
10 nov 2011
Del 24 al 27 de novembre es celebra la 5a Mostra de Cinema Indígena de Barcelona, una finestra a l’univers audiovisual dels pobles indígenes i, en concret, les seves lluites en defensa de la terra i el territori.

Amb la projecció d’una quinzena de pel•lícules i la participació de realitzadors i representants indígenes, la Mostra dóna l’oportunitat als espectadors d’aprofundir en els drets dels pobles indígenes, especialment d’Amèrica Llatina, sentir-ne la veu i conèixer la seva visió del món. La 5a Mostra de Cinema Indígena de Barcelona tindrà lloc a l’Espai Jove la Fontana, al barri de Gràcia, entre els propers 24 al 27 de novembre.
Montatge_Imatges_Mostra.jpg
Una edició dedicada al territori indígena
En aquesta cinquena edició, les pel•lícules projectades giren a l’entorn d’una temàtica comuna: el territori i els drets territorials dels pobles indígenes. Documentals, pel•lícules de ficció i animacions de realització indígena parlen en primera persona de les conseqüències de les concessions petrolieres, l’entrada d’empreses mineres, la construcció d’hidroelèctriques i la militarització de territoris ancestrals, on els pobles indígenes defensen una convivència respectuosa i sostenible amb la terra.

La programació de la 5a Mostra de Cine Indígena de Barcelona presenta una selecció d’una quinzena de pel•lícules participants i premiades al 10è Festival Internacional de Cine y Video de los Pueblos Indígenas (Equador, 2010) i al Festival Premio Anaconda (Colòmbia, 2010). La Mostra de Cinema Indígena de Barcelona està organitzada per alterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes i la Coordinadora Latinaomericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas que, des del 2006, ens apropen als processos comunicatius dels pobles indígenes a través del cinema.

Presència de veus indígenes a Barcelona
La Mostra comptarà amb la presència de representants i cineastes indígenes d’Amèrica Llatina.

Jeannette Paillan, cineasta maputxe i coordinadora de CLACPI que ha estat la realitzadora de diversos documentals que mostren el conflicte maputxe amb empreses transnacionals com l’espanyola Endesa, instal•lada amb hidroelèctriques als territoris maputxes de Xile.

Kukush Wasum de la Federación de la Nacionalidad Achuar del Perú, poble que ha aconseguit expulsar a transnacionals petrolieres del seu territori com la hispano-argetina Repsol YPF, i acaben de presentar una proposta de llei al Congrés peruà pel reconeixement del seu territori íntegrament.

Lorena Cabnal, indígena xinka feminista, defensora dels drets de les dones i de la visibilització dels feminicidis, i impulsora des de la Asociación de Mujeres Xinkas de Santa María Xalapán de la lluita contra les exploracions i explotacions mineres a Guatemala.

Kvrvf Nawel, comunicador maputxe i membre de CLACPI, és defensor d’una comunicació amb identitat i de la lluita del poble maputxe per la recuperació del seu territori a la Patagònia argentina davant companyies extractives com la hispano-argentina Resol YPF.

I Grabiel Hernández, indígena Ñuu Savi defensor dels drets dels pobles indígenes a una comunicació i informació pròpia, és impulsor del Congreso Nacional de Comunicación Indígena de Mèxic i cofundador de l’Agencia Internacional de Premsa Indígena.

La 5a Mostra de Cinema Indígena, que s’inaugura el 24 de novembre, estarà oberta a tot el públic de manera gratuïta a l’Espai Jove la Fontana del barri de Gràcia (c/Gran de Gràcia 190, Metro L3-Fontana, FGC-Gràcia).
Mira també:
http://www.cinemaindigena.alternativa-ong.org
http://www.visioindigena.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more