Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Octubre 1961-2011: 50 anys de la " ratonnade " de París
29 set 2011
Aviat es complirá mig segle d´un dels díes mès foscos de la història de França
El 17 d´octubre d´enguany, fara mig segle d´un dels episodis mes sagnats a la història de França:
La " ratonnade " de París.
Una masacre contra els inmigrants algerians i árabs en general, que vivíen als suburbis de la capital francesa.
La nit d´aquell 17 d ´octubre, en plena guerra d´independència d ´Algeria, 30 mil persones d´origen magribí es manifestaven en protesta contra el toc de queda, el " couvre feu ".
Una mesura imposada a la població árab tant a la colonia com a la metrópoli desde l´any 1955. Ningú de pell fosca podía sortir de casa a partir de les 8 del vespre sense ser arrestat per la policía.
La manifestació, convocada precissament per aquesta hora al centre de París era un desafiament en si mateixa i la repressió va ser criminal.
Segons diversos historiadors, mes de 3000 persones fòren detingudes i de 70 a 100, assassinades.
Als ponts que travessen el Sena, els gendarmes i els CRS van obrir foc contra els manifestants i es produiren les primeres víctimes.
Altres van ser assassinats a la Prefectura de policía de París, torturats fins a la mort en el pati de la mateixa. Tots els morts foren llençats al riu.
Una carnissería espantosa , que l´estat colonialista frances va amagar durant molt de temps.
El prefecte de policía era Maurice Pappon,un sinistre personatje que ja als anys 40 havía col-laborat amb els nazis deportant milers de jueus als camps de la mort.
Fou jutjat per aixó l´any 1997 i durant el proces, es va poguer acalarir també l´episodi de 1961. En canvi Pappon mai sería condemnat pels crims de la " ratonnade ".
Un sindicalista de la policía va testificar sobre l´horror d´aquella nit, afirmant que al pati de la Prefectura, els detinguts eren apallissats fins a la mort, amuntegats en furgons policials i llençats al Sena.
Els milers de detinguts durant la manifestació eren obligats a pujar en autobusos urbans requisats , i enviats a un estadi que serviría de camp de concentració durant molts díes.
També allí les pallisses i tortures eren a l´ordre del día i tots els recluits a l´estadi fòren deportats de França.
50 anys despres d´aquella masacre hem vist com Sarkozy deportaba inmigrants gitanos, en una segona versió de " ratonnade", mès tova ( aquest cop no va morir ningú ),però amb el mateix esperit racista i feixista que la de 1961.
La França d´avui segueix sent un estat imperialista, que trepitja els pobles d´ Africa (com en els actuals bombardejos sobre Libia), que nega els drets nacionals a catalans, bascos, bretons, occitans...Un estat a on la ultradreta imposa les seves polítiques xenòfobes.
Sarkozy es digne succesor d´en Pappon, en una Europa dominada pels oligarques francesos i alemanys, una Europa a on la pudor a feixisme es fa cada cop mes insuportable.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Octubre 1961-2011: 50 anys de la " ratonnade " de París
29 set 2011
Estat frances, assassí !!
Ni França ni Espanya, Paisos Catalans !!
Re: Octubre 1961-2011: 50 anys de la " ratonnade " de París
02 oct 2011
Aquí podeu veure l´enllaç de l´associació en memòria de les víctimes:

http://www.17octobre61.org/?lang=fr
Sindicat Terrassa