Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Setembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Poblenou, ara i sempre antifeixista
13 oct 2011
El 19 de juliol de 1936, davant de l'alçament feixista contra la legalitat republicana, centenars de veïnes i treballadores del Poblenou es varen reunir a les portes de l'antic camp de futbol del Júpiter per organitzar-se i plantar cara a l'exèrcit reaccionari. Al barri la resposta a l'alçament va ser contundent, i ahir 12 d'octubre, com no podia ser d'altra manera en un barri de marcat caràcter obrer i antifeixista, també.
Contra.jpg
Ahir, 12 d'octubre de 2011, data en que l'espanyolisme commemora el genocidi contra els pobles indígenes, alguns grupuscles dels que es consideren hereus del feixisme i en justifiquen els crims i genocidis, van organitzar un concert al local The Other Place al Poblenou, per reunir-se i escoltar els grups nacionalsocialistes Para Bellum, Céltica i Brigada 1238. Aquest local compta ja amb d'altres antecedents delictius, entre ells la relació amb la ultradreta violenta. La ràpida resposta veïnal i de l'antifeixisme de tota la ciutat en forma de manifestació de protesta, va ser l'únic intent de parar aquest ignominiós acte.

Les administracions públiques han fet ús de tot tipus d'excuses per no haver-lo impedit, des de la fiscalia, al regidor del Districte, la conselleria d'Interior encapçalada per Felip Puig i l'Ajuntament de Barcelona. En canvi, contrasta amb la immediatesa que s'ha tingut quan es responia a altres interessos polítics “prioritaris” on no es va dubtar en desallotjar places a cops de porra o centres socials okupats que mantenen una funció social i cultural. Sembla que els cossos i forces de seguretat ho tenen clar a l'hora de posar-se sempre de part dels mateixos i, igual que el passat dia 2 els Mossos d'Esquadra detenien antiracistes que es manifestaven contra la impunitat de Plataforma per Catalunya per difondre els seus missatges racistes i islamòfobs al centre de Barcelona, ahir van detenir dos antifeixistes pel sol fet d'haver intentat fer el que haurien d'haver fet ells: impedir l'enaltiment de l'horror feixista.

Ara fa un any, ja va estar a punt d'organitzar-se un altre concert neonazi al barri, en aquest cas en una altra sala que finalment el va cancel·lar, traslladant-se aquest a Sabadell on finalment es va realitzar. Aquest any la jugada ha estat a la inversa. La pressió social ha estat clau a Sabadell per impedir la realització del concert. Que ningú dubti que al Poblenou no permetrem que el nostre barri es converteixi en un refugi d'impunitat pels feixistes.


Per tots aquests fets reclamem:

1- La llibertat immediata i sense càrrecs dels detinguts.

2- El precintament preventiu d'aquest local, per procedir al seu tancament definitiu, per la seva connivència reiterada amb el feixisme, donat que l'apologia del genocidi i la negació de l'holocaust, així com la incitació a l'odi o la discriminació racial, són delictes previstos al Codi Penal espanyol.

3- El processament penal dels assistents a l'acte, en especial dels organitzadors i dels grups amb proclames neonazis.

4- La depuració de responsabilitats en els òrgans administratius corresponents per no haver impedit aquest acte, després d'haver sentit excuses com que no s'hi estava realitzant cap concert (¿?), que no hi havia temps, que el local tenia llicència o que era un local privat.

Per altra banda volem agrair el compromís de tots aquells i aquelles que van decidir no quedar-se de braços plegades i plantar cara, i enviem tota la nostra solidaritat cap als detinguts i colpejats pels Mossos d'Esquadra. Per últim, manifestem un cop més el nostre compromís inequívoc i actiu amb l'eradicació del feixisme, del racisme i de l'espanyolisme dels nostres carrers, però també de les institucions.

El feixisme avança si no se'l combat.
Ahir avui i sempre: contra el feixisme, ni un pas enrere.


13 d'octubre de 2011,

Assemblea de Joves del Poblenou
Mira també:
http://www.jovespoblenou.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Poblenou, ara i sempre antifeixista
14 oct 2011
al video que surt a totes les cadenes de tv, es veu com a un noi amb la samarreta de la "roja" li llançen pedres ,ampolles de vidre, li donen cops de puny i patades...per cert un dels que l'agradeix , és un noi gras amb barba que desprès surt com l' emmanillen a terra .
Veient les imatges , costa creure que el "nazi" és el noi de la "roja" i els que l' agredeixen són els bons que ens alliberaran d' aquesta lacra...això dona que pensar ...jo crec que no hi ha tanta diferència entre uns i altres.Al final , tots son uns covards, que quan es troben en majoria, actuen com el que són , matons de barri, això si amparant-se en els principis de "ells han provocat primer"...conyo com el Mourinho,je,je..
En definitiva , crec que al barri de Poblenou, sobren tant uns com els altres...i tots seriem més feliços.
Re: Poblenou, ara i sempre antifeixista
14 oct 2011
ok, ja m'ho diràs quan immigrants, gent d'esquerres, gays o lesbianes no puguin sortir al carrer perque ningu li ha parat als peus a aquesta gent. Ja m'ho diràs.
Re: Poblenou, ara i sempre antifeixista
14 oct 2011
la teva ambigüitat és fastigosa observador

comparar nazis amb els que protesten contra els nazis és com comparar l'agressor amb els que protesten per una agressió, quin relativisme més insultant. Això només serveix per donar ales a qui ja sabem.

Pobret el noi de la roja, oi? tan innocent aquest simple afeccionat al futbol estatal i a la música de blanquets, juas!!! que et pensaves que sortiria amb bigoti de Hitler saludant a la romana i exterminant jueus en directe? que ens vols presentar? una pobre víctima? et sembla poc saber qui organitzava el concert? les declaracions d'alguns dels organitzadors davant les càmares? la presència de gent de PxC, DN, MSR i demés txusma, pobrets si només volen sentir algo de música, oi? aquest pobret de la samarreta i la cara roja es un dels capitostos del MSR de Zaragoza i ha sortit a la tele com haurien de sortir tots, ara si que ha fet honor a la roja, ell que volia fer-se l'heroi i mira, que injusta és la vida

El feixisme si no se'l combat creix, sembla mentida que no haguem apres de la història encara

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more