Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
manifestants han arribat fins a la mansió del magnat Rupert Murdoch i del banquer de JP Morgan
12 oct 2011
EUROPA PRESS / Nova York

Els integrants del moviment Occupy Wall Street s'han manifestat davant les residències novaiorqueses d'alguns dels empresaris més rics dels Estats Units per protestar contra les desigualtats socials existents en el país.


Els manifestants han traslladat la seva protesta pels "crims de Wall Street" al barri Upper East Side, ubicat a l'illa de Manhattan, que registra la taxa més alta de multimilionaris del món, segons la revista Forbes.

En concret, s'han quedat a les portes de les vivendes del propietari de News Corporation, el magnat de la comunicació Rupert Murdoch; del banquer de JP Morgan Jamie Dimon; i del mecenes i defensor del moviment ultraconsevador Tea Party David Koch, entre altres.

"Uneix-te al 'tour'"
"Uneix-te a nosaltres en un tour per les cases d'alguns dels banquers i executius que no paguen impostos, que retallen llocs de feina, que estan implicats en fraus hipotecaris i que han ensorrat la nostra economia mentre s'adjudicaven bons rècord", ha instat Comunitats de Nova York per al Canvi, una de les organitzacions que integren el moviment.

En concret, els manifestants han exigit una pujada d'impostos per a les classes altes, així com el manteniment de l'anomenada taxa dels milionaris, aplicada només a Nova York, que expirarà a finals d'aquest any.

En aquest context, el conseller delegat de Goldman Sachs Lloyd Blankfein ha decidit cancel·lar la seva conferència al Barnard College de Nova York, al·legant que havia de traslladar-se a Washington amb urgència. Un portaveu de l'empresa ha aclarit que el canvi obeeix a problemes d'agenda.

Nombroses protestes
Aquest episodi s'emmarca en les nombroses protestes que han protagonitzat els integrants d'aquest moviment, que des del 17 de setembre estan acampats a Wall Street. Fa unes setmanes, més de 700 persones van ser detingudes en el marc d'una manifestació a Nova York.

Les protestes d'Occupy Wall Street s'han estès a altres ciutats del país. De fet, aquest dimarts un centenar de manifestants han estat detinguts a Boston per haver intentat ampliar el seu campament, i sis han estat arrestats a Washington per protestar davant el Congrés. Altres ciutats, com Chicago, també ha registrat protestes en les últimes hores.

Per a aquest dijous està previst que universitaris de 56 campus a tot el país es manifestin en solidaritat amb aquest moviment.


Dissabte altres col·lectius s'uniran a una protesta convocada a nivell nacional.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more