Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat : sense clasificar
Qui són i a qui serveixen els alliberats del “Sindicato de Estudiantes”?
04 oct 2011
Segons les últimes dades del “Boletín Oficial del Estado”, el “Sindicato de Estudiantes” (SE), a través de la seva persona jurídica, la “Confederación Estatal de Asociaciones de Estudiantes / Sindicato de Estudiantes”, va percebre l’any passat 54.000 euros en concepte de manteniment de la seu estatal i 42.719 per fomentar la realització d’activitats per part de les associacions d’alumnes vinculades al sindicat.
octaveta_aes.jpg
Tenint en compte que representen un percentatge marginal del total d’estudiants organitzats, només podem entendre aquests ingressos com una retribució pel seu paper a l’hora de desmobilitzar qualsevol iniciativa de base i crítica amb els governs del PSOE de Felipe Gonzalez i José Luís Rodriguez Zapatero.

De la seva creació al calor de les mobilitzacions estudiantils dels anys 1986 i 1987, destaca el paper de David Balsa, aleshores cap visible del SE, que signà amb el que aquells anys era ministre d’educació del govern espanyol, José Maria Maravall, un pacte a la baixa que es traduí en una aplicació quasi completa del projecte de llei que motivà les protestes.

Des d’aleshores l’auto-aïllament (quan no l’atac frontal a la resta d’estudiants) del SE ha estat una constant, deixant de banda el període de la desastrossa política en l’àmbit docent del govern del PP d’Aznar on el “Sindicato”, per la seva vinculació amb un PSOE que es trobava a l’oposició, es va mobilitzar al costat de la resta d’expressions organitzades del moviment estudiantil adquirint una certa credibilitat.

Qui som nosaltres?

Som estudiants que sabem que aquest any ens hi va molt amb les diverses retallades per part de la Generalitat (que s’estan extenent a la resta de Comunitats Autònomes) i amb les que ens poden venir a partir del canvi de govern a les properes eleccions del 20-N i estem fartes de veure com el SE no fa altre cosa que posar-nos pals a les rodes mentre ells s’embutxaquen en subvencions els diners que haurien d’anar a les nostres escoles i instituts.

Estudiants que, com tu, no depenem de cap partit, de cap organització i que no ens sentim part, necessàriament, de cap altre moviment que el moviment contra la mercantilització de l’educació. Ens organitzem a través d’assemblees de base ja que a l’assemblea totes i tots tenim veu i vot.
Per aixo et cridem a participar en nom del teu institut a les convocatòries i movilitzacions de les que et pots informar al nostre blog:

www.assembleessecundaria.wordpress.com
Mira també:
http://www.assembleessecundaria.wordpress.com
http://twitter.con/#!/AESecundaria

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Qui són i a qui serveixen els alliberats del “Sindicato de Estudiantes”?
04 oct 2011
Descarrega, imprimeix, fotocòpia i difon a la mani del "Sindicato" d'aquest dijous!
Re: Qui són i a qui serveixen els alliberats del “Sindicato de Estudiantes”?
04 oct 2011
Sindicats d' estudiants secta institucional!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more