Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
>>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
30 oct 2011
Aquest passat mes, la Federació d'entitats per defensa de la llengua i la cultura catalanes, de Catalunya Nord, va engegar una nova campanya en favor de la recepció de TV3 a les comarques nord-catalanes. Si al País Valencià fou el tancament de repetidors, i a les Illes fou la recepció del canal internacional, a Catalunya Nord el problema de recepció de TV3 és una qüestió tècnica i, òbviament, de voluntat política.
206291_cartellcn.jpg
Amb el tancament del senyal analògic, Catalunya Nord es quedava sense TV3. Arran d'una campanya adreçada als responsables de TVC, des de maig de 2010 algunes zones reben la senyal de TDT de TVC. Això fou possible amb un simple retoc de posició dels repetidors de les Alberes, però la qualitat de la senyal és millorable i no es rep a diverses zones, entre les quals alguns barris de Perpinyà. La solució tècnica a aquesta qüestió és senzilla i respon a la simple voluntat política: es tracta d'augmentar la potència dels repetidors de l'Albera -els mateixos que donen servei a la part nord de l'Empordà- de 20W a 100W.

D'altra banda, la Federació també reclama als governs espanyol i francès el manteniment del canal per on fins ara emetia el C33 per tal de fer-hi passar més oferta de televisió en català (IB3, Esports 3 i TV3HD). La Federació pretén forçar la inclusió d'aquesta demanda en l'acord que ambdós governs han anunciat que signaran d'intercanvi de canals televisius.

S'acosta el 7 de novembre

Paral·lelament a la campanya, aquesta setmana s'han donat a conèixer els actes reivindicatius de la Diada de Catalunya Nord, que enguany celebrarà els actes centrals el dissabte 5 de novembre. Com ja fa més d'una dècada, una manifestació recorrerà el centre de Perpinyà i al vespre es celebrarà un concert de música en català com a cloenda festiva del Correllengua. Enguany, però, la Diada viurà una prèvia amb la presentació a Perpinyà, Prada de Conflent i Baó del llibre de Joan Lluís-Lluís “A Cremallengua”. I com a cloenda, el dilluns 7 de novembre, aniversari del Tractat dels Pirineus, el Casal de Perpinyà acollirà el sopar de lliurament dels premis Josep de la Trinxeria i Francesc de Segarra, un acte que es vol instituir anualment de reconeixement i denúncia de les persones que més significades en la defensa, i també en l'atac, contra la cultura catalana.
Mira també:
http://www.350anys.cat/
http://www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1829

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
30 oct 2011
Que guai, ara ja podran ser manipulats en la seva propia llengua. El punt de vista convergent, no s'aturara als pirineus! Visca, visca, visca!
Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
30 oct 2011
Realment s'ha de ser un autèntic desgraciat per no veure que la negativa de TV3 a l'estat francés no respòn a la voluntat GENOCIDA històrica d'aquest estat contra els pobles.

La gent reclama tenir mitjans en la llengua pròpia (fins i tot els francoparlants, perquè tenir un canal de més mai és un problema), i alguns encara fan en joc d'aquesta manera al genocidi cultural i lingüistic. Feu fàstig alguns.


Tan costa d'entendre que fins que no guanyem TOTS els mitjans amb una certa vocació de masses estan controlats per un subjecte que no és revolucionari? tan costa d'entendre que és ESSENCIAL pel manteniment d'una cultura minoritzada (tant com ho és la catalana al nord) que hi hagi mitjans amb projecció de masses que siguin en la llengua orpimida? i després us pregunteu perquè se us acusa d'espanyolistes...
Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
30 oct 2011
Algunes webs per conèixer una mica Catalunya Nord:

Aire Nou de Baó- entitat al servei de la llengua catalana a Catalunya Nord

http://www.airenou.cat/

CatNord.cat - portal d'informació

http://www.catnord.cat/

Vilaweb- Catalunya Nord

http://www.vilaweb.cat/catalunyanord/

Assemblea Nord-catalana

http://assembleanordcatalana.blog.cat/

Esquerra Republicana de Catalunya- Catalunya Nord

http://locals.esquerra.cat/catalunyanord/

Maulets- Roselló

http://mauletsrossello.blogspot.com/

...
Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
30 oct 2011
Tant costa d'entendre que TV3 mentres estigui sota el control del govern autonomic, no fara res que no convingui als governants de CiU, que no tenen cap intencio rupturista, com ja han demostrat moltes vegades.
Jo soc independentista, si, pero anti-tv3. Crec que es un eina de ensinistrament del poble. Que serveix per manipular i adoctrinar. Tu pots acusar-me a mi, de espanyolista i jo et puc acusar de mercenari a sou de CiU. Com que no ens coneixem, ni sabem res mesun de l'altre, podem simplificar-ho aixi. Pero no crec que serveixi de gaire. Podiem començar per entendre que es pot defensar una via o l'altre sense descalificar a l'altre, reduint-lo a una caricatura incomprovable.
Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
30 oct 2011
No contestem als provocadors, si us plau.

FORA TROLLS D'INDYMEDIA!
Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
30 oct 2011
Jo el defenso es que els catalans del nord tenen el dret i el deure de veure en directe els partits del Barça.
Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
30 oct 2011
Amb aquests arguments els maderos o anarkos o el que sigueu només demostreu el vostre suport a la ocupació i per tant la vostra passió per defensar Espanya, i en aquest cas França.
Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
31 oct 2011
Jejeje.
La critica no es ben vista en el monolitic mon de la tribu.
No es pot criticar TV3 perque es catalana. Podem demanar boicot a tots els mass merda, excepte TV3.

Doncs potser podem fer el mateix amb la caixa i la resta de maravelles del oasi catala.
Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
31 oct 2011
El que hem d'aconseguir amb persuassió, es que no es vegi al principat. Ni TV3 ni cap.
Recordeu com explicaven els fets de plça Catalunya o del Parlament al programa del Cuní amb la Rahola de Majorette.
Vivan las cadenas!!!
31 oct 2011
Estas cosas pasan por ser tan burro como para colgar esta chorrada en indybcn. El auténtico troll es el abrazafarolas que ha hecho un corta y pega desde el tebeo de l'accent.
Y bueno, el segundo comentario debe de ser de su primo hermano, porque en los dos se detecta la misma ansia por abrazar farolas...... si tu cultura depende de la televisión, vaya mierda de cultura!!!
Apaga la tele!
Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
31 oct 2011
Amunt les companyes que resisteixen a la imposició francesa de la Catalunya Nord! Amunt les que lluiten per una Països Catalans lliures!
Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
31 oct 2011
Amunt les que lluiten contra els governs i la seva maquinaria de propaganda.
Re: >>> S'acosta la Diada de la Catalunya del Nord
31 oct 2011
Amunt també!
Sindicato Sindicat