Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
18 oct 2011
Els imputats demanen a l'Audiencia que s'inhibeixi a un jutge de Barcelona
780_008_4433741_5e318c92dab53fc4dd58c7101df83227.jpg
Dotze dels vint “indignats” imputats per les increpacions als diputats el 15 de juliol van sol·licitar ahir al jutge de l'Audiencia Nacional que instrueix aquest cas, que s'inhibeixi en favor d'un jutjat de Barcelona perquè n'és qui té competències ja que el delicte és comés al seu territori, a més d'apel·lar que “Catalunya és una nació”, com recull el preàmbul de l'Estatut.

El cas dels indignats va arribar a l'Audiencia Nacional –per un “disbarat jurídic”, diuen– ja que el sindicat Manos Limpias va presentar una querella contra aquest moviment a tot l'Estat espanyol, i la fiscalia s'hi va avenir. La denúncia era tan genèrica que només ha quedat el cas del Parlament català, i els imputats són acusats d'un delicte contra una institució de l'Estat, competència de l'Audiencia.

A l'escrit, Jaume Asens i uns altres dos advocats dels imputats, afirmen que és “qüestionable” que s'inclogui el Parlament entre els Alts Organismes de la Nació, com la Corona o les Corts Generals. “El Parlament és un Alt Organisme de la Comunitat Autònoma de Catalunya”, declaren i reprodueixen fragments de l'Estatut. També ho exemplifiquen amb un cas d'incidències al Parlament gallec. Diuen que no volen eludir responsabilitats i tiren la pilota a la teulada dels polítics: “Estem convençuts que les acusacions particulars del Parlament i el govern de Catalunya avalaran aquest plantejament.”
Mira també:
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/464878-els-indignats-del-15-j-apelmlen-a-la-nacio-catalana.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
18 oct 2011
És cert, un tribunal espanyol no té competència moral per a jutjar a catalans/es. Tothom (independentment de que sigui o no independentista,d e que vulgui un estat català o no) que es senti català hauria de rebutjar simbòlicament ser jutjat per un tribunal estranger d'excepció com és l'Audiència Nacional que no té competència moral per discernir res a la nació catalana.
Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
18 oct 2011
A més... també es podria discutir la legitimitat que té un ésser humà per a jutjar a un altre.
Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
18 oct 2011
I, lògicament, però dir això és com dir que no podem defensar legalment contra qualsevol intent de desallotjament ja que no tenim perquè reconèixer la propietat tal i com està entesa i recollida segons la constitució espanyola

Però a un terrreny més simple i directe, trobo que com a poble ingovernable ens hem d'oposar sempre a qualsevol cosa que vingui d'un tribunal estranger d'ocupació. No "només" (ens hem d'oposar al que vingui de QUALSEVOL tribunal per molt d'aquí que sigui), sinó com un A MÉS A MÉS. No hi ha cap contradicció, de la amteixa manera que no hi ha contradicció en denunciar el caràcter classista i alhora masclista que tenen per exemple els acomiadaments contra embarassades. Totes les contradiccions estan interrelacionades.
Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
18 oct 2011
L'Audiència Nacional a part de ser un tribunal feixista i inquisitorial, és un tribunal estranger. Les catalanes no l'hauriem de reconèixer 1) per ser un tribunal en si (com a insubmises a les seves lleis l'hem de rebutjar) 2) és un tribunal forani de conquesta
Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
18 oct 2011
A mi me la bufa d'on sigui el tribunal. Mes ben igual si mentrulla un tribunal europeu, espanyol, catala, barceloní o de horta. O el nurembreg historic que demana el mugica. Un tribunal es un intrument opresor per se. Entec que si ets independentista i/o nacionalista i si vols un estat catala vegis o consideris rellevant. Pero si no ho ets es normal que facis una condemna i rebuig universal contra els tribunals.
Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
18 oct 2011
Panoramix i tota la txusma aquesta m' agradaria veure-us a vosaltres que farieu..
La vostra o la teva reduida ment sols et permet pensar que ho han fet perquè no es senten espanyols?
Segurament cap detingut s' hi sent i n' hi haurà que es sentiran catalans, barcelonins o del carrer de la mare de deu de la verge, importa poc.
Es sentin d' on es sentin segurament tots rebutgen l' autoritat d' una persona per jutjar a la resta sigui catalana, barcelonina del carrer de la font o ciutadana del món.
Si tant ingovernable et sents perquè no t' imboles o fas quelcom que passi a la història ? i deixes d' escriure diarreres mentals...
Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
18 oct 2011
indepe no entenc perquè t'enfades tant i tildes de txusma a la gent, pot ser, els comentaris d'asterix i panoramix venen amb ironia, i en veritat estant insultat als encausats, però jo no l'he vist, ja ens ho explicaràs.
Als indignats se la pela la nació catalana
18 oct 2011
I l'espanyola, l'alemanya, l'italiana.... o encara sou tan curts que no us heu adonat?
Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
19 oct 2011
Els anarquistes no neguem que hi hagin pobles ocupats nacionalment per estats, el propi Kropotkin en feia referència constant al seu.

El que neguem és que la solució passi per la constitució d'un estat propi. En comptes d'això proposem per exemple una xarxa federativa de lliure addesió de municipis en base a criteris culturals, d'afinitat, etc.

Qualsevol que negui l'opressió nacional i que negui l'exsitència dels pobles, però, d'anarquista NO EN TÉ RES. Igual que no en té res qualsevol que confii en els estats, siguin els que siguin
Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
19 oct 2011
Però què us empatolleu? Qui parla aquí d'anarquistes, d'Estats, de sobiranies, de pobles o d'hòsties? Hi ha una certa gent encausada i aquí es parla d'una maniobra judicial dels seus advocats, molt intel·ligent d'altra banda perquè pot aconseguir que no els jutgi l'Audiència Nacional i que els nacionalistes que tant s'omplen la boca, aquests sí, amb la nació catalana i la seva sobirania política caiguin en una contradicció flagrant amb el seu discurs, que no ho oblidem, és el que els fa guanyar eleccions per majoria absoluta.

Tota la resta de coses que comenteu sobren.
Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
19 oct 2011
Bona jugada dels advocats, a veure que diuen ara els convergents com Puig, que posen als Mossos sota les ordres de l'Audiència Nacional Espanyola. Ells mateixos es treuen la careta, botiflers!
Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
20 oct 2011
Vaqya chorrada... de donde os creeis que son los jueces de la Aundiencia de Barcelona ?? de murcia, valladolid, cádiz etc, que quereis que os juzje alguien con pedigree català ?? madre mia , que sarta de tonterías, ademas, no sabeís que el poder judicial es un organo a nivel nacional y no a nivel autonómico ??? madreee que ingnorancia .. !!!!! Que les vaya bien !!
Re: Els “indignats” del 15-J apel·len a la nació catalana
20 oct 2011
Si que ets Tontuco si,

Existeix una cosa, que tu encara no coneixes potser perquè tens 10 anys mentals, que s'en diu tàctica política, i es basa en aprofitar les febleses i contradiccions de l'enemic per enfrontar-te a ell.

No és un problema de si el jutge té pedigree català o no. Les lleis són les mateixes aquí i allà, però la sentència dependrà de la correlació de forces, i en aquesta correlació es pot aprofitar les petites desavinences entre CIU i Madrid, de cara al seu electorat.
Sindicat Terrassa